Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 13 минута, Zoran Đurović рече

Да са Порфиријем прекинемо деколте:

LJudi koji žive pokraj Boga, imaju veliku želju da i drugi ljudi žive u blizini Božijoj, i mole se za njih. Jer, niko ne može dospeti do Boga ako ne prođe kroz ljude. Šta o tome kaže Sveto Pismo? „...Koji ne ljubi brata svojega kojega vidi, kako može ljubiti Boga...” (I Jov. 4,20). Zar ne kaže tako?

Prema tome, oni koji poseduju blagodat, mole se i za sve druge i imaju razumevanja za njih.

Укратко објашњено

jb.jpg

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Св Нектарије - записивао на кесицама и пакетићима од дувана отачке поуке док је као младић радио у продавници дувана.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Vladan :::. рече

Слажем се, нека @Нифада ако жели отвори засебну тему, биће занимљиво :) 

Ја сам се надовезала на део теме који се стално отвара у вези са беседама и поукама о.Рафаила.Можда нисмо сви исто разумели фотку са венчања,а и зашто би.У контекст већ отворене приче надовезала сам се.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, The Godfather рече

koliko videh vase cenjeno misljenje ( ukoliko se uopste moze tako nazvati ) ne vredi ni 5 para. emoji4.png

Па ето не слажем се да не вреди, свачије мишљење је важно, па чак и да Ана није у праву, треба размотрити у чему је проблем, можда је хтела да смири Милицу која је на погрешан начин упала у разговор? Чему омаловажавање нечијег мишљења?

Подели на овим сајтовима

Па ето не слажем се да не вреди, свачије мишљење је важно, па чак и да Ана није у праву, треба размотрити у чему је проблем, можда је хтела да смири Милицу која је на погрешан начин упала у разговор? Чему омаловажавање нечијег мишљења?
Moguce ...
Verovatno sam preterao.
Izvinjavam se!

Послато са SM-J530F користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

Cisto istine radi. Vi ste Ana prvi krenuli sa diskvalifikacijama drugih na osnovama koje pominjete. Kada ste kusali vas sopstveni lek, onda ste se nadurili.
Zatim vasu veru niko nije diskvalifikovao - to ste izmislili.
I za kraj - vas zakljucak je cista projekcija.
Toliko!

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Просечан србенда рече

А што се удара? :))

Зато што је Рагиб лоше размерио и онда кад је дошло до њега, био је хркљуш и казнени поени налажу да се мораш ударати у чело. А после нека реши са саиграчима лоше размеравање и постављање зоне. 

Подели на овим сајтовима

Gospodine molim Vas. i dalje pokazujete neobicne osobine. Pomenula sam jedno svojstvo...potreba da se ulece na temu na kojoj se ne ucestvuje da bi se delile lekcije o malicioznosti. 
To je jedna osobina. 
Vi ste se bavili time sta ja mislim, znam i kako verujem. Po Vama ...nikako. Doveli ste u pitanje moje pravoslavlje i jos mi spocitali da ja nekog tako oprelescena opravoslavljujem. Sto je dodatna uvreda. 
I sad molim Vas da prekinemo.
Vasom verom se bavio nisam.
Misljenje i znanje jesam.
Deo o oprelescenosti vaseg pravoslavlja je vasa licna fantazmagoricna impresija.

Подели на овим сајтовима

fantazmagorična impresija...počinje da mi se druži sa Vama. izgleda da to i ne bi bilo tako dosadno kao što sam mislila.

inače ja sam ovde pisala o kiviju, gurtnama i bananama pa ste mogli da uočite šta sve ne znam o tome...i koliko je moje mišljenje u tim oblastima neutemeljeno. u bananstvu posebno.
Pa da. Ipak vam vise lezi to juzno voce

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Аристарх рече

Погледала сам овај снимак. Што се мене тиче, све је на месту што је рекао ( у свом духу ).

Разумем да у људским односима дође и до неслагања, расправе, разних врста борбе.  Засмета ми уживање публике у свему томе. Више ми се допада крајност о. Рафаила, ако могу да бирам.

Само ћу се убудуће, ипак, уздржати од коментара.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Milica Bajic рече

Погледала сам овај снимак. Што се мене тиче, све је на месту што је рекао ( у свом духу ).

Ти говориш о послушању, које је типа "кад си у Риму, понашај се као Римљанин"... Али иначе то није стандард Правосалвља, то је само Рафаилов стандард који морамо поштоват ако улазимо у храм где он богослужи. Иначе, тај став није уопште ни разрадио да је јасан, нити је на месту. ти сматраш да не смеш ућ нашминкана у храм? да не смеш залепит билборд са гаћицама? да не смеш да имаш натпис ГУЧИ преко целе тренерке...

