Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

ostaj ti meni živ i zdrav, vidim da si svestan o čemu ti govorim jer ti je objašnjenje smešno.

što se tiče proroštva impotencije odma da ti kažem da slobodno baciš sve dlake koje si sakupio

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 минута, Леон Професионалац рече

Поента мог коментара који сте цитирали јесте да се нису сви свети склањали како сте Ви нагласили те да се свети не понашају како неки Родољуб или Леон желе већ да има и оваквих и онаквих примера.

Ако неки од светих о томе јавно говори, а Ви тврдите да нема таквих јер тоби значило хвалисање; па свети каже како је нпр. помагао или исцелио некога или комуницирао са неким у молитви на даљину и ја покажем да таквих има. То би по Вашем суду значи да се тај свети ипак хвалио јер, чим јавно говори он се хвали. Да ли је сада јасније?

Моја тврдња није да се хвалио већ да је о томе јавно говорио. Друга је тема зашто... 

Као  и са јерејем Ђуровићем: немам потребе да било кога у било шта убеђујем, нити да се са вама расправљам шта сте рекли и шта сте мислили. Нека свако прочита шта пише и нека схвати шта је ко рекао и мислио.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Родољуб Лазић рече

Само нека људи сами прочитају, ништа више. Свако има довољно разума да схвати, не треба му твоје тумачење.

Него, секташ, кажи ми којој секти сада припадаш? Да ли си написао покајно писмо као Максим, ако си се вратио у редове СПЦ? Како се мени није омакло да подржим Артемија, него сам га назвао злом за СПЦ још 1988? А видиш, он се не хвали, скроман је, строг, одваја људе од причешћа јер су грешни, за мастурбацију би ти залепио 6 месеци или више, пости суботом да би се достојно причестио итд. Нећеш ваљда рећи да ти је моја теологија ближа од Артемијеве? Човек је подвижник... само што је мој антипод, јер има изглед побожности, а силе се Његове одрекао. У Артемија немаш чуда. Шта би они радили да имају 1% овога чега сам ја протагониста!  

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Родољуб Лазић рече

@Леон Професионалац

Колега, извините на узнемиравању, шта сада конкретно радите? Настављате синоћни перформанс или је ово нека новост?

Нисам дужан да Вам одговарам али хоћу да бих показао да може са се одговори на питање за разлику од Вас који не одговарате на аргументе. 

Данас сам дежуран. Седим у парохијској канцеларији, заказујем људима крштења, венчања, сахране итд. а у међувремену читам Слобода у затвору од Архиепископа Јована. Уз све то читам коментаре. Овде ме сви зову мултипрактик. 

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Zoran Đurović рече

Видиш како је био горд?:))

Још каза: Није исто напасати волове и људе. - Нисам сигуран у коју категорију спада Рођа... :smeh1:

Патријарх лепо рече: 

5gk7h8y.jpg 

Не видех ничије очи од форумаша лично.
Познајем само једнога донекле добро, и увек ме изненади колико га недовољно познајем. :)

Праштајте и помените. Мир Христов свима и свако добро од Господа.

Подели на овим сајтовима

Пошто ми се чини да смо се довољно напричали (ако је за вајду), мислим да би било свима паметније да, уместо прежвакавања ове, суштински апсолвиране теме, узнесемо молитве за  наш народ на Косову и Метохији, који је опет нападнут од снага тзв. државе Косово. Ситуација је, колико видим, врло драматична.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Родољуб Лазић рече

Као  и са јерејем Ђуровићем: немам потребе да било кога у било шта убеђујем, нити да се са вама расправљам шта сте рекли и шта сте мислили. Нека свако прочита шта пише и нека схвати шта је ко рекао и мислио.

Нисмо деца. Свима је јасно да сте заблудела јајара (ограђујем се јер није мој израз) која је ту да мути воду. Подозревате без разлога. Тако сте, сами исповедате, подржавали Марка Радосављевића. Шта значи то да СА Сабор није радио по канонима? СА Сабор је канон за себе. Као да учитавате да се Марко не би расколио да су ови реаговали онако или овако. Глупости! Направио је парацркву и тамо сада харају нешколовани талибани који дрпају народ. То су чињенице.

Једина грешка СА Сабора је та што нису били бржи већ су веровали у Маркову послушност Цркви а касније и у његово покајање. Да су га одмах избацили сада не би имао онај циркус лудака. 

Да сам на месту попа Ђуровића не бих Вам ни отписивао. Но, његов текст је стручан а Ви сте послужили као пример појаве коју он жели да опише. Бесмислено је одговарати на Ваше фуњарске текстове где сте се користили жбировским методама: дахтањем на туђем профилу, узбуђувањем на туђа слова и сл.

Писали сте да су се свети склањали и да нису говорили о својим даровима а ја Вам дадох пример Кавсокаливита и Софронија. На то сте сами тражили да Вам дам тачније место јер Вам то није познато. И ја Вам дадох и Пајсија и део где каже са је помагао и остало, па и књигу и фотографије. Кога сада покушавате да магарчите? 

Нисам Вам ја путујући љуљачки циркус бесловесних пратиља па да ме завлачите!

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

@Леон Професионалац

Колега, смирите се и мало уљудности покажите. Не морате у свему да копирате Ђуровића.

Да поновим, мада не знам шта би могло бити нејасно:

Ем сам цитирао на претходној страни шта сте рекли, ем свако може сам да пронађе то и друга места где сте о томе причали. А цитирао сам на претходној страни самог светог Порфирија.Па кад прочита, нека закључи сам шта сте мислили и рекли, а шта је мислио и рекао свети Порфирије.

Ја имам поверења у интелигенцију читалаца и немам никакве потребе да им суфлирам шта треба да закључе.

На причу о Марку Радосављевићу немам потребе да се враћам, све што сам имао, рекао сам. Разумем вашу очајничку потребу да ме дискредитујете на било који начин. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Родољуб Лазић рече

На причу о Марку Радосављевићу немам потребе да се враћам, све што сам имао, рекао сам. Разумем вашу очајничку потребу да ме дискредитујете на било који начин. 

Није, јер ти нећеш да кажеш којој епархији припадаш. Зато је легитимно да те држимо за секташа, све док се не дефинишеш. 

Подели на овим сајтовима

@Zoran Đurović

И за тебе важи исто: разумем твоју очајничку потребу да саговорника најјефтинијим "ad hominem" аргументима дисквалификујеш. Жао ми је, не могу ти помоћи, нити ћу ти правити друштво у томе. 

А даћу вама двојици и пријатељски савет: мислим да се овим поступцима  само додатно укопавате. Од овога само штете код публике имате.  

Понављам још једном: уместо што прежвакавамо апсолвирану причу, боље да се сви заједно молимо за наш народ на Косову и Метохији.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Родољуб Лазић рече

разумем твоју очајничку потребу да саговорника најјефтинијим "ad hominem"

:)) Пројектујеш се као поп Живковић. Исти сте ментални склоп, социопате. 

пре 1 минут, Родољуб Лазић рече

боље да се сви заједно молимо за наш народ на Косову и Метохији 

Немој ти, тако ти Алаха, изгубићемо Косово из ма'!

Пусти да се из СПЦ моле, не ви из секте.   

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

Видиш да те погодих у оно чиме се највише поносиш?:))

nije da se ponosim nego se sa tim najviše borim, pa sam hteo oče da vas pitam da podelite sa nama vašu expertizu od pre neke stranice kako drkati ispravno

ovo najozbiljnije pitam

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Не бих да више непотребно губим време. Господ нек је са вама обојицом ( с Леоном и тобом) свако добро вам желим.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...