Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Било како било, мислим да Ђуровић, кад схвати да не мора да победи и реалне и имагинарне противнике да би га људи поштовали и прихватили, кад схвати да је у смирењу  највећа снага, стаће на чврст терен и биће прави слуга Христов. Надам се да ће се то десити, желим му то.    

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 7 часа, Леон Професионалац рече

Удружите се, ето Вам додатног извора прихода :aplauz:

Немојте ме тјерати у унију, ради мало пара. Мислио сам на фратре, пошто сам родом из сусједног мјеста, Подновља.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Родољуб Лазић рече

Било како било

Роћко, је ли земља округла?

Подели на овим сајтовима

On 1.6.2019. at 13:29, Zoran Đurović рече

Ово не написа Злославни Ава Римски, него Порфирије: Ja živim u takvom podvigu. Recite slobodno da sam lud. Recite da se o tome ne govori; da onaj ko se podvizava, taj ne govori o tome, nego priziva božansku blagodat, i ona mu pomaže. Da, ali kad neko poludi, on govori. Postoji i ludost...  Pa vidite, dok ovo govorim, nisam pri zdravoj pameti. Mislim, lud sam što govorim o ovome.

Ваљда је сада јасно зашто сам казао Рођи да је непријатељ Божије благодати и хулитељ на Духа Светога? И онда зашто се "хвалишем"? Да људи виде добра дела моја и прославе Оца који је на небесима! А та дела нису моја, него Господња. Ја сам августиновац. Научио ме је Августин да Бог не овенчава нашe заслуге него своје дарове! Сада ће овај безумник да почне да узме да тупи о синергији, о теми о којој нема појма! Јер он спасење доживљава као ретрибуцију. Транге-франге. 

Ево, Рођо, да нам растумачиш ово. 

Иначе, како ти је пајтос, Никодим? У ствари, како се он сада зове?

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Zoran Đurović рече

Urotili se Avvo ???

Jos samo da se oglasi i njegov pajtos Miroljub Petrovic ?

Подели на овим сајтовима

glede poređenja sebe sa sv. Porfirijem možeš li oče tvoje kovanice "zanošenje mošnica u krivini", "vadim zube na živo"...... itd, zamisliti kako sv. Porfirije izgovara? Može li to iko da zamisli? ili Porfirije priča o nečemu sasvim drugom (kada "govori") u odnosu na ono što ti pokušavaš da podmetneš i izjednačiš

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Родољуб Лазић рече

Прво, Светосавље има одличну и велику библиотеку. Било би ти много боље да читаш текстове који се у њој налазе него што овде, у својству Великог епигона Њ.П.В. (Његовог Пророчког Величанства) Зорана Ђуровића (Павића), причаш и радиш ствари недостојне православног свештеника.  Друго, ово није са Светосавља. Као што видиш, поставио сам руски оригинал и превео га. Што ће рећи да је са руског сајта. 

Jel radis samo prevod tekstova sa ruskog ili dolaze u obzir i snimci na you tube?

Подели на овим сајтовима

Могао бих, али немам времена. Руси имају сјајну аудио библиотеку текстова св. Порфирија, Пајсија и других светих...Свака им част. Тако и слепи могу да уживају у духовним поукама.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Родољуб Лазић рече

Могао бих, али немам времена. Руси имају сјајну аудио библиотеку текстова св. Порфирија, Пајсија и других светих...Свака им част. Тако и слепи могу да уживају у духовним поукама.

Imaju neki klipovi od Georgija Maksimova. U nekima raskrinkava navodne starce kao sto je Sergej Romanov. U drugom ima odgovor skeptiku Mihailu Lidinu u vezi Blagodatnog ognja. 

Подели на овим сајтовима

glede poređenja sebe sa sv. Porfirijem možeš li oče tvoje kovanice "zanošenje mošnica u krivini", "vadim zube na živo"...... itd, zamisliti kako sv. Porfirije izgovara? Može li to iko da zamisli? ili Porfirije priča o nečemu sasvim drugom (kada "govori") u odnosu na ono što ti pokušavaš da podmetneš i izjednačiš
A da li mozes da zamislis Sv Andreja Jurodivog kako se krevelji po ulici i ruga se ljudima, a sta im tek govori....

Послато са SM-J530F користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

@Zoran Đurović

Пријатељу, стално ти говорим да се смириш, да се одрекнеш своје умишљене величине. Никоме то не треба. То је фејк, сурогат. Негде си погрешно спојио неке ствари, "схватио" да мораш све да победиш и покориш, да све мораш да задивиш својом величином, памећу, чудима и онда ћеш бити вољен и прихваћен од свих. Али љубав је оно што води прихватању, не сила. А љубав дуго трпи, милокрвна је, не горди се, не надима се, не тражи своје, не раздражује се итд. итд. Покушај то, вратти се на прави колосек.

Подели на овим сајтовима

Пази, и поред свега што си изрекао на мој рачун, брдо разних увреда,  ја и даље причам с тобом. И када си урадио ово са Владом Димитријевићем, када си позвао људе да потпишу петицију, јавно сам те похвалио. Јер то јесте добро урађено. А ти ниси чак смогао снаге ни да лајкујеш поруку. И нико од твојих фанова. Није ли то жалосно, а?

Пардон, јесте Вукашин.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, The Godfather рече

A da li mozes da zamislis Sv Andreja Jurodivog kako se krevelji po ulici i ruga se ljudima, a sta im tek govori....

Послато са SM-J530F користећи Pouke.org мобилну апликацију

a možeš li da zamisliš sv Porfirija koji je izmešten iz groba kako se ne bi saznalo gde su mu mošti, kako sakuplja svoje dlake, naručuje ikonu i tropar o sebi, ne bi li kako utešio svoja čada kada ga ne bude bilo. naravno da ne. zato je i tražio kao i mnogi drugi sveti da prikriju njegove darove i svetost kako za života tako i nakon smrt.... dakle sve suprotno ovaploćenom Duhu Svetom kojeg imamo čast čitati ovde 

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Zoran Đurović рече

Боли благодат. То се види и из текста на који сам реаговао. Ти људи су наопако насађени. Просто је невероватно да и поред тога што имамо записано Исусово сведочанство, не му верујемо! Наиме рече: Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што проходите море и копно да бисте добили једнога следбеника, и кад га придобијете, чините га сином пакла двоструко већим од себе! Још нам је рекао да се чувамо квасца фарисејског! 

Писмо је ризница. Садржи готово све. Иако у траговима. Не можемо да га обоготворимо јер бисмо тако и издали његову природу. Писмо није Куран. Писмо надахњује, указује. Куран диктира. У Курана нема циле-миле. Него је то тако (мада требају разне школе да се договоре око интерпретације, јер полазе фундаменталисти да је реч неупитна). Зато нам се јави Родољуб... У уређеном свету нема изненађења. Све се зна. Мојсије и Мухамед писаше за такве. Мада бих Мојсија одвојио од Мухамеда, јер видесмо његове молитве. 

Интересантно је да овај син пакла, кога Господ разреши на време, не узе да се бави неким битнијим питањима, него узе да удари на мене! Зашто? Зато што сотону бијем чекићем у главу као света Марина! 

ORIGINAL-%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0_

Majke ti šta ga je stvarno sa čekićem u glavu mlatila..zakon žena..:sunce:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...