Jump to content

Осврт на текст о "керберима Иринеја Бачког"

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 часа, Kaliopi рече

Prvo i osnovno.

Ne smeš pomisliti drugačije od Episkopa Bačkog a ako pomisliš i to javno izneseš onda si gotov. Na raznim nivoima za razna pitanja počinju stradanja i klevete.

To je uigrana mašinerija kako da nekog oklevetamo, čerečimo , što smo imali priliku da čitamo od Djurovića ovde. Zatim da ga sklonimo, bez prava na realnu odbranu za klevete i bez ikakvog drugog prava. Jer po tom scenariju ti si rušitelj Crkve a Bački je brani od tebe i od svakog ko pokuša da je ruši, iako je u realnosti skroz drugačije, ti si u nemogućnosti da to dokažeš.

To su igre, igre u kojima je on maher.

I samo se ide dalje i dublje ćeranje.

I za jednu rečenicu  recimo Maksima ćerali mesecima na forumu, videli smo o Porfirijevom izlaganju više ni a. 

Primer. Maksimovo pokajno pismo ne priznaju, Stav Mitropolita Amfilohija i Episkopa  Atanasija o Maksimovoj teologiji ne priznaju. Izmišljaju razloge odlaska sa fakulteta bizarne. Videli smo scenarijo sa dekanom, tipična Bačka. 

To su stalne mahinacije.

Metode za svakoga posebno.

Nas su gonili godinama jer je suprug pokušao da upozori Irineja da sekretar ne dela Bogougodno.

A svako ko je pokušao da piše protiv sekretara završio je neslavno, strašno.

I na kraju je morao da potpiše knjigu laži o sebi da bi dobio taj kanonski. 

I tome nema kraja. Takvih primera je mnogo.

Meni je iskreno žao što ja mala i nedostojna(sigurno nedostojna da pišem o činu Episkopa, ali situacija je teška) moram da iznosim takve stvari u javnost ali ne mogu da spavam kad to sve vidim. I apelujem i pitam se kad će stati ta tiranija i dokle će jedan čovek da vodi Crkvu? Praštajte na slobodi mišljenja. 

Можеш да докажеш, али из овога што ти говориш доказује се сасвим друго од онога што би жељела.

Нико није никога клеветао, Ђуровић је изнио да постоје индиције да је устав вид аутономије што се читало из текста, то је Синод прочитао тако, а како епископи тамо нису полудили па да сами себи дају аутономију, они ће то исправити, само су мало љени па јиш нису?

Доводити неки Порфијерев у највећу руку лапсус са тим у раван је страшно. Била си сама присутна кад Таса каже Јеремићу, ако Бог да дави будете пресједник, па ти није сметало.

Ти све тумачиш у кључу "неправде" која се теби десила, што се тиче теологије, могу и Атанасије и Амфилохије да имају своје мишљење могу и ја своје, ево Миолков се упињао да брани, али узалуд, ако извалиш да је нпр.личност благодат, мораш да поднесеш критику тога, да се повучеш или покајеш због тога. Или даш објашњење јер што би се кајао,ако си у праву.  Јер има минимум 100 светих отаца чија дјела мораш одма одлучити од Цркве ако то прихватиш.

Нису разлози бизарни, мени је бизарно да Таса брани до раскола Вилотића који га је назвао јеретиком по основу онога што је износио у прилог томе да жене не могу бити свештеници. Не кажем сад Марко нема квалитете. Да ли сад и ја прогоним Атанасијеве ученике, ако имам примједбе неки теолошки став, или начин докторирања, или начин запослења. Јесам ли и ја у твојој визури прогонитељ светих.

Или сам твој непријатељ што овде разглабам да ли си на леду и ко те и зашто довео у ту ситуацију? А ти мудро шутиш и као у реду ти је стаус. А није , али немаш куд, и плашим се да те користе, а ако те користе замјерам им. Је ли то нова клевета противу светих?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 349
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 55 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Можеш да докажеш, али из овога што ти говориш доказује се сасвим друго од онога што би жељела.

Нико није никога клеветао, Ђуровић је изнио да постоје индиције да је устав вид аутономије што се читало из текста, то је Синод прочитао тако, а како епископи тамо нису полудили па да сами себи дају аутономију, они ће то исправити, само су мало љени па јиш нису?

Доводити неки Порфијерев у највећу руку лапсус са тим у раван је страшно. Била си сама присутна кад Таса каже Јеремићу, ако Бог да дави будете пресједник, па ти није сметало.

Ти све тумачиш у кључу "неправде" која се теби десила, што се тиче теологије, могу и Атанасије и Амфилохије да имају своје мишљење могу и ја своје, ево Миолков се упињао да брани, али узалуд, ако извалиш да је нпр.личност благодат, мораш да поднесеш критику тога, да се повучеш или покајеш због тога. Или даш објашњење јер што би се кајао,ако си у праву.  Јер има минимум 100 светих отаца чија дјела мораш одма одлучити од Цркве ако то прихватиш.

Нису разлози бизарни, мени је бизарно да Таса брани до раскола Вилотића који га је назвао јеретиком по основу онога што је износио у прилог томе да жене не могу бити свештеници. Не кажем сад Марко нема квалитете. Да ли сад и ја прогоним Атанасијеве ученике, ако имам примједбе неки теолошки став, или начин докторирања, или начин запослења. Јесам ли и ја у твојој визури прогонитељ светих.

Или сам твој непријатељ што овде разглабам да ли си на леду и ко те и зашто довео у ту ситуацију? А ти мудро шутиш и као у реду ти је стаус. А није , али немаш куд, и плашим се да те користе, а ако те користе замјерам им. Је ли то нова клевета противу светих?

To sada sa ove distance izgleda nas dvoje nešto polemišemo. Medjutim  od februara pa celo proleće i leto ovde je nepodnošljivo Djurović pisao strašne stvari a ti sad pominješ Ustav. Situacija je ozbiljnija nego što izgleda.

Ujdurma i hajka na Maksima je veća nego li njegovi gafovi.

I samo kažem čovek je uzet na lupu i nepravedno gonjen.

I svima bi našii mane kad bi ih tako pretresali i stali bi.

Medjutim ovi ne staju, samo kopaju i kopaju i izmišljaju.

I zašto misliš da je merodavniji stav Sinoda od   stava Mitropolita Amfilohija i ep. Atanasija   o teologiji  ep Maksima?

Što se tiče Tase i njegovog odnosa......

Tasa je ljubav. On je Ikona Hristova,a to znači ljubav, milost, razumevanje, praštanje.

Mene niko ne koristi, ovo je glas moje savesti.

Gospod će svakom dati kako treba biti. 

Blagodarna Bogu na svemu, pa i na stradanju od Irineja, i manjku parohija u USA, na svemu...jer kako bi imala svetog starca u svojoj blizini da sam tamo?

Gospod se o svemu stara. Hvala ti.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Стаљиново унуче рече

Da rezimiramo kako se ovde vidi ova popadija je došla glave svom mužu popu svojom preteranom ambicijom. Pa sad kivna što joj tata nije pokupio pare od provizije osiguranja,pa onda muž smenjne ona pravi pisanija.čudo su mabicije.Po njoj ko da je sam Stevan Sremac piso Sidu i onu drugu nadžak babu Niš se nije promenilo već vekovima

U pravu ste. Sve su to moje ambicije. Ja želim da budem sekretar. Oh koliko Vam je trebalo vremena.

Sve ste u pravu. Vekovi su pokazatelj karaktera......mi se samo ponavljamo....

Подели на овим сајтовима

Није мали гаф подржати одговорну страну великог раскола.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Kaliopi рече

I zašto misliš da je merodavniji stav Sinoda od   stava Mitropolita Amfilohija i ep. Atanasija   o teologiji  ep Maksima?

Види не утврђује се то тако, Амфилохије и Таса бране, а Синод критикује, али није теологија почела ни са Синода ни од Амфилохија и Тасе, постоји читава традиција, о томе је било полемика, покајних писма, која су постала објашњења, итд, ја сам рекао своје мишљење и навео ти примјер. Да сад и Сабор каже да је личност благодат ја бих био у проблему да то повјерујем, срећом то нису рекли ни Амфилохије, који на Палами докрирао ни Атанасије који евидентно има благодано искуство...идт

Добро ти су у послушању и гледаш шта ти се каже, али питај мужа о томе и добићеш сигурно исправан одговор.

