Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Родољуб Лазић рече

Толико. Не бих да ми и викенд пропада у причи око нечега што је потпуно јасно. Искључујем се, а ако баш ти и Леон немате намеру да станете, видећу шта пишете па ћу проценити да ли има смисла причати. Да ниси после мог одласка овде настављао без мене и причао свашта, не бих ни сада настављао. И даље сматрам да смо рекли шта смо имали и да је тема завршена. А то причају и други форумаши. Но како год. Видећу шта ће бити овде. 

Немам намеру да станем док лупате глупости.

Код мене један Ваш цитат изнезнамодакле на Порфирија не може да прође спрам 19 цитата из наведеног дела. 

Саберите се, марковитски дух Вас одаје. Ви сте секташки баждарени. Цитат на цитат, као марковити. Мора да се зна шта тај цитат значи, па ко га је писао, па коме, па зашто. 

Баталите више љуљачку теологију. sFun_bat

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Одох. Наравно да има. На интернету су Руси поставили тумачења. Иди па нађи.

Али ти вероватно неће бити од помоћи ни кад нађеш. Јер ћеш опет протумачити у свом "кључу".

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Леон Професионалац рече

Немам намеру да станем док лупате глупости.

Код мене један Ваш цитат изнезнамодакле на Порфирија не може да прође спрам 19 цитата из наведеног дела. 

Саберите се, марковитски дух Вас одаје. Ви сте секташки баждарени. Цитат на цитат, као марковити. Мора да се зна шта тај цитат значи, па ко га је писао, па коме, па зашто. 

Баталите више љуљачку теологију. sFun_bat

Ај здраво, пријатан викенд. Упропастио си ми ноћ, немам намеру да ти поклоним суботу и недељу. Бог нек вам ј у помоћи обојици. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Леон Професионалац рече

Ево скриншта да се види тврдња:

Screenshot_20190601-022029_Chrome.jpg

Затим је Жика појаснио:

Screenshot_20190601-022041_Chrome.jpg

На крају, ево да сте рекли да Вам је промакло:

Screenshot_20190601-022551_Chrome.jpg

Поново за г. Лазића који де жестоко погубио. Ево да увиди шта је доказивао. Да се види да нисмо г. Жика и на луди. 12:smeha:

После је већ кренуо са силује тему. :))

Подели на овим сајтовима

Свако има довољно памети. То што ћеш ти понављати своје мантре, може да утиче на понеког. Али већини су ствари јасне. 

Ни минут више нећу да ти поклоним.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Родољуб Лазић рече

Ај здраво, пријатан викенд. Упропастио си ми ноћ, немам намеру да ти поклоним суботу и недељу. Бог нек вам ј у помоћи обојици. 

Ви сте упропашћени како сте кренули за Марком Радосављевићем.

Проблем је што се не бавите систематски Црквом. Онда бисте схватили неке ствари. 

На Поуке сте дошли уоропашћен, ми смо се трудили да Вас оправимо. :))

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Родољуб Лазић рече

Свако има довољно памети. То што ћеш ти понављати своје мантре, може да утиче на понеког. Али већини су ствари јасне. 

Свако? 

Ша свако је синоћ реаговао. И синоћ и већ данима реагујемо али џаба кад Вам не допире... 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Родољуб Лазић рече

Али чак ни ту он не говори о васкрслом телу него о загробном телу.

Гле како те негира Николај: "И гле, ту и лежи она тајанствена моћ, којом Васкрс себи привлачи. Васкрс означава празник тела, глорификацију, дивинизирање тела". Исто: "и не без тела но у телу, у телу глорификованом, тј. бољем и лепшем од нашег тела земаљског".

Синоними: "Узмите му пак Васкрс, загробни живот".

И још: "Хришћанска вера у загробни живот базирала је на једном добро осведоченом факту а не на спекулацији. Васкрсли Христос био је доказ загробног живота. Такав један искуствени доказ морао је очевидно силније дејствовати од логичног закључка из сумњиве претпоставке о простоти душе. Загробни живот, сходно представи хришћанској, телесан је - и ако у једном нарочитом, глорификованом телу (У својој књизи, штампаној на немачком језику под насловом: Die Auferstehung Christials Grunddogma derapostolichen Kirche "Васкрсење Христово као основна догма апостолске цркве", ја сам покушао, да одредим појам, који је прва црква имала о загробном телу), - и с тим несумњиво свестан индивидуалан. Оваква представка загробног живота, поред наведеног доказа о истом, брзо је постала надмоћнијом од представе философске".

Неспособан си и један једноставан текст да прочиташ!:)) Сад ти је остало једино да говориш да је Николај ове будалаштине писао као дјечарац. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Zoran Đurović рече

Сад ти је остало једино да говориш да је Николај ове будалаштине писао као дјечарац. 

To ste preskocili:)) Vec je rekao u prvoj poruci, da je to rani Nikolaj. 

Ispade sizofren Nikolaj, rani i kasni ko dve licnosti odvojene:)))

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Јелена011 рече

To ste preskocili:)) Vec je rekao u prvoj poruci, da je to rani Nikolaj. 

Нисам, него сам му овде побио безумну тврдњу да Николај у том тексту разликује загробни живот од васкрсења. И сада је сасвим небитно да ли то говори млади или матори Николај, него је демонстрирана његова глупост кад је тврдио да ја лажем и учитавам у Николаја. 

Подели на овим сајтовима

G-dine Vi nikome ne poklanjate svoje vreme, vec upravo suprotno, ljudi vama poklanjaju vreme. ( neki ozbiljno pokusavaju da vam objasne neke stvari, drugi se pak sprdaju sa vama ). Avva vas je navukao kao cavu, toboze dajuci vam sansu da odgovorite i obrazlozite svoje tvrdnje i javno se poigrava sa Vasim NE - ZNANJEM! Ali da Vam se nacrta i vodenim bojama - Vi ne biste razumeli sta se zapravo desava!

Послато са SM-J530F користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

Ово око васкрсења уопште није била тема, а о томе има у мом:  https://www.academia.edu/23078130/Доћи_ће_смрт_и_имаће_твоје_очи Дуго се расправљало на мојим темама о васкрсењу као атемпоралном догађају, а тамо сам Николаја наводио и као онога који говори да су са Ис васкрсли у телу многи свеци (Мт 27, 50-4).

Још само фали да нам васкрсне Кратос кога Бог опомену, јер је он на овим мојим темама доживљавао психичку декомпензацију. 

Кога интересује, овај мој на коментар Златоустов је добар и тера на размишљање: 

Подели на овим сајтовима

@Zoran Đurović

Хајде да признамо нашу немоћ и да пошаљемо човека лекару. За овакве случајеве просто нисмо обучени. Као да саког часа прети да се разнесе бомбом.

А постаје ми жалосно.

Подели на овим сајтовима

@Родољуб Лазић

А Ви сте умислили да је Николају постхумно потребан адвокат. Да је хтео, могао је сам да каже да је ревидирао своје ставове. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Леон Професионалац рече

@Родољуб Лазић

А Ви сте умислили да је Николају постхумно потребан адвокат. Да је хтео, могао је сам да каже да је ревидирао своје ставове. 

Када би могао владика Николај да се јави лично,било би најбоље,но вероватно би и тада било коментара да ипак није мислио то што је рекао или написао,него да је онако како је неко протумачио.

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...