Jump to content

Ваше мишљење о форуму

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

• Гости

@@bosanac,

Мислим да тога има минимално, на сваку пријављену поруку реагујемо. Свакако, ми не можемо да прочитамо све што се напише преко дана јер се напише и преко 1500 порука. Наравно, да смо спремни на сваку сугестију која је смислена. Циљ нам је да се овде говори и да то што се говори има и поенту.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

SF (super forum, a ne science fiction)

Bilo bi zaista dobro kada bi makar bar još dva sveštenika bila aktivna pored već mlađahnog ali legendarnog o.Cvetkovića.

Jeste da ima sjajnih teologa, što profi, što amatera, ali uniforma je uniforma.

Fali naravno i par Jevreja, ali šta ćeš, niko nije savršen.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• Гости

@,

Има активних свештеника, али више као читача. Нажалост тако је. Но, надамо се да ће имати више оних који ће се охрабрити и разговарати са људима на битне животне и верске теме. Никада више људи није било на сајту, свако вече у просеку буде по 800 људи онлајн. Опет, не можемо никога терати па било да је свештеник или мирјанин. Сада јесу водице и јурњава... али и мени је исто тако. И ја сам парохијски свештеник па одвојим мало времена да поразговарам са људима и покренем неку битну тему.

Подели на овим сајтовима

SF (super forum, a ne science fiction)

Bilo bi zaista dobro kada bi makar bar još dva sveštenika bila aktivna pored već mlađahnog ali legendarnog o.Cvetkovića.

Jeste da ima sjajnih teologa, što profi, što amatera, ali uniforma je uniforma.

Види могу ти ја довести Јевреје али бојим се да ћеш их ти отерати , хахахаха...

Подели на овим сајтовима

pa evo otac može da potegne veze pa da na ŽRU divanu gostuje brat Natanijel

0.jpg

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Када сам дошао на форум, била је у јеку свађа око бившег владике Артемија, а преовладавале су теме "бројимо до 10.000" и слично. Када се све око Артемија стишало све мање је било "богословских" тема, а све више дневнополитичких и оних примеренијих форумима часописа попут "Скандал" или "Свет". Данас, ем на форуму има много таквих тема, ем на фејсбуку константно представници форума што са сопствених, што са форумских профила шире такве теме, и мислим да то није нимало добро. Једном форуму црквеног карактера напросто не приличи да се понаша као жута штампа. У реду је бавити се и таквим темама, јер нисмо изоловани од света, али увек су најживље и најпосећеније теме које су потпуна "Курир" или "Правда" - пљуваоница, и то наравно опет јер горепоменути представници форума те теме рекламирају на фејсу. Мислим да то није нимало добро и да ћете се стварно запитати једном да ли вам је битан квалитет или квантитет.

Подели на овим сајтовима

+++ Импресиум за сајт pouke.org +++

Помаже Бог!

Каква је радост кад Сунце засија и обасја тијела људска, а тек каква ли је неупоредиво већа и дивнија радост када се нетварна Божија свјетлост преображавајућа дотакне срдаца људских и испуни душе људске?

Поштовани уредници овог сајта слобода мишљења свачијег избора је и индивидуална ствар,ништа то није ново,ка и све под овом капом небеском,осим Христа.

"Прије него што почнеш судити о мени и мом животу, обуј моје ципеле и

иди мојим путем!...Прођи улице, брда и долине!...Осјети бол и

срећу!....Прођи године кроз које ја пролазим, падни преко сваког

камена, који се мени нашао на путу! Устани увијек поновно и иди истим

путем, као што и ја радим...И тек онда можеш судити.!"

То је велика истина преко које многи људе прелазе и заборављају је.

Годинама пратим овај сајт,волим га,читам ту сваки дан добре текстове,има што нико нема нпр.Свето Писмо са упоредним преводима,итд.углавном има доста тога душекорисног,велики је ту труд уложен,никад да то не заборавимо,прије него ли што поченемо било шта да мислимо, кажемо и пишемо,јер човјека често занесе сујета која је и суптилна форма испољавања егоизма итд.оне наше таштине са којим се сваки од нас бори кроз читав свој живот,дакле како год ко гледао и осјећао,а посебно труд и љубав за све треба видјети од нашег свештеника Оца Ивана,диван је то човјек,очи су то које виде Бога и срце које све осјећа,нису то било какви људи,ако ништа и не волимо што он ради може и то да буде,можемо барем поштовати благослов који носи као свештенослужитељ ,а то није мало,каже каже наш Митрополит др Амфилохије у томе ј и бесконачно,а даће Бог да се једном и упознамо,а опет кажем Отац Иван који је добро замислио једну душекорисну ствар за све нас и треба му у томе помоћи на сваки наш начин,а не одмагати,што није ни мало лако,било за кога.Знам када каже наш Владика Григорије,човјек увијек будне душе,срца,ока и ума за све,човјек који једноставно чуда чини,срца и душе мекшег од памука,дакле каже између осталог да треба ући у ципеле другог човјека да би га разумио,дакле иде овај сајт,полако,сигурно,наиђе и талас па се заљуљушка,али остаје,као и наш хришћански пут на којим падамо,дижемо се,али не пропадамо,како каже наш духовни горостас Владика Атанасије тврдошки,дакле тешко се пробија ,али ка добром и иде,слава Богу.Мислим да све то око форума,некако и мање је важно,добро ето неки се тамо налазе,али сајт као сајт је разноврстан и веома душекористан,дакле он је желио и жели направити једну велику православну и цивилизовану људску породицу,тако да кажем,да свако може да нађе за себе оно што му ту одговара,да пронађе такође и пријатеље и чује и спасоносу Ријеч Божију.

