Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Да ли ми који смо прележали Корону, имамо отпусну листу из болнице
(и имамо потврду да смо "негативни" као и потврду да имамо анти-тела на Корону),
да ли ми смемо долазити у Цркву, да учествујемо у Божанственој Литургији и
да се причешћујемо се Христовим тајнама?
И да ли нас сме бити и више од 5 у истом светом Црквеном простору?

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

On 25.11.2020. at 12:22, Банатски деран рече

Evo imam ja iskustva sa koronom, tacnije moja majka.

Jedan ukucanin je da kazem prelezao (ako je korona u pitanju) na nogama, malaksalost malo i gubitak cula ukusa. To je sve trajalo par dana. U kuci niko nije drzao neku distancu i to i posle par dana majka dobija kasalj i grebanje u grlu. Na vezi sa lekarima(prijatelji) iz kovid centra krenulo je kucno lecenje. Iako prvih dana simptomi nisu bili jaki, poceli smo tretiranje kao da jeste.
Mnogo tecnosti, velike doze vitamina C, cinka i vitamina D uz cajeve i hemomicin 6 dana.

Stanje je sve gore i gore uz temperaturu oko 38c i losije generalno stanje i ubacen je frexiparin.

Prva dva (u 7/8 dana) rendgena su bila ok dok treci pokazuje upalu oba plucna krila(to je bio vec 12. dan) uz ogromno skakanje CRP-a i Ddimera.. Mama lezi na infektivnoj 3 dana u hodniku, radi joj se PCR test koji je pozitivan i sutra odmah ide za kovid bolnicu.

Saturacija je dobra bila sve vreme izmedju 93% i 97%. Sad joj antibiotike ukljucju preko infuzije kao i kortikostereiode. Danas je vec 18. dan od prvih simptoma, i posle par dana u bolnici temperatura staje i poboljsava se generalno stanje. Radjen je dana rendgen i upala se povlaci.

Majka inace ima 70 godina i vitalna je ali ima dosta hronicnih bolesti. Sve pohvale za sestre i lekare koji rade u nemogucim uslovima. Eto Bogu hvala ide na bolje i dace Bog da se zavrsi sve dobro.

Можда једна тема са искуствима не би била лоша идеја. Може и анкета нека да се дода евентуално. :)

Вера, слога и поштење – српско су спасење.

Подели на овим сајтовима

Прво "правило" које сам научио у болници (КБЦ Б. Коса, Ковид одељење)
јесте да - нема правила. Свако од заражених пролази кроз ову гадост на свој начин.

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Toma рече

Прво "правило" које сам научио у болници (КБЦ Б. Коса, Ковид одељење)
јесте да - нема правила. Свако од заражених пролази кроз ову гадост на свој начин.

Драго ми је да сте прегурали! Хвала Богу!

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Toma рече

Да ли ми који смо прележали Корону, имамо отпусну листу из болнице
(и имамо потврду да смо "негативни" као и потврду да имамо анти-тела на Корону),
да ли ми смемо долазити у Цркву, да учествујемо у Божанственој Литургији и
да се причешћујемо се Христовим тајнама?
И да ли нас сме бити и више од 5 у истом светом Црквеном простору?

Имам информацију (колико је тачна не знам) да се нико ко нема више симптоме не тестира на присуство вируса поново већ се након 14 дана рачуна као да је здрав.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Плаво Небо рече

Имам информацију (колико је тачна не знам) да се нико ко нема више симптоме не тестира на присуство вируса поново већ се након 14 дана рачуна као да је здрав.

Приликом отпуста, начелник клинике нам је дао пар савета. И рекао је "2 недеље мировања и кућне терапије а после тога - ви више нисте "опасни" за околину али околина јесте за вас, јер је вама имуносистем слаб још неке 2 недеље". 
Елем, ја сам самоиницијативно после 10 дана кућне терапије урадио тест на Торлаку, и имам потврду да сам "негативац".
("Имам луд да сам папир"! :) )

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Toma рече

Приликом отпуста, начелник клинике нам је дао пар савета. И рекао је "2 недеље мировања и кућне терапије а после тога - ви више нисте "опасни" за околину али околина јесте за вас, јер је вама имуносистем слаб још неке 2 недеље". 
Елем, ја сам самоиницијативно после 10 дана кућне терапије урадио тест на Торлаку, и имам потврду да сам "негативац".
("Имам луд да сам папир"! :) )

Хвала Богу! Али мени многе ствари нису јасне. На пример, шта ако и даље имам вирус и након 14 дана али немам симптоме, пошто кажу да могу и да немам симптоме али да сам заразан. Ето, а овамо сад каже ''Ви више нисте опасни'', чиме то гарантује..

