Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

пре 4 минута, Панарет рече

Дакле, како наставити пут смањивања притиска на хомосексуалце у Литургијском простору као првом кораку њиховог пуног и аутентичног укључивања у живот Цркве? 

Nikako. Elitimija na pricest i primanje darova svd dok ne okaje greh i ne prestane da ga ponavlja. 

U fizickom "bludnom" svetu je sve dozvoljeno ali ne i u duhovnom. Ako hoces pred Boga trebas biti cist tj rascistiti sa svim sto ti prlja dusu. Bilo da si peder, lezbejka ili svaler, namigusa, alkoholicar, ubica sta god. Sve dok se greh ne okaje i u celosti ne izbaci ti, ja, on, ona, ono, mi, vi oni niko nd moze biti svet i zaista hriscanin. Savest je ta koja stvara pritisak a ne drugi ljudi. Ko ce tebi zabraniti da udjes u crkvu, ulaze i muslimani, i katolici, i ostali turisti....

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Родољуб Лазић рече

Панарет,можда је за тебе апсолвирао, али је апсолвирао о и за мене. То и јесте била поента твог и Роналдовог "медијског наступа" на овој теми: прво да убедите форумаше и читаву читалачку јавност која прати тему, у мит и пропаганду хомо лобија да је хомосексуалност урођена, а потом, у следећем кораку, да кренете у причу о прихватању хомосексуалности у оквиру Цркве на тим основама. 

Важи, поздрав 

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Flojd рече

Nikako. Elitimija na pricest i primanje darova svd dok ne okaje greh i ne prestane da ga ponavlja. 

Онда ћемо можда остати без епископа... 

Подели на овим сајтовима

А митр. Вер је своје мишљење изнео на темељу мита о урођености хомосексуалности. Пошто та почетна премиса погрешнс, јасно је да је и читава елаборација коју је Вер извео на основу ње - погрешна. 

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Панарет рече

Дакле, како наставити пут смањивања притиска на хомосексуалце у Литургијском простору као првом кораку њиховог пуног и аутентичног укључивања у живот Цркве? 

Да, управо то је проблем. Верујем да би се многи православни сложили да треба практиковати икономију, као што је о. Дејан препоручивао хомосексуалцима да се најпре позабаве неким другим гресима. Али, ви нећете то. Ви хоћете да Црква промени свој поглед на људску сексуалност (базиран на Светом Писму и целокупном Предању). Ништа мање од тога вас изгледа неће задовољити. 

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Родољуб Лазић рече

То није никакав доказ да не постоје излечења. Требало би да се распиташ и упознаш како је скинуто са листе. Видећеш да је читава прича крајње контроверзна и да је та одлука донета под великим утицајем хомо лобија. Ако се добро сећам, превагнуо је један глас. 

Naravno da je dokaz da ne postoje "izlečenja" to što to nije bolest. Ono što nije bolest ne može ni da se izleči.

"Lečili" su tako i "izlečivali" u Sovjetskom Savezu i od religioznosti...

Naravno da nekom možeš da promeniš ponašanje i stavove ispiranjem mozga... ali to ne znači automatski da su stavovi koje je imao predstavljali bolest ili poremećaj.

Ne postoji ama baš ništa kontroverzno oko skidanja sa liste američkog udruženja psihijatara (kao i svih ostalih udruženja koji se obično ne pomenu o tom narativu) i nije prevagnuo jedan glas (to je već urbana legenda).

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, ana čarnojević рече

@Bernard bas ste jedan poucan tekst postavili.    vrlo relevantno.

OMG kad bi Vatikanski zidovi progovorili.

Citala sam jedan ozbiljan tekst ukome je jos pre deset godina pisalo da je najveci vatikanski strucnjak za latinski lik koji zna svaku pedersku rupu u Evropi.

Oni to svetski, nadrogiraju se pa orgije.

Hajte molim Vas..

Prenesite Milanu Rakiću moje najsrdačnije pozdrave iz Slovenije!

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Родољуб Лазић рече

А митр. Вер је своје мишљење изнео на темељу мита о урођености хомосексуалности. Пошто та почетна премиса погрешнс, јасно је да је и читава елаборација коју је Вер извео на основу ње - погрешна. 

Мени је ту прилично небитно да ли је хомосексуалност урођена или је настала у раном детињству. У оба случаја човек није мога да бира. Оно што је, по мени, битно је да ли се хомосексуалност може одређеним психотерапијским и бихејвиоралним техникама третирати. Ако може, онда Црква то са правом може да очекује од оних хомосексуалца који хоће да живе еклесијалним животом.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Bernard рече

Neke činjenice o homoseksualnosti

Činjenice nam govore koliko je ta pojava loša za same te osobe, a onda i za druge s kojima su u odnosu te za cijelo društvo.

• 40% pedofila jesu homoseksualci.

Znači većina pedofila su heteroseksualci?

