Jump to content

Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 2.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 33 минута, Ćiriličar рече

Misliš turskog Patrijarha?

Pazi, konvertiti su izvršioci, a to ko stoji iza svega treba da vidimo. Ti, pošto si direktno "infiltriran" dole u Ercegovini, možeš doprineti razrešenju te zagonetke. :)

Нигдје ја нисам инфилтриран, прађед ми је био Јован Драганић из Невесиња посланик у старој Југи, Слободан Принцип Сељо шање Владу Шегрта у мисју да га придобије како пише сам Шегрт у сјећањима, у Словенији на Кочевском Рогу посље безуспјешног преласка заробљавају га јединице Пеке Дапчевића и стрељају, записник води Милка Планинц, партизани нису стрељли дјецу до неког годишта  па је Мирко (Рема) Дучић претекао тако што је слагао годиште али био голобрад, он је причао своме братићу Рајку Ковачу како су Јована партизани и тад хтјели, те му рекли: Ајде ђеде и ти са нама, да не гинеш узалуд, а он је одговорио: гдје ће генерал него пред војском, а није био генерал него угледан домађин коме су људи вјеровали.

Његова кћерка Јела удала се за Јована Рамбата - у Гацку се тада пјевало: " Павелићу државу уреди - три Рамбата објеси о греди...

Мене Црква нит је интересовала нити сам васпитан у вјери, онда ме то однекуд пукло, и молио сам се Богу, зашто баш ја? У то врјеме сам гледао да се упишем на црквене школе и сањам Патријарха Павла каже, ајде да промимо овог јовановог унука...

Тако нисам се ја убацио ниучије редеве, него су се редови унередили.

Што се тиче мистерија, Вартоломеј је канониски преступник и јеретик, можда неки унијатски конверитит, али унијаћење је нека полуконверзија, тако да га не називаш добро, Помпео је у својој традицији ма каква она била,

Али мислим колико сам схватио, тебе и Бокана, да оца Гојка сматраш конвертитом или признајеш црногорску нацију?

Одговори без увијања...

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Ćiriličar рече

Rekao je da:

• sukob Vučić-Amfilohije samo pogoršava stanje;
  • da Amfilohije ne kritikuje Mila ni blizu kao Vučića;
  • sveštenstvo MCP napada Vučića grubim i neprimernim rečima bez razloga;
  • je Amfilohija pružena ruka od Vučića i da bi trebao da je prihvati, ode i sretne se sa njim u predstedništvu u Beogradu, jer ma šta on mislio o Vučiću, ovaj je predsednik Srbije.

Није рекао за свештенство МЦП да напада Вучића без разлога него да претерују, све остало стоји.

Оно што је по први пут речено је да они живе у Црној Гори, у којој је Мило господар живота и смрти, и да морају да калкулишу колико ће јако да нападају Мила, као и да има оног класичног црногорског страха од господара. И да нема никаквих симпатија за Ђукановића, ни код Митропоилита ни код осталих из МЦП.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Изгледа да племе ипак не спава ,,сном мртвијем", изгледало да се пробудило и то баш кад се на веру насрнуло. Добра је то вест, има наде за наш народ. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...