Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 11 часа, Juanito рече

Наравно, не мислим на музику, плесове, свакодневни начин живота и све остало, мислим пре свега на унутрашње политичко уређење. Ја рецимо лично мислим да САД имају једно од најбољих унутрашњих уређења, јединствено у људској историји и да ја данас баш захваљујући том уређењу живим боље од краљева и царева од пре пар векова. Са империјализмом се свакако не слажем, ма која сила га практиковала). Али такође мислим да је начин живота просечног Амера међу нјагорима на планети и не бих никад тако живео.

Контрадикторан си.

1. Кажеш да имају једно од најбољих унутрашњих уређења, затим

2. Кажеш да се не слажеш са њиховим империјализмом (читам - сеју ратове и побуне да би сами згртали паре а друге остављали у економској рупи. Знамо сви колики је дуг те државе према Централној банци и како се враћа, није тајна), затим

3. Да је живот ПРОСЕЧНОГ Американца међу најгорима на планети (о нижим слојевима дакле да не причамо).

4. Закључак - Амерички систем је диван мањини богатих унутар Америке, fuck the rest.

Aко је то систем (твојим речима описан!) ком се дивиш :skidamkapu:

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Grizzly Adams рече

OK, tamo ne pise kolika grupa ljudi itd. Samo da je zabranjen "rostilj". Ako izadjem sa mojom porodicom (sa kojom sam i ovako ceo dan u istoj kuci) na rostilj, nikoga drugog ne ugrozavam.

Мој ујак каже:

"Знаш зашто људи не воде љубав на јавном месту?

Јер се обавезно одмах нађе пар њих који би да се придруже..."

:0212_rolleyes:

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

У петак, 27./3./2020., у 21:00, сви манастири Свете горе ће одржати свеноћно бдење упућено  пресветој Богородици и Светом Харалампију (исцелитељу од свих болести и брзопомоћнику) тражећи помоћ у време пандемије !!! 
Молимо да ова порука стигне до свих православних хришћана да би смо могли сви заједно и у исто време да спојимо наше молитве, да се сажали Бог на нас и ослободи нас овог зла !!!

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ćiriličar рече

Ово је стварно тужно. Да неко изнесе оправдане примедбе на понашање власти, са правом их оптужи за злоупотребу ситуације у политичке сврхе...а онда уради то исто. Небулозним причама о томе да је "Вирус опасан само за старе", поређењем броја умрлих од грипа са умрлима од короне и позивом људима да се не плаше вируса.

Оно, контам да неки анонимни ликови по фејсу пишу такве глупости, али од политичара који имају амбиције да бране државу од државног удара (за шта су вероватно у праву, као и о понашању власти и таблоида у овој ситуацији) човек би очекивао макар мало више озбиљности.

Подели на овим сајтовима

Ispovijest oboljelog: Jedva sam disao, ovo ne bih poželio ni najgorem neprijatelju

987b3b6b-b949-414d-9e38-6a7dc1878031.jpg

NEPUŠAČU, protivniku alkohola i droga, zdravom 38-godišnjem kondicijskom treneru Faustu Russou ni na kraju pameti nije bilo da će pokupiti koronavirus i oboljeti od Covida-19. 

U Italiji je gotovo 80.000 ljudi zaraženo koronavirusom. Jedan od njih je i Fausto Russo, kondicijski trener nogometne momčadi u nižoj ligi, Atleticu Termeu Fiuggiju.  

Otac dvoje djece dao je telefonski intervju za dpa iz svog bolničkog kreveta u Latini, gradu udaljenom 70 kilometara jugoistočno od Rima i opisao okrutnu stvarnost života s virusom. 

"Sve me boljelo, jedva sam disao"

Počelo je 5. ožujka, na poslu se osjećao dobro, a po povratku kući imao je temperaturu 38. 

"Pozvao sam liječnika i propisao mi je paracetamol. No kako su dani prolazili, temperatura se nije snižavala i imao sam sve više poteškoća s disanjem sve dok me nije zahvatila ozbiljna respiratorna kriza u noći u subotu", rekao je Russo. 

"Tada sam shvatio da to nije samo gripa, sve me boljelo i jedva sam disao."

Hitna pomoć došla je po njega u 14 sati u nedjelju, a zdravstveni djelatnici imali su zaštitnu opremu. Supruga Rossella pokušala je umiriti njihovog najmlađeg sina. "Pogledaj, stigli su vojnici iz Zvjezdanih ratova i oni će pretvoriti tvog tatu u superjunaka", rekla mu je. 

"Ne bih to poželio ni najgorem neprijatelju"

Rosso se nije osjećao tako. "Ovo je bilo najgore iskustvo u mom životu i ne bih to poželio ni najgorem neprijatelju", ističe Rosso. 

Ima 38 godina, ne puši, ne pije, ide na preglede svakih šest mjeseci i nikada nije imao zdravstvenih problema. 

"Nemojte vjerovati ono što vam govore, da to pogađa samo starije i ranjive. Zasigurno stariji muškarac s teškom upalom pluća kakvu sam imao sada ne bi bio ovdje i govorio o tome, ali to je jedina razlika. Ja sam imao mentalne i fizičke snage da se borim protiv toga", kaže Rosso. 

Rosso je prvi tjedan u bolnici imao respirator i kateter i nije mogao izaći iz kreveta. Nakon što mu se stanje stabiliziralo, pitali su ga želi li isprobati eksperimentalni lijek tocilizumab koji se inače koristi u liječenju artritisa. Stanje mu se poboljšalo za 60 do 70 posto par dana nakon uzimanja lijeka. 

"Sada sam praktički izvan opasnosti i u fazi oporavka", rekao je Rosso i poručuje svima da ne izlaze iz kuće. 

"Ja sam nogometni tip i čuo sam da su Robert Lewandowski i njegova supruga donirali milijun eura. To je predivna gesta, ali sada nije novac taj koji čini razliku, već to da svi ostanu kod kuće i poštuju vladina ograničenja jer se virus širi preko zaraženih ljudi koji još ni ne znaju da su zaraženi."

INDEX

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, GeniusAtWork рече

човек би очекивао макар мало више озбиљности.

Pa i bez ove situacije, pokazano je da je Radulović običan diletant, tako da ove izjave ne iznenađujuću. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Јанко рече

Да је живот ПРОСЕЧНОГ Американца међу најгорима на планети (о нижим слојевима дакле да не причамо).

Нисам мислио на економски живот. Свако ко мисли да Американци живе лоше економски, треба да оде тамо и види својим очима.  Европљанину се то уопште не може објаснити јер је нешто потпуно другачије. Они који се званично воде на граници сиромаштва имају просечну плату из Холандије, рецимо. 

Мислио сам на лични живот и навике. Како просечан човек проводи време од јутра до мрака и слично, шта ради, шта чита итд. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Ćiriličar рече

WWW.NOVOSTI.RS

Dramska spisateljica i kolumnistkinja Biljana Srbljanović pre nekoliko dana je objavila da je obolela od korona virusa

Nemojte se svađati oko politike, obećavam da neću više ni ja. Skroz je nebitno, sve je nebitno. Ostanite kući, tako spašavate živote. Hvala vam svima.

Kao da je korona, ne znam šta,leukemija pa ne može da se izleči

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Desiderius Erasmus рече

Ima on i dobrih stavova i rezona.

Dzaba mu kad ih miksa sa glupostima. To je kao ukusno jelo koje je pomješano sa lošim dodacima, i onda je cijelo bezukusno. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...