Jump to content

Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 22 часа, Zoran Đurović рече

Видим да витешки радиш, па док су ми везане руке спинујеш. Ниједан увредљиви надимак му нисам налепио. Лохи је од милоште, као кад Атанасија зовемо Таса, и то није увредљиви надимак. Ристо му је крштено име, па и то није увредљиви надимак. Као кад кажем Буловић. То је презиме човеку, а не нека увреда. Ја живим на Западу и овде је то нормална етикетација. Каж Бергољо, Јозеф Рацингер и нико то овде не доживљава као увреду. То су увреде само за вашу стаљинистичку свест. Немате културу опхођења. Замисли када бисмо од тебе тражили да стално пишеш презвитер др Зоран Ђуровић? То би било смешно, јер форум је неформални медиј. Ја Амфилохија називам са Владиком кад причамо приватно. И то не значи да сам га увредио јер бих то тој вашој наопакој памети значило да му унижавам чин! 

То што га подозревам у дилу са Ломијем, то је друга ствар и допуштена у демокрацији. Па и Буловић писа да у СПЦ нема деликта речи... или има? Углавном, ја сам деценијама уназад страдао због тог непостојећег деликта. :D Овде сам био жестоко нападан зато што сам подозревао и демонстрирао американце у прављењу раскола, а на крају им Синод поништи све одлуке! Испаде да сам клеветао људе, а Синоду се њихово деловање није допало! Исто сам писао о дешавањима на ПБФ, Синод истера Максима и Вилотића, ови са дружином: Перишић, Шијаковић, Кубат итд. успеше да навуку Игњатија на танак лед па да и овај падне, а сада је ситуација таква да се разматра да ПБФ изађе са БУ. И то због ових које ти симпатишеш. Прерано сте узели да свирате у фанфаре. 

Што се тиче витешког поступања, оно што си ти заслужио својим подлим и потуљеним покушајима да ућуткаш све који не мисле исто као и ти, својим вређањима, етикетирањима, отвореним најгнуснијим лажима и свим осталим што си радио заслужује петнаест тема по којима ће сви они који су то трпели од тебе и твојих ботова да причају само о теби. Тако да је моје понашање и више него витешко, а далеко више него што је неко попут тебе, ко је радио све оно што си ти овде месецима радио или покушавао да радиш, заслужио.

Што се тиче владика СПЦ, није ти било страно да их називаш и нечастивима, сотонама и сличним именима, чак и да их стављаш у канализациони ниво разговора који овде није пристојно ни цитирати. Јел се и то уклапа у неформалну етикецију можда? 

И на крјау, демократија је једно. Ти си овде месецима бљувао канализацију лажи и увреда по пар људи из СПЦ. Без икаквих доказа, без чак и назнака било каквих доказа. Најгоре могуће си их клеветао. И то у тренутку кад они предводе борбу за опстанак Цркве у ЦГ. Радио си све на томе да им ту борбу максимално отежаш тиме што си у длаку понављао сваку бљувотину коју избљује режим из ЦГ, и на то додавао своје слојеве фекалија и то бацао према њима.

То што си ти радио нема везе са демократијом или било чиме што приличи једном човеку, који се уз то представља и као свештеник, и гадило се сваком нормалном човеку који је гледао то што си радио. Сад опет мислиш да је прошло неко време па да ће неко да заборави  било шта од гадости које си овде радио и да ћеш било кад можи да се представиш као жртва било где у СПЦ. Неће никад и нећеш никад.

Тако да заслужујеш много, много горе од тога да ти поруке на једном форуму буду на одобрававању.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Ја лично чисто сумњам да ћемо ми бити примљени у ЕУ. Икада. Не зато што нас мрзе или воле, него што не желе да примају земље из најсиромашнијег региона Европе, из којих би одмах милиони похрлили на запад, а корумпирани политичари кући крцкали паре из ЕУ фондова. Поготову после Брегзита, када би још нека земља оснивач ЕУ могла да се одлучи да изађе и онда би се дефинитивно распала читава заједница.

Вероватно је то договорено међу њима већ одавно (Обрадовић је поменуо да стоји у депешама Викиликса да је Вучић између осталог потписао да Србија никад неће ући у ЕУ још 2008. Ја ту депешу нисам нашао на нету, тако да не знам колико је то тачно, али ми уопште не звучи нереално).

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

U pravu si, mada sam ja krivac jer sam trebao odmah odustati od rasprave.

Ма нема кривице, занимљиво је читати вас, и баш фино да се покренуо тај разговор, само је ово потпуно друга тема ne_shvata

Подели на овим сајтовима

Moje iskustvo sa raznim forumima i temama, jeste, pa ne moze bas svaka tema hermeticki da se zatvori i ogranici strogo samo na tu temu,....malo izlaska iz same teme ako se povede neka rasprava ne bi trebalo da skodi,.... vidjao sam teme koje su se ogranicavale da su se tako ugasile, cak i ako se prenese strogo :0120_angryy: ogranicavanje na ceo forum opada interesovanje za teme i forum,.... tako da neka.... 0703_read

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ronald рече

Jeste, ali Srbija je do prije dvadeset bila u kolapsu, rat u BiH, sankcije, bombardovanje, sve oko KiM, ubistvo Djindjica itd. Jesmo li mogli bolje? Jesmo. Medjutim to nigdje nije tako jednostavno. Ljudi vide Dansku a ne vide 150 godina borbe za bolji sistem i zivot. Srbija u zadnjih 150 godina nije 10 normalnih imala.

