Jump to content

Патријарх Вартоломеј о Цркви у Црној Гори

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 18 часа, Milan Nikolic рече

Сматрам да Црква не сме да има манире политике, а то видим из МЦП која користи Фанар као да се украјински проблем не тиче свих помесних Цркава. Сада величамо Фанар као да је битно шта говори, нарочито после упозорења патријарха Кирила да ће "Цариград" изгубити улогу првенства уколико учини оно што намерава у Украјини, што се и десило.

Сиграли се шапцалапца, сунца и месеца,  пошто секо млеко и тако...

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Milan Nikolic рече

Боље да је Амфилохије презрео то писмо, а не да га истакне као вредност и да га хвале медији. Каква црна ,,Мајка Црква", какав Рим и каква васељена. Шта се то збило, Боже благи, са Амфилохијем. Зар од свега што је говорио да нема ништа. Зар ништа што је св.Јустин излагао да не уроди плодом.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Александар Милојков рече

Слажем се, брате. Никад нећу бити ни близу теби. Али сети ме се и умилостиви Господа.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Milan Nikolic рече

Слажем се, брате. Никад нећу бити ни близу теби. Али сети ме се и умилостиви Господа.

Ништа се не секирај. Само мање причај и спашћеш се. Бог ти помого.

Подели на овим сајтовима

Волео бих да ти верујем. Али имам потребу да причам, у смислу, тешко мени ако не причам оно што знам и осећам.

Иначе, савет ,,мање причај", уместо да укажеш и објасниш у чему видиш проблем, или шта треба разумети, не бих баш прихватио као исправан.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Milan Nikolic рече

Волео бих да ти верујем. Али имам потребу да причам, у смислу, тешко мени ако не причам оно што знам и осећам.

Иначе, савет ,,мање причај", уместо да укажеш и објасниш у чему видиш проблем, или шта треба разумети, не бих баш прихватио као исправан.

Причаш из незнања. Није грех не знати, али јесте грех надувати се том празнином и држати предавања многолетном Старцу и архијереју, којем ни по духу, ни по интелекту, ни по образовању, ни по даровима, ни по подвигу, ни по крсту ниси достојан ни пертле да везујеш.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Александар Милојков рече

Причаш из незнања. Није грех не знати, али јесте грех надувати се том празнином и држати предавања многолетном Старцу и архијереју, којем ни по духу, ни по интелекту, ни по образовању, ни по даровима, ни по подвигу, ни по крсту ниси достојан ни пертле да везујеш.

Мислиш митрополита Онуфрија!

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Александар Милојков рече

Рекао сам своје мишљење у вези патријарха Вартоломеја и његовог непочинства у Украјини. Сматрам да је то повезано са свим православним, те када у саопштењу из Фанара стоји да је он ,,Мајка Црква" и остало, као да је то за прихватити, после свега, дужност је била указати на неправилности и другачију стварност и реалност.

Фанар нема шта више да координира. Треба моментално сазвати васељенски сабор и одузети, тачније прогласити ништавним све привилегије од којих је неке сам себи Фанар доделио.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Milan Nikolic рече

Рекао сам своје мишљење у вези патријарха Вартоломеја и његовог непочинства у Украјини. Сматрам да је то повезано са свим православним, те када у саопштењу из Фанара стоји да је он ,,Мајка Црква" и остало, као да је то за прихватити, после свега, дужност је била указати на неправилности и другачију стварност и реалност.

Фанар нема шта више да координира. Треба моментално сазвати васељенски сабор и одузети, тачније прогласити ништавним све привилегије од којих је неке сам себи Фанар доделио.

Иди навади неке квалитетне глисте, изми пецарошки штап па негде у природу на лагано пецање. Користиће сти за духовно здравље.

Подели на овим сајтовима

Брате Александре, Милан је рекао две реченице о митр. Амфилохију и ти си реаговао врло оштро.

Ђуровић већ недељама прича о издаји, о Амфилохију као нашем Филарету, прича свашта, мења приче, окреће лево и десно, без икаквог смисла и логике,  само да би доказао да је Амфилохије издајник, који ће да се отцепи од СПЦ, а ти си реаговао само једном,  и то указујући на логичку грешку коју је направио  када је упоредио Амфилохија и Артемија.

Мало чудна несразмера у начину реаговања. Ето, мало запажање, не замери. 

Мене лично би много више занимало да чујем твоје мишљење о Ђуровићевом "наративу".

Подели на овим сајтовима

On 27.6.2019. at 22:37, farisejski.bukvojed рече

О томе се ради,ако не лажу.Свако писмо,поготово овакве природе мора да има печат и број под којим је заведено писмо у протоколу Патријаршије.Тек тада је писмо валидно.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Макрина рече

О томе се ради,ако не лажу.Свако писмо,поготово овакве природе мора да има печат и број под којим је заведено писмо у протоколу Патријаршије.Тек тада је писмо валидно.

и сам Вартоломеј више никоме није валидан... 

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Родољуб Лазић рече

Брате Александре, Милан је рекао две реченице о митр. Амфилохију и ти си реаговао врло оштро.

Ђуровић већ недељама прича о издаји, о Амфилохију као нашем Филарету, прича свашта, мења приче, окреће лево и десно, без икаквог смисла и логике,  само да би доказао да је Амфилохије издајник, који ће да се отцепи од СПЦ, а ти си реаговао само једном,  и то указујући на логичку грешку коју је направио  када је упоредио Амфилохија и Артемија.

Мало чудна несразмера у начину реаговања. Ето, мало запажање, не замери. 

Мене лично би много више занимало да чујем твоје мишљење о Ђуровићевом "наративу".

Добро си рекао, мислим да сам уочио логичку грешку. Када уочим неисправан суд ја човеку скренем пажњу. Ако настави у истом правцу, ја онда више не пратим шта пише. Та тема о "издајству" митрополта Амфилохија је бесмислена и ја ту немам шта да кажем осим да је - бесмислена.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Макрина рече

Не мора. Проверио - не мора. Писмо иде у посебној фасцикли итд

Подели на овим сајтовима

On 29.6.2019. at 20:58, Прокопије рече

Не мора. Проверио - не мора. Писмо иде у посебној фасцикли итд

Не знам,мислим да,и бар је одувек било,валидно је само печатирано и заведено у књигу протокола.Онда је и званично а ако они нису добили званичо писмо од Патријарха већ прочитали у медијима,то заправо потврђује ово горе што сам написала.

Можда је ово писмо било незванично упућено,преко медија.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...