Леон Професионалац Написано Мај 31, 2019 Пријави Подели Написано Мај 31, 2019 пре 3 минута, о.Небојша рече Лаве, код нас се баш не гледа благонаклоно кад свештеник има додатни посао, ваљда по оној не може један слуга два господара служити, а и парохијани се плаше да им се поп не обогати. Мислите ли да сам икога питао? Само сам наставио оно што су ме моји научили. Није ми пало с неба. Сваки динар скупог школовања сам својим знојем платио. Св. Павле је правио шаторе. Да видите кад се скупљају паре за нешто или за некога а моја породица да највише. Онда нема проблема! Знам ја да ми не треба 5.000 месечно. Али знам и да не могу са 500 ништа да урадим. Мој прота исповедник се од меда обогатио. И подигао цркву задужбину. Поштено! Вилер Текс, ronin, TSCHeTSCHen and 3 осталих је реаговао/ла на ово 1 5 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Мај 31, 2019 Пријави Подели Написано Мај 31, 2019 пре 10 минута, о.Небојша рече Мислим да су прије сваке сједнице Сабора прво питали једни друге : Видјесте ли шта кажу они на Поукама Шта год мислили о томе ипак је на Поукама vox populi. A Vox populi, vox Dei. Да тaко схватају онда би им на боље кренуло. Рисбо, александар живаљев, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Мај 31, 2019 Пријави Подели Написано Мај 31, 2019 Брате, нема меда без селидбе, а то значи одсуствовање са парохије, а често и са литургије. Све је добро док има ко да замијени. И док се народ и намјесник не буне. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Мај 31, 2019 Пријави Подели Написано Мај 31, 2019 пре 2 минута, о.Небојша рече Брате, нема меда без селидбе, а то значи одсуствовање са парохије, а често и са литургије. Све је добро док има ко да замијени. И док се народ и намјесник не буне. Сели их 2 пута годишње. Оставља читаву приколицу. Све је уредио. И намеснику да теглу-две два пута годишње. Свима добро. Шта народ брига? Да ли им крадем? Моји говоре како су поносни што радим. Озбиљно. Srdjan61 and Јелена011 је реаговао/ла на ово 2 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Мај 31, 2019 Пријави Подели Написано Мај 31, 2019 пре 15 минута, Протомајстор рече Нисам нигде прочитао Ваш коментар. Боље што ниси. Овде сам затражио да се постави у пдф његов интервју. Постављен је на тену Сабор и на моју о безбожном Родољубу (ваљда тамо). Сада је ударио на Патријарха. Рекламира Павла да би понизио Иринеја. Са Амфилохијем ударају на Синод. Акција је координисана сасвим јасно. Ја писах, нису хтели да ме чују. Протомајстор and Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Мај 31, 2019 Пријави Подели Написано Мај 31, 2019 Овде 3 пута, багрем, сунцокрет , репица, Рађевина, Срем, Банат и сваки пут повратак кући да се извади мед. Овде свештеници имају камионе, неки и по 2. Људи су научили да је свештеник код цркве и да им је доступан у свако доба дана и ноћи, али буквално. Не воле конкуренцију, нарочито кад долази од попа. Једнога поетицојом преселили, јер се по њима превише посељачио. А он кад је дошао на другу парохију, баталио стоку и свиње, али поче да се бави повртарством на велико. Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Мај 31, 2019 Пријави Подели Написано Мај 31, 2019 пре 3 минута, о.Небојша рече Овде 3 пута, багрем, сунцокрет , репица, Рађевина, Срем, Банат и сваки пут повратак кући да се извади мед. Овде свештеници имају камионе, неки и по 2. Људи су научили да је свештеник код цркве и да им је доступан у свако доба дана и ноћи, али буквално. Не воле конкуренцију, нарочито кад долази од попа. Једнога поетицојом преселили, јер се по њима превише посељачио. А он кад је дошао на другу парохију, баталио стоку и свиње, али поче да се бави повртарством на велико. Али може да плати некога да то уради. ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Мај 31, 2019 Пријави Подели Написано Мај 31, 2019 Тешко, онај ко би то урадио има своје пчеле. Други или не зна или неће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Мај 31, 2019 Пријави Подели Написано Мај 31, 2019 пре 7 минута, Zoran Đurović рече Боље што ниси. Овде сам затражио да се постави у пдф његов интервју. Постављен је на тену Сабор и на моју о безбожном Родољубу (ваљда тамо). Сада је ударио на Патријарха. Рекламира Павла да би понизио Иринеја. Са Амфилохијем ударају на Синод. Акција је координисана сасвим јасно. Ја писах, нису хтели да ме чују. Да, да! Превише провидно. Скоро да су сви заборавили на Патријарха Павла а, наједном, овај га као случајно вади из нафталина. