Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 1 сат, туриста рече

И да додам, да ме највише погађа што овакве вијести лако примају па тако на искра.цом има 400 лајкова а на националнагеографија.цом преко 6000 и кад ту додамо непознат број дијељења итд... А не морају ни ти бројеви бити тачни. Колико људи ће се примити на ову вијест и губити вријеме на глупости? Чему? 

Па и ти не можеш да тврдиш да вест није тачна, него само да сумњаш, јер није наведено име тог лекара. 

Можда постоји разлог што није именован.

Свеједно, живимо у свету лажи, свако може да пише шта хоће, буди без секирације. :)

Нека Гејтс напише деманти, ако му је стало. :D

Подели на овим сајтовима

53 minutes ago, Јанко said:

Бил није смислио ДОС

То је тачно, Бил је купио QDOS који је био копија CP/M. Али поштено, прво је понудио Килделу, власнику CP/M-а да се уортаче, ал овај није хтео... :)

https://en.wikipedia.org/wiki/86-DOS

https://en.wikipedia.org/wiki/CP/M

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, GeniusAtWork рече

...и забрањује имиграцију у САД до даљег

NOVA.RS

Donald Tramp je juče objavio svoj plan za zabranu imigracije u SAD zbog pandemije koronavirusa, tačnije potrebe da se "zaštite poslovi Amerikanaca".

Цитат

Trampov novi tvit

Трамп твитује свашта. Неки од његових твитова могу да уђу у књигу најглупљих изјава у новијој историји. Али до сада није остварио скоро ни један бомбастични твит. Он је ријалити циркузант који изводи вербалне представе за глупљи део својих присталица и онда не уради скоро ништа од тога, а глупљи део у свести задржава лаж да јесте урадио то што је твитовао. Онај паметнији део присталица зна да је у питању популизам или пак блефирање у неким случајевима и подржавају га јер мисле да је прагматично користан за ”уништење естаблишмента”, те му је у том рату свашта дозвољено и свашта му се прашта. Сачекаћемо да видимо, ал чисто сумњам да ће да забрани имиграцију дугорочно. А ако којим случајем то заиста уради, пукли су ко лајсна. САД су држава која се дословно заснива на имиграцији од самих почетака, па до дана данашњег. Наравно, популисти попут Трампа стално користе тај комунистички мит о томе да имграција отима послове Американцима, што нема везе са животом.

Цитат

Када сам се искрцао пре четрдесет и осам година у Касл Гардену , имао сам у џепу свега пет центи. И да сам уместо пет центи донео пет стотина долара, моја судбина у новој, мени потпуно непознатој земљи, не би била ништа друкчија. Млади досељеник, као што сам тада био ја и не почиње ништа док не потроши сав новац који је понео собом. Ја сам донео пет центи и одмах их потрошио на један комад пите од шљива, што је у ствари била назови пита. У њој је било мање шљива а више коштица! А да сам донео и пет стотина долара, требало би ми само мало више времена да их утрошим, вероватно на сличне ствари, а борба за опстанак која ме је очекивала остала би иста. За младог досељеника и није несрећа да се овде искрца без пребијене паре у џепу; за младог човека уопште није несрећа бити без новаца, ако се одлучио да сам себи крчи пут самосталном животу, под условом да у себи има довољно снаге да савлада све тешкоће са којима би се сукобио.

Досељеник који је вичан разним вештинама и занатима, а телесно је способан да издржи напоран рад, с правом заслужује посебну пажњу. А шта може пружити млади досељеник који нема пара у џепу, није вичан било каквом послу, нема занат и не познаје језик земље у коју је дошао? Очигледно ништа. А да су пре четрдесет осам година постојали ови садашњи прописи о усељавању, ја бих вероватно био враћен натраг . Међутим, има извесних ствари које млад досељеник може донети овој земљи, а које су много драгоценије од свих оних које данас прописује закон о досељавању. 

Михајло Пупин

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Juanito рече

Трампа стално користе тај комунистички мит о томе да имграција отима послове Американцима, што нема везе са животом.

