Jump to content

Преминула Борка Павићевић

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 15 минута, Juanito рече

Случајно је имала исте финансијере ко противници “наранџастог идиота”...

I iz tog razloga trebamo (najposle) zbog "financijera" (svakako "od zla oca i još gore majke") biti za nj!

Msm. za "narandžastog".

Da li jedno isključuje (ili pak uključuje) drugo?

Da li je sve tako isključivo?

Da li kroz Natašu Kandić (koja u načelu titulara glede, veze sa Borkom nema) treba da gledam(o) Lazara Stojanovića npr.? Jbga., bila mu žena.

Da promišljamo o "Plastičnom Isusu" na osnovu toga?

Ili pak da "tražimo" relacije u familiji Stambolić?

Itd, itd,... U nedogled.

Da u činjenici komunarskog nasleđa pokojne Borke; iz koje smo njenog oca knjige svi učili etiku, sudimo o njoj?

Ili "prelomimo" da je bila žena Nikole Barovića. Koji je branio Hrvate po Zemnunu.

Ili pak "usvojimo" opšti standard da je ona bila jedna obična hulja, antisrpkinja i proče. Larmala protu Crkve i naciona! Moš misliti. A koliko ju je od nas uistinu ipak znalo.

Da li je Kiš bio u pravu kada je meditirao o nacionalizmu i i ostalim (izmima) zbog misli o Borki? O Crkvi? I o ostalim aktualnostima koje nas more?

Ili je pak bio samo MALI PRLJAVI JEŠA!?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Милан Ракић рече

I iz tog razloga trebamo (najposle) zbog "financijera" (svakako "od zla oca i još gore majke") biti za nj!

Msm. za "narandžastog".

Da li jedno isključuje (ili pak uključuje) drugo?

Da li je sve tako isključivo?

Da li kroz Natašu Kandić (koja u načelu titulara glede, veze sa Borkom nema) treba da gledam(o) Lazara Stojanovića npr.? Jbga., bila mu žena.

Da promišljamo o "Plastičnom Isusu" na osnovu toga?

Ili pak da "tražimo" relacije u familiji Stambolić?

Itd, itd,... U nedogled.

Da u činjenici komunarskog nasleđa pokojne Borke; iz koje smo njenog oca knjige svi učili etiku, sudimo o njoj?

Ili "prelomimo" da je bila žena Nikole Barovića. Koji je branio Hrvate po Zemnunu.

Ili pak "usvojimo" opšti standard da je ona bila jedna obična hulja, antisrpkinja i proče. Larmala protu Crkve i naciona! Moš misliti. A koliko ju je od nas uistinu ipak znalo.

Da li je Kiš bio u pravu kada je meditirao o nacionalizmu i i ostalim (izmima) zbog misli o Borki? O Crkvi? I o ostalim aktualnostima koje nas more?

Ili je pak bio samo MALI PRLJAVI JEŠA!?

Не нападам њу лично. Уопште не судим о њој као о човеку. Говорим о њеном друштвеном деловању. Не разумем шта је добро и корисно радила осим што се правила да је боља, паметнија и моралнија од осталих које је позвана да деконтаминира. Алергичан сам на то поправљање друштва одозго. Тоталитарно је бар колко и национализам против кога су. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Не нападам њу лично. Уопште не судим о њој као о човеку. Говорим о њеном друштвеном деловању. Не разумем шта је добро и корисно радила осим што се правила да је боља, паметнија и моралнија од осталих које је позвана да деконтаминира. Алергичан сам на то поправљање друштва одозго. Тоталитарно је бар колко и национализам против кога су. 

U redu.

Dugo mi je trebalo da neke stvari "povežem" iz života ovde i života tamo. Rata, stradanja i proče. I iako, kako rekoh negde napored, sa dobrim se sa njoim nisam slagao, neke stvrai su mi nakon nje bile jasnije. Što nema veze sa "dekontamiinacijom". Ili autošovinizmom. Ili nas to pak kao ljudska bića, svesna, negde "svrbi". A za Sarajevo (namerno ne pominjem Srebrenicu) i treba da nas svrbi. Toliko.

Подели на овим сајтовима

Дакле, свим онима који су и даље и срцу пионири:

На православним, црквеном форуму браните упокојену партизанку-богоборца и правдате то Божијим правом на слободу избора...
Јесте ли нормални?

Она се определила, и није се правдала — шта ви правдате њен избор?
Молити се за непријатеља је једно, правдати свакоме све јер Хришћанин треба да воли све и свја није љубав и није толеранција и није ништа до изгубљеност, неопредељеност.

Мало волимо митрополита Амфилохија па мало Борку, мало смо партизани па мало калуђери.

Ухватите више некакав правац, побогу, ви сте со свету.

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, gavrosaurus рече

На православним, црквеном форуму браните упокојену партизанку-богоборца и правдате то Божијим правом на слободу избора...

Molim da mi ne učitavaš ono što nisam mislio.

Јесте ли нормални?

Milsim da jesam

Она се определила, и није се правдала — шта ви правдате њен избор?

Zbog nečega što ne umem da objasnim, a anticipirao je Kiš o traktatu o nacionalistima

Молити се за непријатеља је једно, правдати свакоме све јер Хришћанин треба да воли све и свја није љубав и није толеранција и није ништа до изгубљеност, неопредељеност.

Tvoja stvar

Мало волимо митрополита Амфилохија па мало Борку, мало смо партизани па мало калуђери.