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Мај 31, 2019 Пријави Подели Написано Мај 31, 2019 пре 12 минута, о.Небојша рече Тешко, онај ко би то урадио има своје пчеле. Други или не зна или неће. Може да ради декупаж и да продаје на интернету. Сад има на нету послова које од куће може да ради, Кинези и Руси плаћају одлично. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Мај 31, 2019 Пријави Подели Написано Мај 31, 2019 Da se prijavim na temu... Uzivam citajuci komentare i Leona i o. Nebojse i Ave... I mislim se mislim kolko nam vise treba takvih svestenika koji ce biti ljudi. Koliki je pritisak na vas popove i od jel establismenta i kolega i naroda. Sve se nesto ocekuje od vas da udjete u neki sablon... A to je tako tuzno. Ovako kad isplivaju u vasim iskrenim razgovorima vase iskre, stvarno je pravo uzivanje. Mozda sto sam gradsko dete pa ne kontam sta je problem od toga da svestenik na selu i radi, u gradu isto mada bi to bilo tesko moguce zbog suludog radnog vremena i svega... Al zar smo dotle spali da vas neko ofira zato sto drzite pcele il svinje il sta vec. Zar ne treba da se ponose sto im je svestenik domacin, normalan, vredan... Jok duhovno ce ih savetovati neki mrsomud koji je umislio da drzi Boga za muda i misli da ima kljuceve raja?! ... Samo vi nastavite... Леон Професионалац, Srdjan61, geronymo and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 1 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Мај 31, 2019 Пријави Подели Написано Мај 31, 2019 пре 7 минута, Јелена011 рече Da se prijavim na temu... Uzivam citajuci komentare i Leona i o. Nebojse i Ave... I mislim se mislim kolko nam vise treba takvih svestenika koji ce biti ljudi. Koliki je pritisak na vas popove i od jel establismenta i kolega i naroda. Sve se nesto ocekuje od vas da udjete u neki sablon... A to je tako tuzno. Ovako kad isplivaju u vasim iskrenim razgovorima vase iskre, stvarno je pravo uzivanje. Mozda sto sam gradsko dete pa ne kontam sta je problem od toga da svestenik na selu i radi, u gradu isto mada bi to bilo tesko moguce zbog suludog radnog vremena i svega... Al zar smo dotle spali da vas neko ofira zato sto drzite pcele il svinje il sta vec. Zar ne treba da se ponose sto im je svestenik domacin, normalan, vredan... Jok duhovno ce ih savetovati neki mrsomud koji je umislio da drzi Boga za muda i misli da ima kljuceve raja?! ... Samo vi nastavite... Један мој пријатељ, ради у ЕУ где и живи са породицом. Штедели су, купили неко чудо од аутомобила. Видео то његов шеф па је схватио да је његов аутомобил лошији од аутомобила мог пријатеља. Сутрадан му се захвалио речима: Ви сте прерасли ову фирму. Ваше знање и способности овде не могу да напредују, најбоље да потражите други посао. То је поп Небојша у праву. Успех се не прашта. Но, ако си играч - све може! П. С. Слабо ми жене лајкују коментаре од оне вечери. Јелена011 and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Мај 31, 2019 Пријави Подели Написано Мај 31, 2019 Море часни оци, ман'те се меда и млека, већ шта ви мислите о нашим архипастирима? Хоће ли САС опозиција надвладати Синод (Вучићевце)? Није ли ово само гола борба за власт, а све остало (и космологија и еклисиологија) само параван? александар живаљев and Рисбо је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Мај 31, 2019 Пријави Подели Написано Мај 31, 2019 пре 6 минута, Протомајстор рече Море часни оци, ман'те се меда и млека, већ шта ви мислите о нашим архипастирима? Хоће ли САС опозиција надвладати Синод (Вучићевце)? Није ли ово само гола борба за власт, а све остало (и космологија и еклисиологија) само параван? Нас спасава секуларност које никада и нигде није било. Јер, ко с ђаволом тикве сади, о главу му се лупају. Само то. Протомајстор and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Августин Написано Мај 31, 2019 Пријави Подели Написано Мај 31, 2019 Умировљени а никад несмирени владика Атанасије(како га је назвао еп.Давид)) написао је овај текст да би се оправдао што се није огласио до сада.Сада када је спасен привремно Максим и када је напрасвио раскол у Сабору.Може да пише шта хоће.Можда су му тако сугерисале његове и Максимове газде. У сваком случају боље би било да је одговорио како је потписао алтернативно Саопштење Сабора иако није био на Сабору.Према томе није у реду да се чланови Синода називају вучићевци.Овде је подела око Вартоломеја и аутокефалије а не ако Вучића. Рисбо, Zoran Đurović, farisejski.bukvojed and 6 осталих је реаговао/ла на ово 7 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука