Jump to content

Ваше мишљење о форуму

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

• Гости

Форум је местоп за дружење АЛИ и за катихезацију. Ја волим да видим озбиљне богословске теме (имах их прегршт), али за њих треба доста концетрације да се разговара на њима. Стрпљења и љубави.

Опет сигуран сам да су одређене теме у одређеним контекстима много помогле да се неке недоумице разјасне.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Evo da vas sve pozdravim iz Trebinja. Dugo pratim forum, ali ne volim da pisem. Ima zaista predivnih ljudi, sto hriscana, sto ateista, kao i onih sto se deklarisu drugacije, naravno, i to je ono sto me najvise raduje. Nista ja ovdje ne bih mijenjala. Mislim da nema pitanja, problematike koja ovdje nije razmatrana, mnogi dobijaju odgovore na svoje nedoumice, kao i utjehu. Apsolutno sam sigurna u to, jer forum ne bi imao toliko  pratilaca. Sto me zanima, procitam, sto me ne zanima, zaobidjem-vrlo je prosto. Ko zeli da oplemeni forum novim, boljim sadrzajima, ima priliku. A sto se tice ljudi, starih i novih forumasa, pa ljudi dolaze i odlaze, normalna stvar, kad imaju vremena napisu po koju ili se pronadju na nekom drugom mjestu.

Dobro došla !

• Волим 1

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

@@Биљана,

И ја се слажем са тобом, тачно је све што кажеш: нема труда, или ако га има онда је то миноран број људи.

Али, слика форума је слика нашег друштва, земље, хришћанства и људи (није боље ни у осталом свету): лењост, пасивизам и плитке страсти. Шта да се ради ... vanitas vanitatum, omnias vanitas :)

Подели на овим сајтовима

Искрено, ја на форуму, ово мало времена од кад сам активан, уживам. С обзиром да сам доста површан нисам у стању ништа више да напишем. Једино не бх волео да сам неког повредио у ситуацијама кад се тема зелети. Ако јесам, није било намере.

Подели на овим сајтовима

Mene takođe jako nervira toliko politike na forumu... nekome to odgovara, super, svako ima svoje oblasti intersovanja ali politika u Srbiji... možemo samo da se nerviramo i nabijamo još veću negativnu energiju...

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Mene takođe jako nervira toliko politike na forumu... nekome to odgovara, super, svako ima svoje oblasti intersovanja ali politika u Srbiji... možemo samo da se nerviramo i nabijamo još veću negativnu energiju...

И мене нервира политика, и још по неке теме, па их зато и не читам. Покушам да подигнем неку, мени, занимљиву тему (пошто баш нисам вешта у постављању нових ), па ко нема одзива, одјавим се, па се после неког времена поново пријавим....и тако.

Понекад у породици чланови не могу да се договоре шта ће да гледају на ТВ, или где ће на одмор, и сл., а како тек извести да оволиком броју људи колико нас има на форуму, буде сваком  у исто време занимљиво.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

ја се разболим кад уђем на православни форум и видим свађе, пљувања, вријеђања, неправду,теме о политици, педерима, и што је најгоре, нико то нити не жели да заустави или барем успори

Ostaje samo nejasno kako zamisljas pravoslavni forum odvojen od svakodnevnog zivota.

Vera nije sekcija ili hobi, niti je Crkva klub ili stranka "pravednih", Boze me prosti, pa da se bavimo samo jednim ili drugim. Crkva je zivot, kako je to odlicno primetio o. Georgije Florovski, i sve sto zivot obuhvata i Crkva obuhvata, pa i probleme, patnje i stradanja ljudi, malih i velikih, zivih ljudi, istinitih, konkretnih, koji imaju svoje slabosti i nevolje, svoje strasti i zle navike. Svima njima/nama je potrebna ziva rec utehe, svima je potrebno da okuse i vide kako je blag Gospod.

A to je moguce ako uvek razgovaramo o svemu, bez lazne i pritvorne finoce, bez izvitoperenog "blagocesca" i slicnog.

A kad se razgovara, slabi ljudi (= svi) neizostavno pokazuju svoje slabosti, da bi ih - kako nas uce nasi veliki i duhonosni Oci - tako obelodanjene i sami uocili, upoznali i uz Boziju pomoc ispravili. Jer sve sto se iznosi na videlo (= obelodani) svetlost je, kako govori veliki Pavle.

Koji cita neka razume...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Све си добро рекао и све јесте тако, али на овом форуму се то изгубило! Изгубио се труд! Изгубила се и жеља и воља да ово буде форум ЖРУ! Мени је јако жао! 