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Плаво Небо рече

Хвала Богу! Али мени многе ствари нису јасне. На пример, шта ако и даље имам вирус и након 14 дана али немам симптоме, пошто кажу да могу и да немам симптоме али да сам заразан. Ето, а овамо сад каже ''Ви више нисте опасни'', чиме то гарантује..

Imunitet, a time i nemogućnost prenošenja virusa na druge, trebalo bi po svemu što do sada znamo, da traje bar nekoliko meseci.

Karantin se određuje na 14 dana jer su se simptomi posle izlaganja virusu najkasnije tada ispoljavali, u proseku je najčešća pojava simptoma između drugog i sedmog dana, prosek peti dan.

Već oko deset dana nakon prvog simptoma zaraženi više nisu zarazni.

Mogućnost prenošenja opstoji kao najveća između 2-3 dana pre pojave simptoma i nekoliko prvih dana nakon pojave simptoma.

Potpuno asimptomatski slučajevi su retko prenosili virus, daleko su češći slučajevi presimptomatskog prenosa - u tih par dana pre pojave simptoma.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Један од многих проблема са овим вирусом јесте и тај
што је он код многих и по многим параметрима - непознаница. Још увек је тако.
(Можда је и то доказ о његовом вештачком настанку, не знам.)
Он, премда изврстан лекар и ауторитет за мене по овом питању,
своје речи базира на искуству са многим пацијентима,
али и он сам нас је научио оно што горе написах: 
"нема правила. Свако од заражених пролази кроз ову гадост на свој начин".
(Не замерите што самога себе цитирам као да сам ... "неко и нешто".)

Зато сам ја урадио тест на Торлаку.

Подели на овим сајтовима

Majka prelezala koronu, lezala u kovid bolnici, oporavak je dugacak, umor i neka slabost i mora odmaranje i vrlo malo rada. Posle 2-3  meseca je malo bolje.

Ali, javio se jedan gadan problem. Opadanje kose, i to intezivno i kosa izgleda kao seno, kao da je mrtva. U jednom frizerskom salonu kazu da su bile dve zene sa prelezanom koronom i slicno opadanje kose. Juce mi drugarica (medicinarka) kaze cula se sa prijateljicom iz Krusevacke bolnice i tamo takodje imaju slucajeva zena opadenje kose i kaze da je mozda do poremecaja D-dimera (tromboza) u krvi.

Moja majka uzima svaki dan bas neki lek za trombozu Bayer aspirin. Videcemo sta ce da bude sa tim opadanjem kose.

WWW.BLIC.RS

Umor, smušenost, ožiljci na plućima, opadanje kose posledice su koje mogu da traju duže vreme nakon kovida-19. Za većinu obolelih od kovida najgora stvar jeste ta što mesecima posle bolesti imaju...

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Bokisd рече

Majka prelezala koronu, lezala u kovid bolnici, oporavak je dugacak, umor i neka slabost i mora odmaranje i vrlo malo rada. Posle 2-3  meseca je malo bolje.

Ali, javio se jedan gadan problem. Opadanje kose, i to intezivno i kosa izgleda kao seno, kao da je mrtva. U jednom frizerskom salonu kazu da su bile dve zene sa prelezanom koronom i slicno opadanje kose. Juce mi drugarica (medicinarka) kaze cula se sa prijateljicom iz Krusevacke bolnice i tamo takodje imaju slucajeva zena opadenje kose i kaze da je mozda do poremecaja D-dimera (tromboza) u krvi.

Moja majka uzima svaki dan bas neki lek za trombozu Bayer aspirin. Videcemo sta ce da bude sa tim opadanjem kose.

WWW.BLIC.RS

Umor, smušenost, ožiljci na plućima, opadanje kose posledice su koje mogu da traju duže vreme nakon kovida-19. Za većinu obolelih od kovida najgora stvar jeste ta što mesecima posle bolesti imaju...

Sad sam nasao u vezi kovida i opadanja kose, kazu da je mozda telogeni efluvijuma :

WWW.BELMEDIC.RS

Piše Prof. dr Ljijana Medenica, dermatovenerologSve vise žena i muškaraca, 3. ili 4. meseca posle preležane COVID-19 infekcije, u period...

Подели на овим сајтовима

On 25.11.2020. at 11:27, Mikorist рече

Definitivno zemlja idiota.

Молим без вређања и аутошовинизма!

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...