Jump to content

Вук Бачановић - ИРИНЕЈ У ЦАРИГРАД –ИРИНЕЈ ИЗ ЦАРИГРАДА

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Vladan :::. рече

А и сутра да Иринеј, не дај Боже, каже да је Барт супер а да ми немамо аутокефалију ја ћу и даље говорити да Барт није супер и да ми имамо аутокефалију.

To je i po meni najbitnija stvar u celoj prici... odnos prema toj eklisiologiji VP i onda ako i Irinej sutra kaze nesto slicno kao Maksim, onda cemo i njega kritikovati :nene:....

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vladan :::. рече

Јел? Кад пре ишчита оне километарске текстове на енглеском на Расколу... Ццццц...

Па она мене заступа, верује ми...цццццццц извињавам се Ани ако није истина......ццццц @ana čarnojević

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, ana čarnojević рече

vas dvoje ja nista ne mogu da pratim, vasa ljubav je turbulentna.

izbrisali su mi jendom komentar kad sam napisala priji popadiji.,..nije to taj Vladan, ovaj je nas Vladan iz Jagodine, vodice te kod Palme da vidis zirafu

Ја већ била и видела!...Дођите и видите!..ко би вас двоје чекао....манте се ...ја сам жена од покрета...енергија...да не кажем .....Ужас је моја фурка!:))

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Zungul рече

Бачки владика је биоврло децидан: једино Васељенски сабор може да подари аутокефалију, па и да је оспори, да је сузи и прошири, или можда и укине.

Бачки владика је исто мислио и “ујутро” 2003-ће, као и данас “поподне”, да аутокефалију може давати и укидати једино Васељенски сабор, а не Васељенски патријарх, следствено чему су све аутокефалије, без изузетка (укључујучи и аутокефалију Цариградске цркве), “условне и привремене” природе, а та њихова условљеност није у односу на Цариградског патријарха и његовог тобожњег права апелације, већ у односу на пуноћу Цркве коју представља сабор.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...