Ovo je valjda desničarsko - konzervativni mit. Komunističke zemlje su bile restriktive u pogledu imigracije, ali nisu to zasnivali na paroli "da stranci uzimaju domaća mjesta"...čak mi se čini da je ova parola poprilično modernog karaktera poslije pada SSSR-a.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, Justin Waters said:

Komunističke zemlje su bile restriktive u pogledu imigracije

Лако је њима, нико нормалан тамо није ни хтео да иде... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Justin Waters рече

Ovo je valjda desničarsko - konzervativni mit. Komunističke zemlje su bile restriktive u pogledu imigracije, ali nisu to zasnivali na paroli "da stranci uzimaju domaća mjesta"...čak mi se čini da je ova parola poprilično modernog karaktera poslije pada SSSR-a.

Ма ја све то зовем комунизам. Постоје леви и десни комунизам. Трамп и његове присталице су десни комунисти.

Користим комунизам уместо правог назива - државољубље, да нервирам либертаријанце који заправо не виде да је њихов идол Трамп у ствари обичан комуниста. То јест онај део либертаријанаца који правда Трампа јер је тренутно користан. Тако ће сутра да правдају и неког левог комунисту.

Подели на овим сајтовима

Мада Трамп реално нема ни идеологију ни принципе, једино што је 100% етатиста у пракси, а правдаће то час левим, ћас десним, у зсвисности од тога коме хоће да се прода. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Grizzly Adams рече

Џеферсон је презирао робовласништво и желео да га укине.

I am not advocating slavery. I am not justifying the wrongs we have committed on a foreign people, by the example of another nation committing equal wrongs on their own subjects. on the contrary there is nothing I would not sacrifice to a practicable plan of abolishing every vestige of this moral and political depravity.

https://founders.archives.gov/documents/Jefferson/03-07-02-0471

Џеферсон је имао компликован интелектуалан и практичан став пре ропству и тачно је да је писао све и свашта, укључујућо и ово што си цитирао. Такође је тачно и да је имао робове (неких 600, ако се добро сећам). И веровао је у општеприхваћено мишљење свог времена да су црнци инфериорна раса у односу на белце. То су све чињенице које се могу наћи на интернету, а на интернет су доспеле из званичних историјских архива САД. Уосталом, није то ни толико сад битно осим ако не желимо да га проглашавамо за свеца или за ђавола. Чињеница је да је писао и урадио неке много добре ствари за које је задужио човечанство и да је делио неке јако тешке грехе својих савременика. Можда бисмо и ми били робовласници да смо се родили у том времену у некој богатој породици. Шта је било у његовој глави и души, само је он могао да зна и само Бог може о томе да суди сад. Да их је ослободио, вероватно би их одмах поробио неко други, можда много гори. Лако је нама сад из ове позиције да судимо о поступцима људи из тог времена. 

Него, мени је гледе ове наше приче занимљиво што си баш њега изабрао за подржавање става о вакцинацији. Он је учествовао у тестирању вакцине против вариоле. Један од првих тестова вакцине, можда и први у свету. Прва ти субјекта су ми била деца робова које је поседовао, од којих је једна била девојчица од 14 година. Након тога је вакцинисао још 200 чланова шире фамилије и комшија. Неколико година пре тога је инокулисао (опаснија процедура имунизације која се примењивала пре открића вакцина) своју децу и све робове. Остављам могућност да грешим, ал нешто ми говори да бар неки од ових тестова нису урађени са добровољним пристанком. :smeh1:

Иначе их је све спасао. Вакцина се показала делотворном. Нико од вакцинисаних се није разболео кад је дошао у контакт са вирусом. После је био ватрени заговорник вакцинације, што је уосталом једино логично за мислећег човека који нема неко тешко ментално обољење.

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Juanito said:

Него, мени је гледе ове наше приче занимљиво што си баш њега изабрао за подржавање става о вакцинацији. Он је учествовао у тестирању вакцине против вариоле. Један од првих тестова вакцине, можда и први у свету. Прва ти субјекта су ми била деца робова које је поседовао, од којих је једна била девојчица од 14 година. Након тога је вакцинисао још 200 чланова шире фамилије и комшија. Остављам могућност да грешим, ал нешто ми говори да бар неки од ових тестова нису урађени са добровољним пристанком.  :smeh1:

Иначе их је све спасао. Вакцина се показала делотворном. Нико од вакцинисаних се није разболео кад је дошао у контакт са вирусом. После је био ватрени заговорник вакцинације, што је уосталом једино логично за мислећег човека који нема неко тешко ментално обољење.

