Jump to content

brankavu

Члан
  • Број садржаја

    112
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

О brankavu

  • Рођендан Јануар 1

Profile Information

  • Пол :
    Женско

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

brankavu's Achievements

Интересује се

Интересује се (5/9)

18

Форумска репутација

  1. Većina njih je čula za ovaku podelu. Verovatno se radi o lokalnoj praksi, mada ne mogu dokučiti zašto je to tako! Ako neko može prokomentarisati ili nešta napisati o podeli Crkve na mušku i žensku. Od kada to datira i koji je povod bio za to!? Znam da toga ne bi trebalo biti ali ne znam odakle ta podela i kako je do nje došlo.
  2. може ли неко објаснити од кад датира и како је дошко до поделе Цркве на мушку и женку. у неким Црквама постоји пракса да мушкарци улазе само једна врата (конкретно код нас на јужна) а жене на друга врата (западна) посто има само та два улаза у Цркву. Дешава се да приликом св.Тајне Брака младожења улази на једна врата а млада на друга. на пиранје да ми објасне зашто тако све се завршава тако су нас научили и тако су наши преци радили. Исто тако и на Литургији, жене се гурају у припрату, где и онако нема пуно места док у прирпати нема никога! Јако би вас замолила да ми објасните историјски разлог тога и да ли то има своје место и оправдање с обзиром у Литургији у христу исусу сви једно?
  3. ima li koja vijest o profesorima koji su potpisali onu peticiju, kako su prošli? čujem da im patrijarh uzeo parohije?
  4. Хвала на одговору.....само још једно. Да ли се сам термин коадамити користи у канону или је он настао касније као нека творевина тумачења какона Картагинског сабора?
  5. Не занам да ли ћу се добро изразити али једном сам чула да се прича о неким адамитима и коадамитима (не знам како се пише ко адамити или коадамити). Ако неко зна нешта о томе да ми објасни о чему се ради била би му захвална!
  6. Aвво, може ли још једном одговорити......Знаш ли можда где си ти утицаји виде у практичном животу Цркве?
  7. Многопоштовани авво, Будући да знаш све, можеш ли нам нешто рећи о утицају католичке схоластичке теологије на православну, и у којим књигама би се о томе могло прочитати?
×
×
  • Креирај ново...