• 60% oboljelih od SIDE jesu gay osobe. Liječenje od AIDS-a je jako skupo. (70 000 dolara po osobi). To opet pada na teret društva. Postavlja se pitanje što takvo ponašanje daje društvu?

Zastareo ti je tekst. Danas većinu obolelih od side čine heteroseksualci... jel sad ovaj argument stoji protiv heteroseksualnosti?

• Liječnici primaju sve više oboljelih od SIDE (što je također alarmantno) i boje se zaraze

Definitivno mnogo star tekst.

• Statistike pokazuju da prosječan homoseksualac promijeni 12 partnera godišnje (a to što netko živi u partnerstvu s jednom osobom najčešće ne govori ništa o vjernosti)

Što je problem jer?

• Te iste osobe imaju velik udio u broju onih koji počinjaju samoubojstva.
  • Te iste osobe koje su na izvana vesele, nerijetko priznaju da je njihov život tužan život, zapravo – pravi pakao

Uglavnom zato što im homofobi prave pakao od života.

• Nikada vam ne pokazuju starije gay – osobe – zato jer su uništene… uvijek vam pokazuju mlađe. Oni žive 10-20 godina kraće

Koješta... osim ako nije iskorišćena neka statistika vezana za sidu 80ih i 90ih...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Таша рече

Moram da priznam da sam bila prilicno homofob dok nisam virtualno "upoznala" Aleksandra Lambrosa  :smeh1:

Ламброс је један национално освешћени хомосексуалац, Србин патриота са јасним анти либералним ставом и свака му част на свему што ради на том пољу. У сваком случају сексуална девијација остаје девијација... 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Desiderius Erasmus рече

Да, управо то је проблем. Верујем да би се многи православни сложили да треба практиковати икономију, као што је о. Дејан препоручивао хомосексуалцима да се најпре позабаве неким другим гресима. Али, ви нећете то. Ви хоћете да Црква промени свој поглед на људску сексуалност (базиран на Светом Писму и целокупном Предању). Ништа мање од тога вас изгледа неће задовољити. 

Ја сам посведочио о том савету оца Дејана,упутио га је мени. 

Али данас размишљам другачије, даље. 

Не видим више никакву грешност у х. Отворено сам геј али је потребно о томе више зборити у цркви на афирмишући начин.Избрисати безразложни јед који ово питање прати и омета наше сједињење са Христом. 

Једног дана бих волео и да мој партнер и ја имамо истог духовника, али је потребно прво да постане он верујући. Верујем да би нам неко попут м. Калистоса већ сад упутио тихи благослов и таквих је отаца све више. 

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Desiderius Erasmus рече

Мени је ту прилично небитно да ли је хомосексуалност урођена или је настала у раном детињству. У оба случаја човек није мога да бира. Оно што је, по мени, битно је да ли се хомосексуалност може одређеним психотерапијским и бихејвиоралним техникама третирати. Ако може, онда Црква то са правом може да очекује од оних хомосексуалца који хоће да живе еклесијалним животом.

Битно је да ли је урођено или није. Шта мислиш, зашто  њих двојица толико испирају мозак људима тим митом? Врло добро знају шта раде. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Панарет рече

Не видим више никакву грешност у х. 

Наравно, то је зато што ти то представља огроман извор задовољства, и онда није тешко убедити себе у шта хоћеш. 

пре 3 минута, Панарет рече

Избрисати безразложни јед који ово питање прати и омета наше сједињење са Христом. 

Црква такве односе управо и осуђује зато што ометају сједињење са Христом. 

пре 4 минута, Панарет рече

Једног дана бих волео и да мој партнер и ја имамо истог духовника, али је потребно прво да постане он верујући. 

То би било супер. Под условом да баталите такву врсту односа. ;) 

пре 5 минута, Панарет рече

Верујем да би нам неко попут м. Калистоса већ сад упутио тихи благослов и таквих је отаца све више. 

То не можемо да знамо. Није он баш експлицитно рекао да благосиља такве односе.

Подели на овим сајтовима

Kako homoseksualac moze da se pricesti, ako se ne kaje za svoje grehe(u ovom slucaju muzeloznistvo)? Jer kad se ispovedas, svestenik te pita da li se kajes.Ne moze i Hrist(spasenje) i musko dupe. Ako vec hoces da uzivas u svojim strastima(a sve strasti su stradanje) onda nemoj da trazis da Crkva i Sveto Pismo koji su stari 2000god. menjaju svoje stavove da bi tebi ulepsali zivot. Nece nijedan naucnik moci da izmeni i promeni Hrista i ono sto on od nas trazi, to zaboravi.  

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Sofija_ рече

Kako homoseksualac moze da se pricesti, ako se ne kaje za svoje grehe(u ovom slucaju muzeloznistvo)? 

По мени, може ако има у плану да батаљује то. У супротном је стварно бесмислено.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...