Ovo se prema meni da lako podesit tehnički ili programski. Forum se treba podokeliti na dva makrobloka: "Crkveno-teološki" i "Ostalo" s mogućnosri da svako bira ili Church version samo sa crkvenim i teološkim temama ili Full version sa svim što postoji na forumu. A u pregledu tema, tom odmah gore što se stalno tekuće aktualizuje onim koji bi izabrali tu užu Church version bi se pojavljivale isključivo crkvene i teološke teme bez svega ostalog: politike, zabave, muzike itd.  Ukoliko se misli  tim primjedbama na vrstu sadržaja a ne na njihov kvalitet. Forum je  jednom već odlučio da na njemu nećer biri samo crkveno-teološke teme i sad bi bilo dosta problematično a valjda i nepotrebno sve to skresavat ako se to može riješit ovako. Ili prosto nečitanjem toga što vas ne zanima. Na http://gloria.tv/ je na primjer to podijeljeno prema jezicima i ja ako izaberem recimo engleski nikad ne uvidim priloge iz njemačke i ostalih sekcija čak ni u mainstreamu ali isto tako mogu izabrati bilo koji drugi jezik ili na kraju krajeva i Full - punu verziju, takozvani cijeli svijet i gdje vidim sve što se bilo gdje i na kojem jeziku napostuje a to mi se onda sve komplet objavi i na mainstreamu. Samo što bi ovdje to bilo podijeljeno prema sadržaju a ne prema jezicima, bilo bi najbolje kad bi postojala mogućnost izabrat to kao što se bira skin, svako individualno bi izabrao Church version crkveno-teološku ili Full-version - punu kompletnu verziju. A to dugme bi se moglo stavit tamo negdje gdje se mjenjaju skini ili u ličnim postavkama na profilu da si svako može izabrati šta hoće i šta ga zanima. 

Što se tiče načina rada u postovanja na forumu, možda niste bili u prilici da ton vidite komparativno ali ovdje na forumu ŽRU su ostvareni zaista tako visoki standardi u komunikaciji i postovanju koji se podrazumijevaju i kojih je malo gdje vidjet. Na mnogim drugim forumima je vrlo teško ostvariti ili zavesti ono što je ovdje već ustaljenom praksom i što se podrazumijeva. Imao sam priliku vidjeti dosta toga po svijetu i mogu vam reći sda je ovo vrlo kvalitetan forum koji se teško može naći Evropi takav sličan o Balkanu da ni ne spominjem. No kao što je uobičajeno u žovotu, za neku stvar saznamo ili bolje reći spoznamo da je bila odlična tek kad je više ne bude što bi bila velika šteta za ovako nešto kao ovaj forum a i za sve vas/nas same.

Подели на овим сајтовима

Ne znam sta kome smeta u cemu je frka. Jednom smo negde rekli: bez dela ljubavi i resavanja problema nas malih kanoni i dogmati vrede koliko list na vetru.

Ko ima usi neka cuje. Ne znam kako mislite onda da Crkva udje u sve sfere zivota i to bez pjuvanja, psovki itd.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

@@Zayron,

Баш умеш да шириш причу. То је онако схоластички.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Očigledno, isti kao i svaki drugi forum, osim generalne namene ... jer ono što čini svaki forum su ljudi koji pišu na njemu. Zašto isto ... zato što svuda ima i pametnih ljudi koji znaju da napišu nešto za šta vredi odvojiti svoje vreme i pročitati ... i megalomani koji su poverovali da su oni nešto posebno pa im sada ostaje misija da sve druge u to ubede ... i ulizice koje pišu nešto što se drugima sviđa samo zato da ih neko primeti ...i trolovi koji navlače ljude da bi se kasnije smejali njihovim reakcijama i šaljivdžije koji ništa ne shvataju ozbiljno i ljude koji istresaju svoje frustracije na forumu ...

I što je najgore (ili najbolje) svako od nas ponekad bude nešto od ovoga gore pomenutog ... i jedino što razdvaja normalne forumaše od psihopata je što psihopate koriste forum samo za jednu od gorepomenutih aktivnosti (jer i pisanje samo pametnih stvari na forumu jeste oblik psihopatije  :0104cheesy:).

The only normal people you know are the ones you don’t know very well.

Подели на овим сајтовима

Sa` cemo bratu da nadenemo neko drugo ime, ocigledno nije sve sagledao kako treba kad je hteo da menja... :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

@@Zayron,

Баш умеш да шириш причу. То је онако схоластички.

Pa izvoli ti to sve što sam ja napisao napiši u jednoj rečenici ili dvije, niko ti to ne brani.

Na primjer:

Podijelimo forum na dva dijela: Crkveni i Ostalo pa nek si svako bira šta hoće. Gotovo.

I šta si time objasnio? NIŠTA!

Neki će se onda javit da pitaju: Misliš li to pravit DVA posebna foruma ili kako? Drugi opet da pitaju: A kako to misliš ustvari provest tehnički? Treći opet: A šta će se onda vidjet ili ne vidjet na mainstreamu, hoću li ja moći vidjet ovo ili ono? itd. A pitaće se s pravom. Znači nisi objasnio ništa i bolje da onda nisi ni napisao ništa.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...