Spazem se donekle. Uzmimo za primer centralnu Sumadiju.

Izvorista vode, rudnik kamena ( veoma cenjenog belog mermera u svetu - bar je nekada bio ), fabrike termoizolacionih materijala ( ugasene naravno ) sa prirodnim nalazistima sirovina, Kolubarski baseni, poljoprivredni potemcijali ( konlretno vocarstvo )...itd, a ima jos toga samo u centralnoj Sumadiji - hipoteticki - da si je dao na upravljanje recimo nekom Svajcarcu ili Nemcu 2000te - sta bi imao danas u centralnoj Sumadiju i kako bi ona izgledala i bila uredjena?

Подели на овим сајтовима

Da li je slicna situacion i CG (eto da povezemo sa temom),.... kako oni i koliko su ekonomski napredovali pod Milom,.... nisam bio skoro u CG, pre jedno 2-3 godine sam isao na Ostrog, prosao kroz Podgoricu i cini mi se dosta uredjenija spolja nego ranije, lepo deluje, kao i cela CG, ....ali kako je 'unutra' zaista stanje ?

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Pontifex Emeritus рече

Србија из државног буџета плаћа стране инвеститоре, нуди пореске олакшице и низ погодности, а они не долазе. Зашто не долазе? Не долазе зато што систем не ваља. Да систем ваља они би дошли и без тих мамаца. А мамци не раде посао, јер нико није будала. Зна се како у овој партикратској држави све функционише. И како економија функционише. А то најбоље знамо ми који овде живимо. Но, ти читај Вучићеве статистике и бацај прашину у очи о некаквим обећаним парама, које ће од Србије да направе привредно чудо. А нема тог капитала који ће лош економски и правни систем да преобрази. Јер капитал никад није био јефтинији, али тај капитал неће у Србију, него бежи из Србије. А ти настави да пишеш трактате као она мала из Варљивог лета. Можда неко и заплаче од среће.

Hajde jos jedan komentar. Statistike ne pise Vucic. Postoje na stranicama Svetske banke, MMF-a itd i oni imaju pristup kod agencija koje se time bave, podaci su transparetni, ipak mi nismo Kina.

Brate, znam odlicno situaciji i u Srbiji jer vidim sve na udaljenosti od 30 km, cesto sam u Srbiji, upravo u mjestima koja najvise propadaju, i obisao sam dosta gradova na jugu Srbije.

Moras da shvatis kako sistem nece preko noci da se promijeni, to ide malo vise unaprijed nego unazad. A novac ti tu nista nece odmoci, ogroman novac. Strane firme dolaze u Srbiju, olaksice, subvencije itd., Vucic daje ovim koje medijski zeli maksimalno da iskoristi, kao sto je Fijat, ali on ga nije ni doveo. To daju sve slicne zemlje, i to je realnost. Medjutim ima firmi koje dolaze i bez toga. Dolaze u Podgoricu i otvaraju predstavnista a ne u BG, Novom Sadu da ne dolaze itd. 

Pa ja vidim kroz konkurse kako njemacke, austrijske i danske firme u Srbiji traze radnike, ne mogu dobrog racunovodju da nadju. Mi imamo problem odliva obrazovanih ljudi, ali to je tako odavno, narocito nakon 90- ih.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Поуке.орг инфо рече

За оне са јачим стомаком

Каква будала, три минута сам одгледала.... :krstix:

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, The Godfather рече

Spazem se donekle. Uzmimo za primer centralnu Sumadiju.

Izvorista vode, rudnik kamena ( veoma cenjenog belog mermera u svetu - bar je nekada bio ), fabrike termoizolacionih materijala ( ugasene naravno ) sa prirodnim nalazistima sirovina, Kolubarski baseni, poljoprivredni potemcijali ( konlretno vocarstvo )...itd, a ima jos toga samo u centralnoj Sumadiji - hipoteticki - da si je dao na upravljanje recimo nekom Svajcarcu ili Nemcu 2000te - sta bi imao danas u centralnoj Sumadiju i kako bi ona izgledala i bila uredjena?

Da smo dali bez  subvencija, poreskih olaksica koje nemaju domace firme, odnosno da smo je dali uz jasno definisane ugovore iz kojih drzava ima koristi onda bi imali svi koristi. Treba zastiti resurse ali nije lose dati ih drugima u zakup ako drzava nema pare, nema obrazovani kadar, menadzment itd. kako bi produktivno eksploatisala taj resurs. Neke stvari treba privatizovati, a neke ne vec napraviti neki model javno pravnog partnerstva ili konkurencije medju njima, kod zdravstva, obrazovanja, pa i vrijednih ili rijetkih resursa.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, The Godfather рече

@Ronald brate naveo sam hipoteticki kao primer. Nisam mislio na privatizaciju ili na bukvalno davanje ili pak na subvencionisano, vec vise u prenwsenom smislu na uptavljacki mentalitet.

Ok, ali ja kazem treba vidjeti sta je najbolje resenje u zavisnosti od toga o cemu se radi. Naravno u nasem sistemu je dobra privatizacija i nekih uspjesnih javnih firmi jer cesto vladajuce partije koriste te prihode za svoje stranacke egzibicije, zaposljavanje glasaca, ucjene, finansiranje kampanje, sendvici za botove itd.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Pontifex Emeritus рече

Скандал је да државна телевизија доведе неког непризнатог секташа

Па није то безвезе, знају они зашто то раде. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...