Рећу ти још нешто канонски отпуст је озбиљна установа, одпусти Иринеја кад је он тебе одпустио, али ако због тога што учиниш како канони налажу, изгубиш статус милости у коме се сад налазиш, онда знај да то није ни била милост него злоупотреба, и претрпи.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Види не утврђује се то тако, Амфилохије и Таса бране, а Синод критикује, али није теологија почела ни са Синода ни од Амфилохија и Тасе, постоји читава традиција, о томе је било полемика, покајних писма, која су постала објашњења, итд, ја сам рекао своје мишљење и навео ти примјер. Да сад и Сабор каже да је личност благодат ја бих био у проблему да то повјерујем, срећом то нису рекли ни Амфилохије, који на Палами докрирао ни Атанасије који евидентно има благодано искуство...идт

Добро ти су у послушању и гледаш шта ти се каже, али питај мужа о томе и добићеш сигурно исправан одговор.

Рећу ти још нешто канонски отпуст је озбиљна установа, одпусти Иринеја кад је он тебе одпустио, али ако због тога што учиниш како канони налажу, изгубиш статус милости у коме се сад налазиш, онда знај да то није ни била милост него злоупотреба, и претрпи.

Jasno je meni da je Bački preuzeo Sinod i da su odluke nerealne.

A što se tiče Irineja i otpusta i milosti, razumem i to ali Vlado poklanjam svoju blagodat stečenu stradanjem od Irineja za spasenje drugih. Ne mogu ja da uživam u svojoj sreći i da se pravim luda dok se drugima nanosi nepravda i bol od istih od kojih sam i sama stradala.

Nije mi žao da izgubim svu blagodat od stradanja, razumeš? Da trpim i ćutim dok drugi stradaju, neću.

Tipa, meni je dobro, šta me briga za drugog..ne...

U pitanju su životi i ja sam videla i letos popadije i decu, koji i dalje stradaju u Bačkoj.Pa vladike, profesori....to se širi na visoki nivo u Crkvi... A dželatima je sve potaman, jer oni sve odredjuju.

Kad prestane gonjenje, tad ću se smiriti.

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Kaliopi рече

U pravu ste. Sve su to moje ambicije. Ja želim da budem sekretar. Oh koliko Vam je trebalo vremena.

Sve ste u pravu. Vekovi su pokazatelj karaktera......mi se samo ponavljamo....

пре 2 часа, Стаљиново унуче рече

Da rezimiramo kako se ovde vidi ova popadija je došla glave svom mužu popu svojom preteranom ambicijom. Pa sad kivna što joj tata nije pokupio pare od provizije osiguranja,pa onda muž smenjne ona pravi pisanija.čudo su mabicije.Po njoj ko da je sam Stevan Sremac piso Sidu i onu drugu nadžak babu Niš se nije promenilo već vekovima

Samo da utvrdimo gradivo , pošto ti papagajski lažeš  ovde,da ponavljamo malo prave činjenice

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Била си сама присутна кад Таса каже Јеремићу, ако Бог да дави будете пресједник, па ти није сметало.

Таса подржао Јеремића за председника! :0222_shocked:

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Kaliopi рече

Tasa je ljubav. On je Ikona Hristova,a to znači ljubav, milost, razumevanje, praštanje.

Овако написано, Таса теби испаде као неко божанство!

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Kaliopi рече

Nije mi žao da izgubim svu blagodat od stradanja, razumeš? Da trpim i ćutim dok drugi stradaju, neću.

Док други страдају у Украјини?

пре 53 минута, Kaliopi рече

Tipa, meni je dobro, šta me briga za drugog..ne...

Украјина!

пре 54 минута, Kaliopi рече

U pitanju su životi i ja sam videla i letos popadije i decu, koji i dalje stradaju...

У Украјини!

пре 54 минута, Kaliopi рече

Kad prestane gonjenje, tad ću se smiriti.

Гоњење Цркве у Украјини?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ромејац рече

Док други страдају у Украјини?

Украјина!

У Украјини!

Гоњење Цркве у Украјини?

Dajte Romejac, vratite se na Vaše šaljive teme. Smešno poredjenje. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Kaliopi рече

Dajte Romejac, vratite se na Vaše šaljive teme. Smešno poredjenje

Страдање свете Цркве и народа у Украјини је теби смешно!

Подели на овим сајтовима

Predlazem za procitati ( brzo se cita, ne oduzima mnogo vremena ) da bi stvari postale malo jasnije.

1. " Pokondirena tikva " J.S.Popovic

2. " Gospodja ministarka " B.Nusic

:)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...