Интерестинг фактс. :)

Склон сам да верујем да је било добровољно. Џеферсон јесте имао робове, али се према њима односио добро. Ако се добро сећам шта сам некад читао, ствар је у томе да по тадашњем закону он није могао да их једноставно ослободи. Могао је само да их прода. Чиме би вероватно доспели у гору ситуацију од оне у којој су већ били...

Наравно да нико нормалан није против вакцинације. И ја сам ватрени заговорник вакцинације. Увек ћу људе да убеђујем и уверавам да треба да се вакцинишу.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Наравно да нико нормалан није против вакцинације. И ја сам ватрени заговорник вакцинације. Увек ћу људе да убеђујем и уверавам да треба да се вакцинишу.

Гризли Кон. 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

4 hours ago, Натан said:

Аих, да и мртви крену да устају, ти не би поверово. :0201wink:

Ako bi neki opskurni sajt poznat po laznim vestima objavio da neki mrtvi, negde ustaju, nekad... uz pazljivo izbegavanje bilo koje informacije pomocu koje bi se moglo proveriti da li je istina... pa naravno da ne bih poverovao... nisam debil....

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Натан рече

Кон је стааари комунистички кадар коме се пружила прилика да му дају крдо које ће да затвара по потреби, а потом и да ''имунизује''. 

Што је најгоре, крдо му се искрено радује (осим незнатне неколицине ''неприпитомљених''). :nene:

Ovaj je odgovor za anale (bolje naravno da ne kažem). Izjednačiti čitavu ideologiju sa nekim narodom je ništa do čisto zlo.

U svetu postoje iskreni komunisti, kao što je sadašnji Papa Rimski. Prvi hrišćani su bili prvi komunisti.

Neki komunistički ateisti, pre svega iz susednih republika, koji su zapravo čisti Srbi, bili su pravi dželati Beograđanima i okolini. Ne mali broj imućnih i kvalitetnih ljudi bili su streljani i oduzeto im je ili u najmanju ruku samo oduzeto sve što je bilo vredno za jednog domaćina i preduzetnika. (Okrivljeni su komunisti, ali srž je u antiidentitetu obezboženog komunizma, u kleptomaniji i hedonizmu.)

Moj mladi deda-ujak kojeg nisam stigao upoznati dao je svoj život za partizanske snage. Kao dete od 4 godine iskradao sam se iz kuće i odlazio na glavnu ulicu gde je u ograđenom prostoru na raskrsnici bio divni spomenik okružen jelkama i lepom metalnom ogradom, gde kada uskočiš niko te živ ne primećuje, a čuješ čitav centar sela kroz kog prolaze autobusi, ali gde je bila i divna poslastičarnica i radnja meni znana po slatkišima. Doduše, poslastičarnica je imala vrhunski sladoled na točenje koji je leti stajao napolju, tako da je centar najviše poseban po sladoledu, jer je bio neopisivo ukusan.

Što je paradoksalno, Srbi su od Nemanje, Simeona Mirotočivog, predodređeni da budu svedoci i primer hrišćanskog života i morala, hrišćanske pravde i pre svega ljubavi. Slabost koju Srbi pokazuju napadnuta je sa svih strana, a povrh svega, vrši se atak na samu logiku i koristi se bezgranično licemerje.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Avocado рече

Ako bi neki opskurni sajt poznat po laznim vestima objavio da neki mrtvi, negde ustaju, nekad... uz pazljivo izbegavanje bilo koje informacije pomocu koje bi se moglo proveriti da li je istina... pa naravno da ne bih poverovao... nisam debil....

Малопре сам се чуо са Гејтсовом свастиком, каже да је све истина што се пише против њега, рекла јој сестра, само да не шири около.

Бољи извор немам.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Milan Nikolic рече

Prvi hrišćani su bili prvi komunisti.

Онолико те молим, немој толико да застрањујеш. 

Први хришћани нису били убице и отимачи туђе имовине. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...