Metropolitu volim kao profesora; Borku kao borkinju protu bivšeg sustava. Partizan i kaluđer u mom konstelarijumu, nigde nije problematično. Bejaše čestitog sveta i od jednih i drugih.

Ухватите више некакав правац, побогу, ви сте со свету

Ok. Jestiuvatio?

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, gavrosaurus рече

Дакле, свим онима који су и даље и срцу пионири:

I da ne zaboravim ovo. Jesam. Veoma sam ponosan na tu činjenicu

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, ana čarnojević рече

a o pogubnosti nacionalistickih aveti i mrznje necemo pricati nikada...

Ако говоримо о погубности организација као што су оне чије је оличење Миша Вацић нпр или о Образу или о Мирољубу Петровићу, причаћемо. И ја сам и на форуму критиковао такве шешљуге и то радим у приватим разговорима.

Не знам чему такав коментар, јер су много пута такви на овом форуму били критиковани.

Те огранизације које сам навео су друга крајност онима као што су Центар за културну деконтаминацију и слична плејада нво авети.

Сви они уништавају овај народ.

Али сигурно у ту групу не можемо сврставати оне родољубе или националисте (волим то да кажем јер је све што је национално одмах дочекано на политички коректан нож) који се просто боре да се очувамо.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Вилер Текс рече

Те огранизације које сам навео су друга крајност онима као што су Центар за културну деконтаминацију и слична плејада нво авети.

Donekle. Slažem se donekle

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Милан Ракић рече

I da ne zaboravim ovo. Jesam. Veoma sam ponosan na tu činjenicu

Е па брате не знам на шта си поносан...

Ок, бесплатно здравство, бесплатно школство (мада није фора да буде бесплатно само него и да учи нешто нормално а не само оде атеизму и Титу) , права радника итд. Не може се оспорити.

Али мала је то цена за самозаборав, за учење генерација да забораве да су Срби и хришћани, за ћутање о Јасеновцу и Јадовну...

Једно је лепа младост а друго је реалност.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Вилер Текс рече

Е па брате не знам на шта си поносан...

Ок, бесплатно здравство, бесплатно школство (мада није фора да буде бесплатно само него и да учи нешто нормално а не само оде атеизму и Титу) , права радника итд. Не може се оспорити.

Али мала је то цена за самозаборав, за учење генерација да забораве да су Срби и хришћани, за ћутање о Јасеновцу и Јадовну...

Једно је лепа младост а друго је реалност.

Što? Oćeš da me streljaš možda?

Oćeš da kažeš da se nisam DOVOLJNO borio za srpstvo i Srbiju?

Oćeš da kažeš da sam loš Srbin? Gde si i u kom si rovu bio od 1992-1995?

Da sam loš patriota? I oipet loš Srbin?!

Gde si bio 1999.?

Samozaboravan sam? Ajde. Eto ja izdajnik, vojnik, bio svašta tamo nešto. A završio i teologiju! Nisam dobar Srbin i Pravoslavac!

Akoi kažeš tako. Neka ti! HVALA.

Подели на овим сајтовима

Da. Tek sad videh apendix o Jasenovcu i Jadovnu! Eto JA pionir zaboravio i to. Naučila me Borka i njoj slične

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Вилер Текс рече

(мада није фора да буде бесплатно само него и да учи нешто нормално а не само оде атеизму и Титу)

Da dodam i ovo. Ja kao "Titov pitomac", bez problema išao redovito u crkvu neđeljom i pevao u horu. Išao na probe ponedeljnikom, sredom i petkom. Ne veruješ!? Evo uskoro će izaći monografija, zapravo dve; nekih horova crkvenih iz Mostara i Sarajeva. Gde ravnatelji istih sa ponosmom ističu da su najredovitiji člkanovi bili Titovi pitomci! Ja mislim da nas treba metak u čelo!

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Милан Ракић рече

Što? Oćeš da me streljaš možda?

Oćeš da kažeš da se nisam DOVOLJNO borio za srpstvo i Srbiju?

Oćeš da kažeš da sam loš Srbin? Gde si i u kom si rovu bio od 1992-1995?

Da sam loš patriota? I oipet loš Srbin?!

Gde si bio 1999.?

Samozaboravan sam? Ajde. Eto ja izdajnik, vojnik, bio svašta tamo nešto. A završio i teologiju! Nisam dobar Srbin i Pravoslavac!

Akoi kažeš tako. Neka ti! HVALA.

Ја ти то нисам рекао. Рекао сам да не разумем на шта то треба да буду поносни пионири. Био сам дете у рату и преживео сам али изгубио све као многи прекодрински Срби.

Нисам рекао да бих те стрељао или да си издајник или лош православац.

Мало лакше брате, читај написано а не оно што си умислио да сам рекао.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Милан Ракић рече

Da dodam i ovo. Ja kao "Titov pitomac", bez problema išao redovito u crkvu neđeljom i pevao u horu. Išao na probe ponedeljnikom, sredom i petkom. Ne veruješ!? Evo uskoro će izaći monografija, zapravo dve; nekih horova crkvenih iz Mostara i Sarajeva. Gde ravnatelji istih sa ponosmom ističu da su najredovitiji člkanovi bili Titovi pitomci! Ja mislim da nas treba metak u čelo!

Брате ја не нападам тебе уопште, него не видим шта ти видиш у Југославији...

Ти си један од 1000 који је ишао у Цркву. Ја говорим о систему који је супротан многим стварима које ти овде пишеш и са којима се слажем.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...