Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 16 минута, Вилер Текс рече

Али ономе ко умре смртност је стопостотна!

Јел се сећаш како су између осталог и овом реченицом људи из "струке" одговарали на констатације о малој стопи смртности од ковида и бранили закључавање и све мере?

Због таквих "стручњака" људи немају поверења између осталог.

Зашто се ова мрмотска парабола о смртности стално понавља?

Да ли то што се код медицинских захвата дешавају грешке и смртни исходи, треба преиспитивати медицину и сијати сумњу на антиваксерски начин? 

Да због смртних исхода у саобраћајкама, треба преиспитивати и сијати сумњу у аутомобиле и вожњу? 

Да због грешака у изградњи и урушавања објеката, треба преиспитивати и сумњати у грађевинаре? 

Да због погибија у ратовима, треба преиспитивати и сумњати у могућност одбране земље? 

Ствари је ово једна од много глупих антиваксерски небулоза потпуно лишена реалности. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Justin Waters рече

Да ли то што се код медицинских захвата дешавају грешке и смртни исходи, треба преиспитивати медицину и сијати сумњу на антиваксерски начин? 

Да због смртних исхода у саобраћајкама, треба преиспитивати и сијати сумњу у аутомобиле и вожњу? 

Да због грешака у изградњи и урушавања објеката, треба преиспитивати и сумњати у грађевинаре? 

Да због погибија у ратовима, треба преиспитивати и сумњати у могућност одбране земље? 

Ствари је ово једна од много глупих антиваксерски небулоза потпуно лишена реалности. 

По ономе ко је изворно котистио треба изгледа.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, haveaniceday рече

Ти ваљда чекаш да буде социјално прихватљивије да се критикује то.... за сада скупљаш социјалне поене на критици теоретичара завере... 

:smeh1:

A kakve veze ima kritika kretenskih mera Viktorije na poukama sa totalitarizmom?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Justin Waters рече

Изгледа ми да у свему напред наведеном постоји одговорност, осим у медицини где се од одговорности ослобађа потписом и сагласношћу пацијента. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Плаво Небо рече

Изгледа ми да у свему напред наведеном постоји одговорност, осим у медицини где се од одговорности ослобађа потписом и сагласношћу пацијента. 

http://blogs.bmj.com/bmj/2018/06/04/richard-smith-the-case-for-medical-nihilism-and-gentle-medicine/

Подели на овим сајтовима

Janezi shvataju da su OIM izvor zla.

Pogotovo (CN)N1.

RS.N1INFO.COM

U Ljubljani su se juče ponovili neredi zbog protesta protiv vladinih mera i uvođenja kovid potvrda, u kojima je, prema policijskim procenama, učestvovalo oko 3.000 ljudi u centru grada. Protest je...

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Плаво Небо рече

Mоже и не мора. 

Код медицинских захтјева, пацијенти могу подлећи у општој анестезији, и анестезиолог не мора да одговара баш за сваки пут. 

Код градње капиталних објеката, људи могу да погину иако су све сигурносне мјере које су могле бити примјењене, примјењене. 

У рату људи гину и када је најбоља тактика испланирана. 

Људи гину у саобраћајкама, и кад не постоји очигледан кривац. 

Да су се људи кроз историју устручавали, као мрмоти око вакцина, данас не би одмакли од пећине. 

Оно што мало више разликује наведене примјере око вакцинације, јесте што градња зграда, операције у болници, или вожња аутомобилима само по себи није посљедица неке пандемије гдје су други људи масовно оштећени тим радњама. Зато што смо сви у истом сосу и што пандемија чии штету комплетном друштву, постоји притисак да се људи вакцинишу како би се зауставила, а мрмоти због тог праве хистерију. 

Заправо одлично поређење људи који вакцину одбијају из разних разлога, па и тог "али могу думрем" или останем богаљ би било са ратни стањем. У рату када непријатељ напада земљу, долази до присилног ограничавања слобода, и људе се тјера да узму пушку и бране земљу. Да се питало мрмоте када су Аустроугари напали Србију, мрмоти би прво сачекали да виде како ће се рат одвијати јер аустроугарска заједно са Њемачком је биле велесила и несразмјерно јаче од Србије. Па ако би ситуација била таква да се преокрене они би се онда прикључли. 

Неки су качили слике овдје, из првог свјетског рата гдје се људи вакцинишу на фронту. Да су Солунци били данашњи мрмоти, Србија би изгубила у у том рату. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

On 5.10.2021. at 21:41, haveaniceday рече

Зависи из ког угла гледамо. И једни и други у већини случајева јако болују од слушања разноразних ауторитета и тоталног осуђивања оних који се не слажу са њима да су припадници "друге групе". Ево силна пропагандна застрашивања сам прочитао од провакса. Њих када читаш, стекнеш утисак да ће вирус све да побије. Тотално игноришу све добре вести по питању ковида, скоро их никада не пишу, и увек су на најгорој могућој страни теоретисања. У томе им свакако помажу и медији, који исто тако само негативне вести шире. 

