Jump to content

Био је сајам, а на сајму...

Оцени ову тему

obi-wan

Препоручена порука

пре 3 часа, Жељко рече

Неда Украден, бакута од 70 лета, колико знам има завршена два факултета (права и енглески) и сигурно није први пут на сајму.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, obi-wan рече

Evo meni sad bas treba da stigne ormaric za knjige, narucio neki dan, pa posle da malo sredjujem ako Bog da. :)

Ја пре пар година наручио и направили ми, међутим због броја књига тј килаже полице ми попадале, тј искривиле се, срећа те има доста књига па их оне још држе =Д

Иначе тамјан сам узео на штанду Ризнице, а било је још штандова где је могао да се узме. Ризница има продавницу своју у Земуну а отворили су и код храма св.Саве па верујем да тамо можеш да узмеш.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, obi-wan рече

Inace, svojevremeno, dok sam bio djak osnovac,

омиљена игра ми је била - Библиотеке :)

Скупљала сам старе књиге, разне, ко год није знао шта ће са њима давао је мени (Било је чак и позајмљивања за библиотеку). Онда сам их обележавала бројевима и изнајмљивала другарицама. Тако упаковане у игру су одмах добиле на зснимљивости па су се шеровале само тако :)

Друга страна медаље је што смо тако прочитале брдо ствари које и нису биле за децу нашег узраста, али све у рок службе...

И дан данас налетим на неку обележену бројем.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Milica Bajic рече

омиљена игра ми је била - Библиотеке :)

Скупљала сам старе књиге, разне, ко год није знао шта ће са њима давао је мени (Било је чак и позајмљивања за библиотеку). Онда сам их обележавала бројевима и изнајмљивала другарицама. Тако упаковане у игру су одмах добиле на зснимљивости па су се шеровале само тако :)

Друга страна медаље је што смо тако прочитале брдо ствари које и нису биле за децу нашег узраста, али све у рок службе...

И дан данас налетим на неку обележену бројем.

U osnovnoj skoli 80-ih godina proslog veka imali smo povremeno akcije sakupljanja starog papira (za reciklazu, normalno; eto da vide svi da smo se mi time jos tad vrlo ozbiljno bavili, i nismo kasnili za "evropom"). Obicno je to bilo subotom prepodne, da se ne remeti radni dan.

I sad, sva deca su obavezna da u tome uzmu ucesce i od kuce donesu nesto od npr. starih novina i casopisa.

U skolskom dvoristu sve to bi se bacalo na jednu veliku gomilu, koju bi na kraju akcije odvezao odgovarajuci kamion sa korpom za papir.

Meni omiljena zanimacija je bilo penjanje na gomilu i butanje po starim casopisima, u nadi da cu da nadjem neki broj necega sto nemam. Tako sam vremenom nas`o (i pokupio, razume se) neke "Politikine zabavnike", "Stripoteke", "Mikijeve zabavnike i almanahe", za ono vreme izvrsni slovenacki "Auto magazin", razne stripove, itd., itd...

Jedini kriterijum je bio da je casopis solidno ocuvan (bilo je i primeraka "k`o casa"). Kad nadjem nesto, ja lepo spakujem u vecu kesu koju sam poneo, i nosim kuci.

Tako je pocelo moje kolekcionarstvo jos u vrlo ranom uzrastu. :smeh1:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, obi-wan рече

Tako je pocelo moje kolekcionarstvo

Благо теби. То значи да си имао и адекватан простор за чување.

Мени се није дало никакако да имам ту једну одувек маштану собу са зидовима од књига, удобном наслоњачом поред прозора и старинским радним столом.

Имам нешто мало од тога код куће у Бг, али то дође више као штек. Многих књига сам морала да се одрекнем. Али, пази, за доста њих знам ко их је удомио :D

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Milica Bajic рече

То значи да си имао и адекватан простор за чување.

Soba je bila 4 x 2.5 m, sasvim mala. Ali u velikom predsoblju, koje smo koristili kao sedecu sobu (takav je plan stana), bio je veliki ugradjeni plakar.
U njemu su mi stajali prakticno svi casopisi, samo sam knjige drzao u ormaricu u sobi. :)

Inace, i ja sam vremenom, narocito prilikom selidbi, izgubio ili bacio dosta toga, i to je jedna od najgluplih stvari koje sam nekad uradio.

Sad pokusavam da ponesto nadoknadim kupujuci dobro ocuvane polovne primerke.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, obi-wan рече

Soba je bila 4 x 2.5 m, sasvim mala. Ali u velikom predsoblju, koje smo koristili kao sedecu sobu (takav je plan stana), bio je veliki ugradjeni plakar.
U njemu su mi stajali prakticno svi casopisi, samo sam knjige drzao u ormaricu u sobi. :)

Inace, i ja sam vremenom, narocito prilikom selidbi, izgubio ili bacio dosta toga, i to je jedna od najgluplih stvari koje sam nekad uradio.

Sad pokusavam da ponesto nadoknadim kupujuci dobro ocuvane polovne primerke.

Tako mi je i samoj, kod mame čuvam svoje dragocenosti iz detinjstva, i radujem se kad odem, sednem i pretražujem. Vratim se u svoj svet mašte i detinjstva.

Подели на овим сајтовима

Bes ga , kad numem ni da poziram. :D :D

WWW.LAGUNA.RS

Sajam knjiga smo uspešno izneli, u dobroj atmosferi, okruženi knjigama i piscima. Kao i svake godine, i ove smo nastavili sa akcijom „Knjiga to sam ja“. Izabrali smo naslove knjiga koji nas najbolje o

DSC_2184.jpg

,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." :D:D

Подели на овим сајтовима

Сајам! Била, мени сјајно! На шунд се не осврћем! Свака књига има свог купца. Мало од Лагуне, мало Образ...непоновљиви сусрети, лепа енергија...Волим...❤️

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Juanito рече

И Пан еротика?

Ne vredi, znas da su takve slike zabranjene na forumu... :(

• Тужан 1

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Nikola Stojanovic рече

@Рапсоди Sto se nisi javila kod Lagune, da te cunem. Bas te volim. :D :D

7896634 Свратила бих сигурно.....на крај памети,  није ми дошло . Е баш ми криво :) 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

@ana čarnojević 

"Mrzost zapustenja"... cim sam video sliku to mi je prvo palo na pamet...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...