Буде наравно и неких проблемчића у комуникацији,људи смо,гријешимо,посвађамо се,извинемо један другоме,опростимо,загрлимо сваки наш бол,проблем,а и радост,али то је минорно у односу на све што има и за све оне који виде добрим, да добро творе и добрим благороде.

Свака могућа подршка сајту pouke.org и све молитве узносим Господу узносим молитве Господу за Вас и све наше ближње, желећи да Вам Господ да још више снаге, истрајности, храбрости, и изнад свега још веће љубави и милостивости према читавој Божијој Творевини на челу са нама грешним људима, а све то у поклоњење пред узвишеном и дивном Тајном Христа Богочовјека-Тајном највеће љубави и милости.

Највећа радост за човјека јесте однос са другим човјеком, упознати другога, пронаћи га, срести се са њим лицем у лице. Нарочито је дивно срести се са људима у којима сија одсјај Христовога Лика кроз Њихове врлине, труд и благодат Божију. На то смо сви призвани и заједно то изграђујемо.

Како Андрић каже у Проклетој авилији,

да ми често не волимо оне људе који много причају, који и свима све знају, нон-стоп коментаришу овог оног, како ово, како оно функционише.

А, каже, па како би ми без њих знали о оваквим и онаквим људима, о себи самима, о туђим мислима и жељама, о страним предјелима и новим земљама, мјестима, људима. Треба разумно и мудро из свих тих прича узети оно што ће нас научити и изградити.

А, још каже Андрић да код неких јако драгих људи никада се не сјећате првог сусрета и контакта, покаткад неких скроз лијевих детаља се сјетити, него вам се чини ко да их одувијек знате.Каже наш Матија Бећковић геније свих времена,да историју пишу побједници,а најгоре је кад нема ни историје ни побједника.А искрено да Вам и кажем за мене је највећи врх православног мисионарења на интернету, зна се и дефинитивно наша величанствена Радио «Светигора»,цијела ИИУ»Светигора»,даље рецимо изврсно како ради наш Отац Гаврило лепавински,човјек сваке могуће педантности и велике монашке и сваке друге пажње за све и наравно има још много тога доброг.Да се учимо од бољих од нас,добро ће нам свакако доћи.

Слава Богу за све и знам Оче Иване и сад ћете ми рећи да Вам је мало и непријатно што ово писмо има и ријечи хвале,али има и критика као у писму администарацији неки дан,али све у свему ја сам искрена хришћанка,тврда Босанка,која нема длаке на језику,ничији пулен нисам,само Богу одана,дакле знам да имам срце и душу да бих цијелу Васељену загрлила и све боли људске понијела на својим леђима,а све радости са другима подијелила,а највише сам се учила и учим кроз вјеру,од великих светих људи,који живот прије нас искусише.

Опростите и помјаните,

слабијем видим,ако има нека и словна грешка,наравно и правописна,имамо овдје и члана који се брине и за правоспис,нека слава Богу,нека је и разноликости у сверодној Башти Божијој,

у Христу Богу,

из Тузле,

ваша Александра,како је значење на грчком заштитница људи,или Ангелус како и пишем.

п.с.чини ми се,ако се не варам,по имену члана, да је ову тему започео свештеник Горан Живковић,којег овом приликом срдачно поздрављам и желим у изобиљу сваког добра до Господа.

Словенска ријеч воспитаније, је одгајивање, како каже Вл. Атанасије, али ту мора да буде и назаније, тј. казна, односно поправка, поправни пут, пут исправљања и покајање и враћања на прави пут.

Да се непрестано трудимо, радимо на себе, сагледавамо, испитујемо себе, освећујемо се Јединим Светим, али и да пазимо на друге.

Амин,Боже дај!

Majka%20Bozija%20sa%20Hristom.jpg

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Не ми се свиђа овај фотосешн на врху странице, непотребно наметљив по мом мненију

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Ја бих да дам одговор на назив теме и извињавам се што упадам у разговор .smesko.

Док нисам дошао на ЖРУ, свако јутро, уз кафу, укључивао сам се на фејсбук и читао ко ми је шта послао, а сада се свако јутро укључим на ЖРУ и читам ко је шта постовао. Огромна је разлика и много више ми се свиђа овакав почетак дана.

Подели на овим сајтовима

moje lično mišljenje je: ne sviđa mi se što su članovi muslimani, ateisti i rimokatolici, jer ne znam šta oni traže na pravosalvnom forumu? Da li su ta nam dovode svoje učenje koje smatraju da je ispravnije ili šta već?  

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...