Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 часа, Zoran Đurović рече

То је беше онај кога сам пре годину или две дана назвао inbox-lover-ом у покушају? 12:smeha:

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

1 hour ago, The Godfather рече

A da li mozes da zamislis Sv Andreja Jurodivog kako se krevelji po ulici i ruga se ljudima, a sta im tek govori...

0504_music0512_music0508_music0513_music0507_music

amin-nas

Подели на овим сајтовима

Како год хоћеш.
Извинићеш ме, нема потребе да губим толико времена с тобом. Надам се да ћеш једног дана доћи к себи.
Opetn ista floskula o gubljenju vremena. Avva gubi vremensa tobom, a i mi ostali takodje. Vi se nalazite u teskom umisljaju da poucavate - u ovom konkretnom slucaju nas ovde...koliko vidim Vi ste samoproklamovani ucitelj smirenoumlja i hriscanskog podviga bez neke narocite prakse u primeni istih u realnom vremenu i prostoru. Ponavljate te vase mantre i masete citatima Sv otaca unaokolo, a na konkretna pitanja ne odgovarate.

Послато са SM-J530F користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, dragisa рече

a možeš li da zamisliš sv Porfirija koji je izmešten iz groba kako se ne bi saznalo gde su mu mošti, kako sakuplja svoje dlake, naručuje ikonu i tropar o sebi, ne bi li kako utešio svoja čada kada ga ne bude bilo. naravno da ne. zato je i tražio kao i mnogi drugi sveti da prikriju njegove darove i svetost kako za života tako i nakon smrt.... dakle sve suprotno ovaploćenom Duhu Svetom kojeg imamo čast čitati ovde 

Односи се и на @Родољуб Лазић

Пријатељу, Ви сте лоше баждарени. Кликћете у неким својим димензијама. 

Познато је да су тропари у Србљаку дужи од многих које срећемо у Минеју. Тако је, неретко, тропар неком Србину дужи него тропар Златоустом, апостолима итд. О стихирама да не говоримо.

Покојни владика Данило Епископ будимски је мени, пред сведоцима, рекао да му лично, кад дође време, напишем краћи тропар како се не би десило да му неко напише пола странице Србљака, у смислу, цитирам га: ко ће бре то толико да пева?

И шта сад, зар треба да помислим да се Данилче непримерено хвалио? Јок море! Човек је знао да ће бити у наручју Господњем! 

Подели на овим сајтовима

То је беше онај кога сам пре годину или две дана назвао inbox-lover-ом у покушају? 12:smeha:
Skoro je naricao kod Zivotija na FB profilu kako ga niko nije pomenu povodom jubileja pouka, a eto on je bio ta prelomna tacka preko koje je ovaj projekat zaziveo - avaj a niko da ga se seti itd, ali on to stoicki podnosi - mada mu je tesko!

Послато са SM-J530F користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Родољуб Лазић рече

Онима који читају ову тему и имају отворене очи, одговоре сам дао. Вама и Ђуровићу - Павићу нема шансе да било шта уђе у главу. То сам схватио. 

Аман, па Вама, мој деда би рекао, лакше уме метар отстрага него сантиметар у главу!

Ђуровић је написао текст, све време коментаришемо, Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу - одговора нема! 

Подели на овим сајтовима

Као што сам и раније рекао: давно је на овој теми све речено, и одржава се вештачки у животу. Немам намеру да се завлачим и губим време одговарајући на разне цитате за које ви мислите да поткрепљују смешну и болесну тврдњу да свети људи препоручују хвалисање као хришћанско понашање. Ко од читалаца мисли да не одговарам зато што сам "побеђен" аргументима, нека мисли. Његово право. Ја верујем да велика већина мисли другачије. Мидслим да сам дао довољно одговора. Нека се, ко хоће, врати на те шездесете - седамдесете стране ове теме и нека поново прочита.  Дакле, мој је ризик ако на своју штету нећу да одговарам на ваше нове назови аргументе. И ја тај ризик прихватам. А ви сте свакако у добитку ако ја погрешно процењујем ствари. Тако да не знам што се узбуђујете. Можете да понављате до у бесвест да нисам одговорио, да не знам шта да кажем итд. итд. Ма наравно...

Остаје чињеница да су Иво Павић и Зоран Ђуровић "духовни близанци" - обојица проричу, исцељују, прозорљиви су итд.итд. Зоран, пак, тврди да је Павић лажни пророк, а да је он прави. А ја мислим, на основу онога што се у духовној литератури налази, а што сам цитирао и раније, а и пре неколико страна поново - да су обојица лажни. 

Како рекох и раније: ако проценим да на нешто има смисла реаговати, реаговаћу. Ако ми неодговарање штети - прихватам ризик. Много је већа корист чувати време и енергију на битне ствари.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, The Godfather рече

Skoro je naricao kod Zivotija na FB profilu kako ga niko nije pomenu povodom jubileja pouka, a eto on je bio ta prelomna tacka preko koje je ovaj projekat zaziveo - avaj a niko da ga se seti itd, ali on to stoicki podnosi - mada mu je tesko!

Сајбер-курајбер :))

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Вукашин рече

Mislio sam da si video ovo za Nikodima, kad si stavio u tekst da bi Rodoljub pisao predstavku sinodu itd.

Nisam hteo da potežem, da nije bio uporan. Pazi sad, ti lud, a Artemije i Nikodim su pravoverni :D

Gledaj dokle to može da dovede. Ovo je više za zonu sumraka, ali nije loše da stoji kao upozorenje.

Овој само @dragisa може да помогне!:))

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Родољуб Лазић рече

А ја мислим, на основу онога што се у духовној литератури налази, а што сам цитирао и раније, а и пре неколико страна поново - да су обојица лажни. 

Разумели смо те добро. Поздрави нам Артемија и Никодима. 

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Zoran Đurović рече

Овој само @dragisa може да помогне!:))

Tako nekako. Meni ovo vise za plakanje. Bolest.

Rodoljub bira pitanja na koja ce da odgovori, a na koja ne.

Ne rece nam kako se prevari i kod Nikodima, posle Artemija?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вукашин рече

Tako nekako. Meni ovo vise za plakanje. Bolest.

Rodoljub bira pitanja na koja ce da odgovori, a na koja ne.

Ne rece nam kako se prevari i kod Nikodima, posle Aetemija?

Не разумеш. Они су тада били свеци, није се он преварио!:))

Подели на овим сајтовима

Ипак имам још увек меморију памћења! Код Џастин-Сана је написано како се моле за време изнуждавања. Није реч о душевној дијареји којој овде присуствујемо. Дакле, ЖИТИЈЕ ПРЕПОДОБНЕ МАТЕРЕ НАШЕ МАРИЈЕ ЕГИПЋАНКЕ: "Такав дакле беше устав тога манастира. Тако тада и Зосима по обичају манастирском пређе Јордан, носећи нешто мало хране. Своје молитвено правило вршаше пугујући кроз пустињу; строго га је творио и за време једења, и за време нужде".

Подели на овим сајтовима

Ово за Драгишу, што му поменух. 

СТРАДАЊЕ СВЕТОГ МУЧЕНИКА АНДРЕЈА СТРАТИЛАТА:  

"Још молимо Твоју доброту, Владатељу, и за оне који буду поштовали наш спомен: испуњуј све њихове молбе које су им на спасење, и у свима невољама буди им помоћник ради молитве наше. А на овом месту где ће наша смирена крв бити проливена за Тебе, нека буде извор који ће давати исцељења и изгонити нечисте духове; и све који буду долазили овамо, чувај од свакога зла и давај им душевно и телесно здравље, да би се на овом месту прослављало пресвето име Твоје, Оца и Сина и Светога Духа“.

Како је овај био несмирен!:))12:smeha::))

Кад дунстери узму да ти машу папирима... Памет их не смета.   

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...