Jump to content

Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Државност Црне Горе угрожава један лудак који је од ње направио нарко картел и обесмислио Суд, Владу и Скупштину,

Управо. Мило Ђукановић је диктатор и мафијаш. Закон који је донео нема ничег заједничког ни са демокеатијом, ни са либерализмо, ма ни са чим што представља неке темељне европске вредности на које се он, тобоже, позива. Поготово нема везе са ,,слободом вероисповести". Закон је у најгорем духу Енвера Хоџе и сличних тоталитарних диктатора. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

WWW.NOVOSTI.RS

Како "Новости" незванично сазнају, јутрос је приведена чак и мајка Милана Кнежевића, народног посланика и...

Класична диктатура. 

Подели на овим сајтовима

VIDOVDAN.ORG

Ратка, мајка посланика опозиционог Демократског фронта...

Подели на овим сајтовима

Моји спичани нису лишени светлости разума, као неки овде, и сви уредно протестују! Ово су моји школски, а Драго Остојић носи барјак српства! Сви они знају ко су! Нико од њих се није саблазнио мојим текстовима него су разумели све добро и иду на одбрану српства.

Поруку сам изменио. Забрањено Вам је да прозивате људе из митрополије по имену и презимену у овим суровим временима.

Дејан

83079548_2501812326750846_20183061500212

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Zoran Đurović рече

Моји спичани нису лишени светлости разума, као неки овде, и сви уредно протестују! Ово су моји школски, а Драго Остојић носи барјак српства! Сви они знају ко су! Нико од њих се није саблазнио мојим текстовима него су разумели све добро и иду на одбрану српства.

Значи сад си почео да подржаваш стварање ауокефалије за део СПЦ који је у ЦГ? Пошто сам од тебе пола године слушао како си апсолутно сигуран у то да су и овај закон и ове литије, и све што се дешавало у ЦГ у међувремену, само фора за будале коју су смислили "Лохи" и "Ломи" да би отцепили део СПЦ који постоји у ЦГ.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, RYLAH рече

Значи сад си почео да подржаваш стварање ауокефалије за део СПЦ који је у ЦГ? Пошто сам од тебе пола године слушао како си апсолутно сигуран у то да су и овај закон и ове литије, и све што се дешавало у ЦГ у међувремену, само фора за будале коју су смислили "Лохи" и "Ломи" да би отцепили део СПЦ који постоји у ЦГ.

Брт, ја рекох да ови моји су стекли употребу разума, а то код тебе не видим... Немој да ми се љутиш. 

Подели на овим сајтовима

Mitropolit-crnogorsko-primorski-Amfilohi

Митрополит црногорско–приморски Амфилохије (Фото Д. Јевремовић)

На оцену да је на мети овдашњих прорежимских таблоида да прави Цркву заједно са црногорским председником Милом Ђукановићем, и да ли зна откуд ; долазе ти напади, он је рекао да „откуд да долазе - они су лажни и немају никаквог смисла”.

„Било би ван памети да радим на нечему што би наудило и Цркви и Црној Гори и што би ми одузело хришћански и људски образ”, рекао је Амфилохије.

Поводом позива црногорског премијера Душка Марковића Митрополији црногорско приморској да разговарају о закључењу темељног уговора, он је рекао како „сматра да сад није време за причу о уговору, уколико не препознамо спремност Владе да делују (знају они како то све може) против спорних делова текста овог и оваког закона”.

„Јер, поред оваквог закона, сваки уговор, макар био саткан и од најбољих правних формулација, не би имао никакво позитивно дејство на односе Цркве и државе”, рекао је Амфилохије.

Он је рекао и да је Закон о вероисповести усвојен због „похлепе неких људи и због њиховог осећаја да је поличка воља већа и јача од свих претходних донетих закона”.

„Е видите, то ови наши властодршци, застровани опаком болешћу - брозомором, не разумеју и мисле да се те луке из којих се испловљава у Небеско царство, те неше светиње, могу претворити у штандове за стицање овоземаљског блага”, навео је митроплит црногорско приморски Амфилохије.