Ево скоро сам читао метастудију, млађи од 65 година имају IFR 0.05 %. Је л си чуо то негде? Нигде наравно. Медији је слабо преносе и нико је није чуо.

Ова пандемија нимало није безазлена. Само упореди ауторитете на које се реферишу антиваксери, и упреди са ткз."проваксима" (потпуно бесмислен термин). Иако хоћеш да изједначиш да је то исто, то просто није тачно. 

On 5.10.2021. at 21:41, haveaniceday рече

Зависи о чему причаш, изјдначавам их по питању принципа које примењујемо. Не видим зашто би на два респираторна вируса примиењивали различите принципе јер је један нешто опаснији.

Ако се водимо принципом "то и то мора тако да би спасили људске животе од ковида" сасвим је легитилно питање.. "зашто то не радимо и када је грип у питању"...где се онда пребаца са суштине и питања принципа (спавашавања људских живота) на дискусију о томе колико је ковид заправо опаснији од грипа.

Једини одговор који сам добио"ковид је опаснији од грипа".. што ме наводи на закључак да је опасност од грипа прихваљива и смрти од грипа су прихватљиве али од ковида нису када је у питању спровођење мера, притисак за обавезну вакцинацију, обавезне маске.. итд итд.

Ја стварно не знам како ви спавате са чињеницом да вам је прихваљиво да умре 1200 људи од грипа и да немате никакву потребу за мерама, маскама, обавезном вакцинацијом али вам није прихватљицво да умре 8 000 људи од ковида и да тотално подржавате сваку меру коју нам сервирају...

То што су ковид19 и инфлуенца респираторни вирус не значи да се исти принципи за спречавање морају примјенити. Гдје ти је ту основна локика? И тигар и домаћа мачка су мачке, али кад се суочимо с тигром морамо много драстичније мјере предузети за заштиту. Тај "једини" одговор је заправо најбољи одговор јер ковид јесте опаснији од грипа, и ако је нешто опасније од нечега онда треба да се предуму драстичније мјере. Нису ником прихватљице цифре од 1200 умрлих од грпа у односу на 8000 ковид смрти. Ових 1200 смрти су усљед нормалних околности, а 8000 усљед ванредних, да се никакве мејре нигдје нису примјењивале имали би више од 8000. Не знам што је то толико тешко скапирати. И није тачно да се свака мјера подржава. Ово просто измишљаш. 

Подели на овим сајтовима

Leminzi i dalje veruju da se restrikcije donose radi suzbijanja zaraze.

Da političari širom sveta spontano dolaze na istu ideju i da im je na umu briga o javnom zdravlju.

Normalni ljudi se pitaju "da li je moguće da su leminzi baš toliko idiotizovani"?

Подели на овим сајтовима

Слика може припадати 2 особе и текст који гласи „BOLNICA ZADAR Kirurginja dr. Natalija Lučev: Najviše bolesnika je cijepljeno, ali to ne smije u javnost Nakon prosvieda sve više liječnika istupa u javnost da bi otkrili istinu. Piše: PARAF Jam nica CARBONATED NA BAL BALMINERAL WATER“

WWW.PARAF.HR

Jutrošnji prosvjedi pred hrvatskim bolnicama motivirali su brojne liječnike da istupe u javnosti.  Jedna od njih je i ugledana abdominalna

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, fsa рече

Državni sekretar ministarstva zdravlja dr Mirsad Đerlek kaže da je u bolnicama i dalje 90 odsto nevakcinisanih, a u kovid bolnici u Batajnici čak 95,6 odsto pacijenata nije vakcinisano.

https://www.vesti-online.com/suocicemo-gugl-i-doktore/

Laže, u je bolnicama 113% nevakcinisanih.

Vlast ne želi da širi paniku pa krije prave brojke.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Tumaralo. рече

Laže, u je bolnicama 113% nevakcinisanih.

Vlast ne želi da širi paniku pa krije prave brojke.

Ову вест ми је јутрос потврдио човек, чија жена ради  у  једној од Бгд болница. У болницама је 80 посто вакцинисаних и то највише  фајзеровом и 20 посто невакцинисаних. 

Јуче  ми сестра од тетке јавља да је позитивна, са две примљене вакцине. Температура и кашаљ...сутра иде  на рендген плућа . 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Рапсоди рече

Ову вест ми је јутрос потврдио човек, чија жена ради  у  једној од Бгд болница. У болницама је 80 посто вакцинисаних и то највише  фајзеровом и 20 посто невакцинисаних. 

Јуче  ми сестра од тетке јавља да је позитивна, са две примљене вакцине. Температура и кашаљ...сутра иде  на рендген плућа . 

Rekla-kazala...

U kojoj bolnici radi? Daj njeno ime. Ajde da proverimo ko ovde laže

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...