Иначе гледано, он има један хард диск у глави где се памти свака информација. И код рафаила не постоји могућност да су светитељи контрадикторни једни другима. Ја мсм. да он верује да светитељи само различиту околност дефинишу из исте суштине. Да нема радикалних разлика међу њима. Иако их има чак по питању самог састава Светог Писма, где неки нису хтели пола књига да уведу као равноапостолске текстове а камоли о житијама да говоримо!!!

Разумем да у људским односима дође и до неслагања, расправе, разних врста борбе.  Засмета ми уживање публике у свему томе. 

Лазић је на сајту Стање Ствари у коментару свом, позвао људе да дођу са тог сајта овде на расправу. То након што је извукао из контекста овде коментаре и представио их као пророковање и гатање једне секте. Заправо се радило о хумору, који је касније добио и аскетску ноту.

Више ми се допада крајност о. Рафаила, ако могу да бирам.

И мени, али Рафаило је у послушању а ја и ти нисмо у манастир. Није психички здраво да се понашамо као да јесмо у манастир, код њега нема социјалне интелигенције која нама треба.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Аристарх рече

Ти говориш о послушању, које је типа "кад си у Риму, понашај се као Римљанин"... Али иначе то није стандард Правосалвља, то је само Рафаилов стандард који морамо поштоват ако улазимо у храм где он богослужи. Иначе, тај став није уопште ни разрадио да је јасан, нити је на месту. ти сматраш да не смеш ућ нашминкана у храм? да не смеш залепит билборд са гаћицама? да не смеш да имаш натпис ГУЧИ преко целе тренерке...

Иначе гледано, он има један хард диск у глави где се памти свака информација. И код рафаила не постоји могућност да су светитељи контрадикторни једни другима. Ја мсм. да он верује да светитељи само различиту околност дефинишу из исте суштине. Да нема радикалних разлика међу њима. Иако их има чак по питању самог састава Светог Писма, где неки нису хтели пола књига да уведу као равноапостолске текстове а камоли о житијама да говоримо!!!

Лазић је на сајту Стање Ствари у коментару свом, позвао људе да дођу са тог сајта овде на расправу. То након што је извукао из контекста овде коментаре и представио их као пророковање и гатање једне секте. Заправо се радило о хумору, који је касније добио и аскетску ноту.

И мени, али Рафаило је у послушању а ја и ти нисмо у манастир. Није психички здраво да се понашамо као да јесмо у манастир, код њега нема социјалне интелигенције која нама треба.

Социјална интелигенција је веома важна ,али код неких неретко укључује сва средства.На плану нечијег доброг смисла за хумор најчешће настану највећи неспоразуми у смислу разумевања,односно неразумевања.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Нифада рече

Социјална интелигенција је веома важна ,али код неких неретко укључује сва средства.На плану нечијег доброг смисла за хумор најчешће настану највећи неспоразуми у смислу разумевања,односно неразумевања.

ПОсматрао сам социјалну интелигенцију кроз границу која је постављена од Црквених Отаца, не сме да се губи... То је пример где неко ко није у послушаљу манастирском не може да се идентификује са тим начином живота претерано, као и обрнуто. Најбоље да рафаило мени прича о правилном тренирању и који је најбољи кабловски оператер а ја њему која молитва ће најбоље да му обнови биће, након обичног разговора са мном (световњаком).

Што се тиче дрес кода, исти проблем који бих имао са неком девојком, имао бих са О.Рафаилом. Ја бих морао да се обучем по туђем рецепту (као у комунистичко време униформисања), па да кренем у Храм. И науспут ме нека стара школска пријатељица или родица, са кармином пољуби, због чега би ми остао кармин на лице. Чак би се можда и парфем пренео на мене... И шта онда, тада сам ја нашминкан и напарфемисан, треба ли да се вратим кући отуширам и пресвучем. да бих могао да присуствујем служби у храму?

Ја мсм. да не треба. о маркама тек да не причамо, нема гардеробе која по закону може да буде не-маркирана. То само у Рафаиловој логици ми носимо исплетене џемпере...

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Аристарх рече

Vidi, brate, ima jedan standard koji je ovaj.... Зато жена треба да има власт на глави (pokrivalo), анђела ради (apostol Pavle).... to je neki standard i mislim da to je to neka poenta cele price oko oblacenja... kada je sv.Vasilije Veliki savetovao hriscane da u gradu, na ulici, na trgu, budu prosto i jednostavno obuceni i da hodaju polako i smireno dostojno hriscanskom imenu, ...onda to mnogo vise vazi za odlazak u crkvu,... jer tamo i radi andjela trebalo bi da budemo skladno obuceni i da se pristojno ponasamo.

Mislim, nece nas oblacenje spasti, (apostol je rekao.... treba,....) ,.... ali, treba da se trudimo i u malom, jer onda moze covek da ima dobre sanse( 0512_music) i da u velikom bude veran (Lk. 16,10)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...