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Брт, ја рекох да ови моји су стекли употребу разума, а то код тебе не видим... Немој да ми се љутиш. 

Јок, него по ко зна који пут покушаваш да себе испинујеш према тренутним догађајима. Још ће да испадне и да си од почетка подржавао напоре Цркве, људи који се боре за воје светиње и остало. Спин ће можда и да ти прође на Поукама, ал по топлом зецу који доживиш кад год се дрзнеш да се појавиш негде где се окупљају они који за разлику од тебе заиста бране светиње, видиш где си и како те сви виде.

Имаш потпуно право да заступаш оно што си заступао, али неће да ти прође спин.

Као што ти рече Ђого, нема више назад. Или ће да рашчине све оне на које си месецима указивао као на издајнике, у време кад се они доле буквално боре за опстанак, или ћеш ти да сносиш последице.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Pontifex Emeritus рече

Огрешио си се о сицилијанску мафију. Они никад нису ударили на светиње и Цркву. То није њихов етос нити кодекс. 

Па јесте,мафија је у хармонији са Црквом?

Нема мафије без "Цркве" и "државе". Хоћеш рећи, нису ударили на клир,него су га даривали, а Цркву су клали.

Таква Црква и треба Милу, која ће му благосиљати његове "послове" и примати његов крвави новац, правећи се мутава и сљепа.

Е сад иде уживанција са мафијашким ктиторима у приватној држави,

bozovic2.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Zoran Đurović рече

Поруку сам изменио. Забрањено Вам је да прозивате људе из митрополије по имену и презимену у овим суровим временима.

Дејан

83079548_2501812326750846_20183061500212

Аво, када ћеш ти доле у прве редове да носиш барјак?

Претпостављам да је ово тренутно за тебе исувише лајт, чекаш кад буде било најгушће?

Подели на овим сајтовима

@Zoran Đurović Оче Зоране, мислим да су овом поруком, људи који данас бране веру, Цркву и наш идентитет у Црној Гори сасвим довољно рекли:

84453206_1329289157254573_28301230914414

Подели на овим сајтовима

Овде се чује скандирање попу Гојку...  или се то нам причињава??? 

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, RYLAH рече

Као што ти рече Ђого, нема више назад. Или ће да рашчине све оне на које си месецима указивао као на издајнике, у време кад се они доле буквално боре за опстанак, или ћеш ти да сносиш последице.

Које бојице би ми могао дато Бог да дочарам твоју мржњу и неразумност?! Такве ни он не може да створи, јер видесмо из Писама оне који гледају и не виде и слушају а не разумеју. Ова твоја тирада је бесмислена и слепа, јер кажеш: Како год да се развију ствари, ти си угасио. То Ђого није рекао, него је схватио озбиљност ситуације и да ја стојим иза својих речи. Ђого пак писа много разумније од тебе: "Или ћеш заиста бити пророк да те жива пишемо у календар или олош најгори, сој Вука Бранковића. Нема сада трећег. И то ће одлучити будућност. Ако си у праву, Митрополиту треба узети чин. Ако ниси, теби. Пу пике не важи није опција. А то ће показати будућност". Дакле, смири хормоне, јер лејерски не умеш да размишљаш.

Дакле, ускоро ћете ме писати у календар као жива (ти си незналица, па да ти кажем да су чак и храмове подизали светима за живота), или ме анатемисати, опет за живота. Проблем ће бити што ће ликови попут тебе ме свакако анатемисати, јер ћете раскол схватити као једино разумно решење. Ни да Бог да будем у вашем календарчету! Не знам само шта ће весели Ђого да ради, јер је он интелигентнији од тебе. Баш ме интересује којој апологији ће прибећи.    

Подели на овим сајтовима

WWW.IN4S.NET

"Али управо нашим члановима морамо указати да се та њихова најискренија осјећања ових дана дубоко злоупотребљавају и да се...

Izgleda da ih žešće stegnulo! 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...