Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 часа, Zoran Đurović рече

Владика Николај говори да ће одмах да по смрти свако васкрсне и има своје тело.  

Нетачно. Владика Николај то није говорио. Али добро, навикли смо да Зоран говори нетачно. То је ваљда постало свима јасно.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 13 минута, Родољуб Лазић рече

Нетачно. Владика Николај то није говорио. Али добро, навикли смо да Зоран говори нетачно. То је ваљда постало свима јасно.

Поверовао сам да ћете бити доследни. Значи ли ово да се од незналице претварате у лицемера? 

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Tristatri рече

Ti si prilicno naporan.

Знам. Таква ми нарав. :naklon:

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Леон Професионалац рече

Поверовао сам да ћете бити доследни. Значи ли ово да се од незналице претварате у лицемера? 

Бити доследан има смисла ако су и други поштени. Ја са се повукао сматрајући да више нема шта да се каже и да ви нећете настављати у мом одсуству. Међутим, Ђуровић је то искористио и почео поново своје самохвалисање и самотапшање по рамену и плус омаловажавање одсутног, што је потпуно непоштено.  Чак бих и преко тога прешао, јер разумем његове пориве да буде неприкосновен. Али кад почне опет ове бесмислица са вл. Николајем, то већ нема смисла. Јер ово је лаж на вл. Николаја.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Родољуб Лазић рече

Бити доследан има смисла ако су и други поштени. Ја са се повукао сматрајући да више нема шта да се каже и да ви нећете настављати у мом одсуству. Међутим, Ђуровић је то искористио и почео поново своје самохвалисање и самотапшање по рамену и плус омаловажавање одсутног, што је потпуно непоштено.  Чак бих и преко тога прешао, јер разумем његове пориве да буде неприкосновен. Али кад почне опет ове бесмислица са вл. Николајем, то већ нема смисла. Јер ово је лаж на вл. Николаја.

Не брините, јавиће се да покаже аргументе. Верујем да ћете опет да пребаците лопту на неког другог светог као и обично.

Тако се мени десило да кажем да је Шангајски служио са римокатолицима а они хтели да ме удаве. Ја им дао фотографије а они - тајац! :naklon:

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Родољуб Лазић рече

Jos kada bi samo znao da je napisao da je vl. Nikolaj nikaki svetac. :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

Наравно, једини светац који вреди је он. Сви остали се мере по њему. Он их одобрава или не одобрава.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Родољуб Лазић рече

Наравно, једини светац који вреди је он. Сви остали се мере по њему. Он их одобрава или не одобрава.

Loži te. :D

Za Nikolaja je i Šmeman govorio da je najznačajniji episkop u prošlom veku u celom pravoslavlju.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Родољуб Лазић рече

Mали сте се занели. 

Ви сте стручњак за светост а не поп Ђуровић. ?

Ђуровићу и мени су сви хришћани свети, па и нас двојица. ?

Јер, какав је хришћанин ако није свет? Да ли се може назвати хришћанином? То сам неколико пута подвукао. 

Ви сте неко ко се самопромовисао у инстанцу која одбацује нечију светост а не ми. А чим неке одбацује те, то значи да друге Ви промовишете у свете. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Леон Професионалац рече

Да, то многи говоре да: смрти нећемо окусити

Чекање је прилично бесмислено. Ја, пак, не размишљам о томе ни на један начин. Мислим да је то од људи сакривено. 

Цитат

Čekam vaskrsenje mrtvih.

I život budućeg veka.

Amin!

Da se držimo ovoga.  :D

Подели на овим сајтовима

И та нбесмислема прича о хвалисању као нечему нормалном и пожељном, уз доказивање примером апостола Павла. Павле је био на почетку хришћанства и хвалио се само по нужди, када је постојала опасност да се његова проповед угрози. Најбољи пример, који сажима у себи и све остале, јесте оно у Другој посланици Коринћанима, 11. и 12. глава. Све је јасно као дан. Лажни апостоли колебају хришћане. Зато  ап. Павле каже, ако се они хвале, хвалићу се и ја (због вас, не због мене). И каже на крају, " постадох безуман хвалећи се, али ви ме натерасте ". Хвалисање је безумно по себи, оно се ради у нужди и ради користи верника, а не ради сопствене промоције. Тумачећи то место, св. Златоуст каже:

"Он достиг своею речью желаемого, и потому уже смело и без пощады нападает на этот недостаток, научая всех никогда не хвалиться без нужды, когда уже он, Павел, даже и по нужде похвалившись, назвал за то себя несмысленным. Потом и всю вину сказанного слагает не на лжеапостолов, но на учеников: «вы меня, – говорит, – [к сему] принудили. Если бы (лжеапостолы) хвалились, но тем не вводили бы вас в заблуждение и погибель, то я не дошел бы до того, чтобы дозволить себе такие слова. Но так как они растлили всю церковь, то, заботясь о вашей пользе, я принужден был сделаться несмысленным».

"Постигао је својим речима оно што је желео и зато сада смело напада на тај недостатак, учећи све да се никада не хвале ако то није нужно. Јер је и он, Павле, иако се у нужди похвалио,  назвао себе због тога безумним".

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Вукашин рече

Da se držimo ovoga.  :D

Вјерују читамо овде и сада и исповедамо да ће у будућности (у односу на сада) доћи васкрсење. Можда већ сутра. 

Као што је радња васкрсао по Писму у прошлости у односу на сада. 

Нисмо говорили о тим категоријама већ, тамо кад некад умрем са ли ћу да чекам... 

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Леон Професионалац рече

Јер, какав је хришћанин ако није свет? Да ли се може назвати хришћанином? То сам неколико пута подвукао. 

Зизијуласови софизми. А сви су свети тако што су се крстили и долазе на литургију и причешћују се Светим?Павле у Посланицама назива крштене светима, то је тачно, али каже и позванима светима - они који су позвани да реализују ту зачету светост у крштењу. Али то је већ друга и дуга прича.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Леон Професионалац рече

Вјерују читамо овде и сада и исповедамо да ће у будућности (у односу на сада) доћи васкрсење. Можда већ сутра. 

Као што је радња васкрсао по Писму у прошлости у односу на сада. 

Нисмо говорили о тим категоријама већ, тамо кад некад умрем са ли ћу да чекам... 

Ja ti ne bih znao reći više od onoga što piše u Pismu. Pitaj Djurovića. :D

Sigurno da stajanje u blagodati, nije isto kao ovo zemaljsko čekanje autobusa. :D Sveštenik si, znaš to. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...