Александар Милојков Написано Јул 1, 2019 Пријави Подели Написано Јул 1, 2019 пре 2 часа, Zoran Đurović рече Теби, брате, као да су ставили митру на главу, а не доделили докторску титулу!... Имао сам комшиницу која се звала Митра. Али, много матора, тако да ништа од тога... Камењарац је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јул 1, 2019 Пријави Подели Написано Јул 1, 2019 пре 14 минута, dragisa рече ako da zašto da ako ne zašto ne Против сам аутокефалије: 1) Покренула би распарчавање осталих делова СПЦ 2) Црногорци би се сасвим расрбили и ишли би на умножавање мржње према Србима 3) Узели би од СПЦ делове још 3 епархије и КиМ, што им је коначни план 4) Владике у Америци би кренули у раскол, а то би значило да бисмо се и тамо расрбили, да већ друга генерација емиграната не би долазила у Србију и да бисмо остали без много пара. Биолошки бисмо изумрли 5) Исто би се десило у Западној Европи где Григорије и Максим раде из све снаге. Само ако су тотално флипнули, сабор би допустио да се у Паризу инсталира Лохијев човек 6) Подржали бисмо Источног Папу, а то би значио почетак крај у смислу прављења некакве њу ејџ над-цркве 7) Окренули бисмо леђа Русији и то би био крај снова да повратимо КиМ Има још доста разлога... Мислим да је ово довољно. Жика, Vladan :::., Предраг М and 6 осталих је реаговао/ла на ово 3 5 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јул 1, 2019 Пријави Подели Написано Јул 1, 2019 пре 2 минута, Zoran Đurović рече Против сам аутокефалије: 1) Покренула би распарчавање осталих делова СПЦ 2) Црногорци би се сасвим расрбили и ишли би на умножавање мржње према Србима 3) Узели би од СПЦ делове још 3 епархије и КиМ, што им је коначни план 4) Владике у Америци би кренули у раскол, а то би значило да бисмо се и тамо расрбили, да већ друга генерација емиграната не би долазила у Србију и да бисмо остали без много пара. Биолошки бисмо изумрли 5) Исто би се десило у Западној Европи где Григорије и Максим раде из све снаге. Само ако су тотално флипнули, сабор би допустио да се у Паризу инсталира Лохијев човек 6) Подржали бисмо Источног Папу, а то би значио почетак крај у смислу прављења некакве њу ејџ над-цркве 7) Окренули бисмо леђа Русији и то би био крај снова да повратимо КиМ Има још доста разлога... Мислим да је ово довољно. Амин. Zoran Đurović and farisejski.bukvojed је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 1, 2019 Пријави Подели Написано Јул 1, 2019 пре 32 минута, dragisa рече (naravno pitanjeje šta čini objektivne uslove, ali pretpostavimo da se steknu, jesmo apriori "ne dam"?) СПЦ, на пример, једва чека да да аутокефалију Македонској Цркви, ако заиста желе, али под условом да не буде једнострано давање, ни од стране СПЦ, ни Фанара, нити другог, него само саборно и заједно са свим помесним Црквама. Али питање је ко и зашто потенцира аутокефалију. У сваком случају, тражење аутокефалије није лоше по себи, али битно је да учествују и одлучују све помесне Цркве, како више не би било да нека Црква која је доделила, могла сама и да одузима аутокефалију или да уцењује и чини свакакве злоупотребе, као што се нагледасмо кроз историју од стране Фанара. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Kotur Написано Јул 1, 2019 Пријави Подели Написано Јул 1, 2019 A šta mislite kako će se otac Rafailo Boljević postaviti u slučaju evantualnog pokretanja autokefalije Mitropolije? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јул 1, 2019 Пријави Подели Написано Јул 1, 2019 пре 14 минута, Srdjan Kotur рече A šta mislite kako će se otac Rafailo Boljević postaviti u slučaju evantualnog pokretanja autokefalije Mitropolije? ako do toga dođe... pošto sam glup za ove stvari ja ću se bukvalno odrediti onkako kako i Rafailo, tom čoveku, monahu, bratu... jednostavno verujem Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 2, 2019 Пријави Подели Написано Јул 2, 2019 пре 10 часа, Zoran Đurović рече Против сам аутокефалије: 1) Покренула би распарчавање осталих делова СПЦ 2) Црногорци би се сасвим расрбили и ишли би на умножавање мржње према Србима 3) Узели би од СПЦ делове још 3 епархије и КиМ, што им је коначни план 4) Владике у Америци би кренули у раскол, а то би значило да бисмо се и тамо расрбили, да већ друга генерација емиграната не би долазила у Србију и да бисмо остали без много пара. Биолошки бисмо изумрли 5) Исто би се десило у Западној Европи где Григорије и Максим раде из све снаге. Само ако су тотално флипнули, сабор би допустио да се у Паризу инсталира Лохијев човек 6) Подржали бисмо Источног Папу, а то би значио почетак крај у смислу прављења некакве њу ејџ над-цркве 7) Окренули бисмо леђа Русији и то би био крај снова да повратимо КиМ Има још доста разлога... Мислим да је ово довољно. Na balkanu realno postoji pretnja, koja kao ključali lonac - bomba čeka da se iskoristi protiv Srba. Mišljenja sam da će zapad potegnuti poluge da naškodi Srbima, zbog odugovlačenja rješenja statusa Kosova. Makedonija je relativno lagan zalogaj, tamo je većina vjernika pripadnici nepriznate MPC koji žele da MPC bude autokefalna, i mali broj njih pripada Ohridskoj Arhiekpiskopiji i situacija je kao u Ukrajini čak su Makedonci u mnogo povoljnijem položaju, jer nemaju moćnog protivnika kao Ukrajinci Ruse, i samo je pitanje vremena kada će im Konstantinopolj dodjeliti Tomos - najnoviji model. S Crnom gorom je situacija mnogo komplikovanija. Crna Gora je u NATO-u, imaju prozapadnu vlast što se vjerovatno neće mijenjati u budućnosti i solidan procenat milogorstvujućih. S druge strane je veliki procenat njih koji su pripadnici SPC u jednoj od četiri kanonske eparhije. Među njima ima puno njih koji se deklarišu kao Crnogorci i za nezavisnu su Crnu Goru, ali sa srpskim identitetom, i oni krajnje desni koji su isključivo Srbi, a Crna Gora kao nezavisna država je bila greška, svi naravno vole i poštuju Lohija. Ukoliko bi hipotetički situacija došla do tačke da neko s vana zaista gura autokefaliju, neki kažu da u tom scenariju postoji realna mogućnost izbijanja takvog krvavog građanskog rata koji bi opustošio zemlju...Mislim da Amfilohije možda igra na ovu kartu svjestan šta sve može da se desi, i onda rezonuje bolje da se narod u CG složi u autokefalnoj Crkvi, nego da svako vuče na svoju stranu i dođe do sukoba koji bi odnio ljudske živote. Kako će pomiriti milogorstvujuće s jedne i crnogorstvujuće - srbe s druge strane vjerovatno on misli da može. E sad ono što definitivno radi pogrešno je što ima bilo kakve veze sa Konstantinopoljem. Rješenje konflikta u Crnoj Gori, pa ma koliko ono bolno i nezgodno bilo može se riješiti samio s Beogradom...a on koliko mis e čini ne daje 5 para za Beograd, nego gleda u Konstantinopolj. Ne znam, samo mislim da slijedi mnogo iskušenja, i kako će se završiti samo Bog to zna. Рисбо, farisejski.bukvojed and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 2, 2019 Пријави Подели Написано Јул 2, 2019 пре 11 часа, Zoran Đurović рече Биолошки бисмо изумрли Само ћу ово прокоментарисати. Ми и овако ДЕФИНИТИВНО изумиремо. У Србији далеко више људи умире него што их се рађа. Никакво уређење црквене помесности ту не може помоћи. Наша држава је трула. Фукара се обогатила, док обичан народ не може да преживи од свог рада. Млади немају никакву перспективу. То је разлог наше скоре смрти. У неку руку ми и није жао. Требало нам је 20 година да исперемо мозак од Милошевића. Затим, за читаву једну деценију "демократских промена" све што смо успели да урадимо је да радикале офарбамо у либерашке боје и да створимо Пинк Вучића. И сада, готово целу деценију слушамо његово да ће просечна плата до краја године бити 500 евра (то прича већ четири године), ј..