Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Јован Кронштадтски све рекао на тему самохвалисања Павла: 

Еще скажу: не почти кто-нибудь меня неразумным; а если не так, то примите меня, хотя как неразумного, чтобы и мне сколько-нибудь похвалиться

Если нас, за нашу ревность по Боге, странную для некоторых, иные принимают нас за юродивых или безумных, то пусть они оставят свои ложные мнения об нас; если же не хотят, то пусть нас приимут хотя как безумных. Для нас неважно то, как об нас думают, – важно то, чтобы нас не отвергали, слушали нас.

Дневник. Том II. 1857-1858.

Ево зашто сам ја карао @Родољуб Лазића. Јер нас не прима ни као лудаке, нити слуша, а говори и другима да не слушају. Моја ревност по Богу је настрана за њега, мисли да сам будала... 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 3 минута, srb_Lo рече

Све зависи од Владике некима смета  некима не смета мислим која глупост да не можеш биити добар Свештеник ако си пушач познајем неколико одличних . 

Ја не пушим нити препоручујем пушење (Рођа ће одмах да каже како наговарам људе да пуше), али ако неко пуши, шта ја имам с тиме? Само да ми не пуши у соби, то ми смета. 

Индикативан је фарисеизам старца Гаврила, јер то показује сву патологију нашег душевног стања, па се онда не треба чудити ни пливању слободним стилом нашег Рође. Гаврилу не може да уђе у главу да је светац могао да пуши. Такав ментални склоп. 

Подели на овим сајтовима

Ја знам од неколико покојних Прота из Америке да је Николај Томпус сњима некад запалио . И ја сам имао са неком браћом овако мало зилотским неке дискусије у Парохији почне да се деру кад им то споменеш . Изгледа људи слабо познавају Светитеље било је доста њих који су много гора дела чинили па их је Бог прославио 

Подели на овим сајтовима

Можда се проблем пушења продубљује када пушач нема ни за хлеб али за цигарете мора да има.

Подели на овим сајтовима

@Zoran Đurović 

Pa da, oni bi vrlo rado da se izda "prirucnik za svetost" sta sve se valja da jedan buduci svetac radi odnosno ne radi kako bi bio prosvetljen tj smatran svecem. 

Na stranu pusenje, posto niko normalan ne moze reci da je to nesto, dobro i mirisno hehe. Al imate citava poglavlja knjiga napisana o tome sta se valja i sta su nasi stari radili. Hokus pokus pravoslavlje. Ljudi su pogubljeni, kad udju u veru docekaju ih mahom kockasti i svestenici i pobozne bakice i svi redom i dok prodju godine nalupi se tu tusta i tma tih valja se dela. I onda naidju na normalne popove i oni im nisu dovoljno pobozni jer im nedostaje taj hokus pokus. Zato vi mozete da dubite na trepavicama al otac Ilija iz Ilinja kao onaj Gavrilo privinoglavski skupljaju hiljade ljudi kojima je to mera pravoslavlja. Mistika na kub... Kad na to dodate haos medju visokim klirom... Sta ocekivati od obicnog coveka? 

Naravno da onda Vladika Nikolaj ne sme da bude pusac jer licnost je bitna samo u akademskim radovima, ne kod svetaca. 

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Јелена011 рече

Pa da, oni bi vrlo rado da se izda "prirucnik za svetost" sta sve se valja da jedan buduci svetac radi odnosno ne radi kako bi bio prosvetljen tj smatran svecem. 

Па сад чекамо други текст о мојој несмирености!:)) Замисли како сам повредио другара му Александра Лазића са СС, па се жали што сам овде рекао како ми не да да одговорим код њега на сајту!12:smeha: Зна јајара да Ава вади зубе на живо, зато је подвио реп и као потуљено куче лаје из мрака. Ништак. Ништа роба, тако се то зове у мом родном крају. Добро је говорио мој покојни ђедо Лука: Чувај образ, јер ако га једном изгубиш, више га никад нећеш наћи! То се оствари на овом Лазићу. 

Нејасан ми је само мазохизам који га тера да чита мој фејс и да овде долази? Луд човек. 

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Леон Професионалац рече

Тачно да помисли човек да се ради о неким глумцима а не о монаху. :))

Čekaj malo,nemoj mi reći..jel to on ozbiljno??

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Isusovo magare рече

Čekaj malo,nemoj mi reći..jel to on ozbiljno??

Nije to nista cudno. Prisustvovao sam citanju molitava iz trebnika onima koji stradaju od necistih duhova osobi koja se verovatno bavila vracanjem i sl. To je katastrofa sto kaze Joilo - cika, vriska, urlanje, savijanje tela kao u kiflu, pena na usta...pitaj Djurovica.

Meni smesan Joil, sto zna kakva je to muka i za svestenika. Veli, idite vi kuci, meni puche glava od negativne energije :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

Pa sve navedeno možeš da vidiš kod naših karizmatika npr. fra Pavića i sl.

Samo što katolički svećenici budući da su heretici to čine uz pomoć Belzebuba.:))

Подели на овим сајтовима

Стара репортажа миксована са погрешним снимком

БЕСЕДА ИГУМАНА ИСАИЈЕ МАНАСТИР УСПЕНИЈА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ - ДАЉ ПЛАНИНА 18.08.2010.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, о.Небојша рече

Стара репортажа миксована са погрешним снимком

БЕСЕДА ИГУМАНА ИСАИЈЕ МАНАСТИР УСПЕНИЈА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ - ДАЉ ПЛАНИНА 18.08.2010.

Овај са видеа Исаија мој друг. Ниђе везе... Али нека Рођа напише један текст, није згорега! Много је само кад бију!:))

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Вукашин рече

Nije to nista cudno. Prisustvovao sam citanju molitava iz trebnika onima koji stradaju od necistih duhova osobi koja se verovatno bavila vracanjem i sl. To je katastrofa sto kaze Joilo - cika, vriska, urlanje, savijanje tela kao u kiflu, pena na usta...pitaj Djurovica.

Meni smesan Joil, sto zna kakva je to muka i za svestenika. Veli, idite vi kuci, meni puche glava od negativne energije :smeh1:

Nisi me razumio..Meni čudno to što taj svećenik veli da njega ometa ta negativna energija..

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, kopitar рече

Pa sve navedeno možeš da vidiš kod naših karizmatika npr. fra Pavića i sl.

Samo što katolički svećenici budući da su heretici to čine uz pomoć Belzebuba.:))

Šuti,meni je prorokovao da imam zloduha u sebi..

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...