Jump to content

Црква као дом културе

Оцени ову тему

Препоручена порука

Рођо, потпиши:

Мој владика је патријарх Иринеј Гавриловић. 

Док то не потпишеш, зваћу те секташем и јеретиком.  

Подели на овим сајтовима

On 7. 7. 2019. at 15:26, Zoran Đurović рече

Попови у Смедереву давали мени да читам те посланице, јер неким чудотворењем сам успевао да их прочитам за минут!:))12:smeha::))

Expand  

:pop::naklon::aplauz::navijanje:girl_smiley:cheesy3:

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

On 7. 7. 2019. at 15:00, Lulaby рече

Crkva je dom molitve a ne mesto gde se održavaju kojekakve priredbe. A sve što ste napomenuli jeste sveta liturgija..unošenje kosmosa a ne lakrdijašenje ovosvetsko....

Expand  

Nisi uopste pazljivo procitala sta sam napisao, kamoli razumela. Nije sramota kad covek nesto ne zna, nego kad ne zna, a namece se kao znalac.

I jos da kazemo vrlo bitno: knjiga koja govori o stradanjima ljudi u Prvom svetskom ratu ne moze da bude nikakvo lakrdijasenje.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 7. 7. 2019. at 15:21, Paradoksologija рече

U jednom hramu u Šumadiji gde smo za svaki Božić veroučitelji organizuju odmah posle bdenija i liturgije priredbe u kojima deca recituju i pevaju božićne pesmice. Sjajni su i slatki i nekad prikladniji za praznik od Poslanice :D

Expand  

Nije to u jednom hramu u Sumadiji, nego u svakom hramu je ovde tako za Bozic.

I to je, naravno, nesto najnormalnije sto oko moze da vidi tog Dana. :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 7. 7. 2019. at 17:00, obi-wan рече

Nije to u jednom hramu u Sumadiji, nego u svakom hramu je ovde tako za Bozic.

I to je, naravno, nesto najnormalnije sto oko moze da vidi tog Dana. :)

Expand  

Za ostale nisam znala, ali mi je drago. Boravak u Šumadiji mi je uvek dobrodošlo uzemljenje u Crkvi.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

On 7. 7. 2019. at 15:26, Zoran Đurović рече

Попови у Смедереву давали мени да читам те посланице, јер неким чудотворењем сам успевао да их прочитам за минут!:))12:smeha::))

Expand  

jel bilo ovako?

Preletiš pogledom preko poslanice....

doooobro, ovo nije bitno, ovo možemo i da preskočimo, ovo smo čuli i prošle godine....

sve u svemu...Braćo i sestre, jedino bitno...sada i uvek

HRISTOS VASKRESE!!!

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

On 7. 7. 2019. at 17:21, Снежана рече

jel bilo ovako?

Expand  

Прочитам наслов, 2 реченице, упаднем у сред текста, онда последња реченица, поменем Патријарха и све остале епископе (не по имену, него као све:))). Већ се прочитала посланица једном, шта сада сваки пут? Још су је имали и одштампану, тако да нико ништа није губио. Нико ми се никад није пожалио. 

Подели на овим сајтовима

On 7. 7. 2019. at 17:48, Zoran Đurović рече

Прочитам наслов, 2 реченице, упаднем у сред текста, онда последња реченица, поменем Патријарха и све остале епископе (не по имену, него као све:))). Већ се прочитала посланица једном, шта сада сваки пут? Још су је имали и одштампану, тако да нико ништа није губио. Нико ми се никад није пожалио. 

Expand  

A bila i sinoć posle Dnevnika 2

Подели на овим сајтовима

On 7. 7. 2019. at 13:43, Zoran Đurović рече

Зар Роћко то већ није доказао да поседује у преобиљу?

Expand  

Он расуђује круто и затеже а има и оних на теми који иду у другу крајност па мисле да ако може једно моше и све друго.

Мислим да је то основни проблем наших људи у Цркви. Или се затеже претерано или се олабави претерано. Још кад се у то унесе идеологија коју би требало оставити заувек ако смо хришћани, ето ти белаја.

Подели на овим сајтовима

On 7. 7. 2019. at 15:17, Lulaby рече

Ne mogu da zamislim da se recimo u nekom manastiru održava nekakav koncert....zamislite Hilandar...šta? koncert?

Expand  

Није ми јасно зашто се иде у крајност и прави од овога нека прича.

Прво у Београду је вићина наведених активности, промоција, предавања, концерата ван самих храмова. У порти, у парохијском дому, у неком другом простору итд.

Изузетак је крипта храма Светог Саве и Светог Марка.

Мислим да се десило некада да предавање буде у самом храму у Жаркову, једном сам чини ми се присустовао. Није било уопште богохулно, ђакон лепо беседио о браку после вечерње службе. И мислим да се то дешава тамо где не постоји дурги простор.

Мени се чини да су раније сва окупљања која су уствари била поучавања о вери била у храмовима. 

Да ли неко зна где је Свети Кирило Јерусалимски држао ктихезе? Јел то било на Голготи или на неком од светих места хришћанских? Питам јер ми се чини да је тако, само сам заборавио.

На крају крајева, оно што је везано за цитат. Ако се и неко предавање или промоција књигеодржи у храму у граду, будите уверени да се неће одржати у светогорском манастиру јер су то потпуно другачија места која живе дугачије.

Као када би рекли шта ако фудбалери крену да играју ватерполо на кошаркашком терену. Неће не брините.

Подели на овим сајтовима

On 7. 7. 2019. at 16:24, Lulaby рече

Pitala sam se samo gde su nam granice...d

Expand  

Постоје старешине храмова чије послушање да организују активности и да их благосиљају. У чему је проблем?

Подели на овим сајтовима

On 7. 7. 2019. at 16:58, obi-wan рече

I jos da kazemo vrlo bitno: knjiga koja govori o stradanjima ljudi u Prvom svetskom ratu ne moze da bude nikakvo lakrdijasenje.

Expand  

Има оних којима је то неспојиво са храмом и Литургијом...Буди Бог с нама.

Подели на овим сајтовима

On 7. 7. 2019. at 16:42, Zoran Đurović рече

Рођо, потпиши:

Мој владика је патријарх Иринеј Гавриловић. 

Док то не потпишеш, зваћу те секташем и јеретиком.  

Expand  

"Забрањено је свако вређање других чланова на личној, верској, националној, расној и полној основи... Није свеједно да ли ћете рећи да сматрате одређено становиште ирационалним или ћете саговорнику налепити личну увредљиву етикету. Немојте затрпавати теме ни прогонити друге чланове." (Правилник форума)

Подели на овим сајтовима

On 7. 7. 2019. at 21:01, Родољуб Лазић рече

"Забрањено је свако вређање других чланова на личној, верској, националној, расној и полној основи... Није свеједно да ли ћете рећи да сматрате одређено становиште ирационалним или ћете саговорнику налепити личну увредљиву етикету. Немојте затрпавати теме ни прогонити друге чланове." (Правилник форума)

Expand  

Шта је увредљиво рећи некоме (то је констатација) да је секташ или јеретик? Кад теби Иринеј није владика, онда си секташ или јеретик, јер он једини возглављује православце у Бг. 

Подели на овим сајтовима

Rodja opet fantazira. O cemu se govorilo na promociji? O cemu pise Tkacov? U hramu se govorilo o Bogu, o Hristu...a ne o ustipcima...

Krenuo je da zavodi ljude, sektaski, polako, samo je bilo pitanje vremena kada ce poceti! 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...