е нас у здрав мозак, довео је на врх муљ који треба да буде на дну друштвене лествице, поштени људи, радници и интелектуалци не могу да воде живот достојан краве а камоли човека, док његови сатрапи лудују у раскоши. И наш народ све то гута, верује и гласа... Е зато умиремо и зато и треба да нас нема. Моје најбоље године пролшле су (и још мало их има и пролазе) у ишчекивању да падне Милошевић и сада у ишчекивању да падне Вучић, да оду будале, преваранти, малоумници, лажни доктори, неписмена багра која је зајашила наше животе, фукара која се обогатила на рачун нашег јада... Прође ми живот у чекању и полако ме оставља снага надања. Имам две ћерке. Једна има 23, друга 18 година. Васпитавам их да заврше школе и да иду из ове јадне земље. И оне то намеравају да ураде. Камењарац, Vasilije., Штампар Макариjе and 3 осталих је реаговао/ла на ово 3 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 2, 2019 Пријави Подели Написано Јул 2, 2019 Погледај, ако ти није тешко, синоћњу ћирилицу од Марића. Има глупости, али и преважних ствари, баш о том одласку младих, зашто је то и колико добро или опасно. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јул 2, 2019 Пријави Подели Написано Јул 2, 2019 http://www.politika.rs/scc/clanak/432854/Preminuo-Momir-Bulatovic Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 2, 2019 Пријави Подели Написано Јул 2, 2019 пре 15 минута, Milan Nikolic рече Погледај, ако ти није тешко, синоћњу ћирилицу од Марића. Има глупости, али и преважних ствари, баш о том одласку младих, зашто је то и колико добро или опасно. Претурање по глупостима "Ћирилице", не би ли у гомили глупости пронашао нешто паметно, је као и претурање по контејнеру не би ли нашао векну хлеба. Нека хвала, радије ћу остати гладан. Режимске емисије и промотере пинк радикализма сам одавно престао да гледам. Немам више снаге, срца ни живаца за бацање. Ово мало јада што је остало од тога у мени чувам за своју породицу. Bokisd and Камењарац је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јул 2, 2019 Пријави Подели Написано Јул 2, 2019 пре 13 часа, dragisa рече ako do toga dođe... pošto sam glup za ove stvari ja ću se bukvalno odrediti onkako kako i Rafailo, tom čoveku, monahu, bratu... jednostavno verujem Не треба следити једног човека већ Цркву. farisejski.bukvojed, Драшко and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Јул 2, 2019 Пријави Подели Написано Јул 2, 2019 пре 15 часа, dragisa рече ako do toga dođe... pošto sam glup za ove stvari ja ću se bukvalno odrediti onkako kako i Rafailo, tom čoveku, monahu, bratu... jednostavno verujem Sveti Josif Isihasta i njegovo bratstvo su u pocetku krenuli za starokalendarcima. Svako moze da se oklizne. Imamo mi nasu SPC i patrijarha. Necemo ici za misljenjem nekih monaha, ma kako svetog zivota bili... Жика, Zoran Đurović and Августин је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MKD13 Написано Јул 2, 2019 Пријави Подели Написано Јул 2, 2019 пре 15 часа, Zoran Đurović рече Против сам аутокефалије: 1) Покренула би распарчавање осталих делова СПЦ 2) Црногорци би се сасвим расрбили и ишли би на умножавање мржње према Србима 3) Узели би од СПЦ делове још 3 епархије и КиМ, што им је коначни план 4) Владике у Америци би кренули у раскол, а то би значило да бисмо се и тамо расрбили, да већ друга генерација емиграната не би долазила у Србију и да бисмо остали без много пара. Биолошки бисмо изумрли 5) Исто би се десило у Западној Европи где Григорије и Максим раде из све снаге. Само ако су тотално флипнули, сабор би допустио да се у Паризу инсталира Лохијев човек 6) Подржали бисмо Источног Папу, а то би значио почетак крај у смислу прављења некакве њу ејџ над-цркве 7) Окренули бисмо леђа Русији и то би био крај снова да повратимо КиМ Има још доста разлога... Мислим да је ово довољно. A shto smo mi krivi? Dokle cemo biti zrtvovani? Zatezete konopce do beskraja, pa nek presece Konstantinopolj! Штампар Макариjе and Камењарац је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рисбо Написано Јул 2, 2019 Пријави Подели Написано Јул 2, 2019 пре 2 часа, Александар Милојков рече Претурање по глупостима "Ћирилице", не би ли у гомили глупости пронашао нешто паметно, је као и претурање по контејнеру не би ли нашао векну хлеба. Нека хвала, радије ћу остати гладан. Режимске емисије и промотере пинк радикализма сам одавно престао да гледам. Немам више снаге, срца ни живаца за бацање. Ово мало јада што је остало од тога у мени чувам за своју породицу. Ви сте подржавали Вучића раније (пре једно две-три године)! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука