Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Види, немам намеру да се с тобом препуцавам нити да слушам твоје неваспитане испаде. Дакле то "јајара" и сличне изразе, доказе твоје светости, или чега већ, или изостави, или завршавамо.

Са Александром Лазићем се договорај и преговарај, то није моја ствар. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, Александар Милојков рече

Ево нек се јави, ја обећавам да га нећу ништа питати. :) Препустићу га у руке Авине. :)

Јер је страшно пасти у руке Аве живога!:))

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Tristatri рече

Vrlo treba postovati zene koje se razumeju u auta!! Naravno i ove druge. Jos ako vozis Alfu ja se klanjam. :1405_love:

Vozim jedan lep,elegantan auto. Da,Alfa je lep i moćan auto.

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Александар Милојков рече

Ма какав Хегел, тај ни Канта није укапирао, а ни да је постојала византијска философија на Истоку (за коју је тврдио да је сува дреновина, а за нас источњаке да смо дивљаци који су се тукли због једне "јоте" - то је мислио на омоусијане и омиусијане :) ). Он је мала маца за ловћенског Тајновидца. ;)

Александре, нема потребе за овим. Буди на нивоу. Свако добро од Господа ти желим. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Родољуб Лазић рече

Види, немам намеру да се с тобом препуцавам нити да слушам твоје неваспитане испаде. Дакле то "јајара" и сличне изразе, доказе твоје светости, или чега већ, или изостави, или завршавамо.Са Александром Лазићем се договорај и преговарај, то није моја ствар. 

Шећеру, ја не могу да нађем адекватнијег израза до јајара за тебе. 

Ти си износио доказе како нисам светац. И сада ти не прија кад те кара Ава са контра аргументима? Ти би да ти причам како сам грешник, а не пророк? Не бише ли Јеремију и бацаше га у рупу, такви праведници као ти, а њему није пало на памет да порекне да је пророк? Треба ли да ти пошаљем фотку кад вршим малу нужду? Па да ти то буде "васпитан испад"? Ти си крајње перверзан тип. Зато си се ухватио под руку са презимењаком. Туђи сте свакој Господњој благодати. Ја знам Лазића јако добро, и да лаже како зине. Написа ми једном: Слагао сам, па шта? Ви не знате шта је лаж, шта је грех, немате осећаја за то. 

И сад си стао на страну Максима и Фанара. Колико мора да ме мрзиш! То све сведочи да ви само лапрдате о родољубљу, а да са њиме немате везе. Заложио сам главу у борбу против источног папизма, ви и ову прилику користите (двојац Лазића) да ми је скинете! И онда се жалите што вас називам јајарама? Удружено ми пуцате у леђа. Само немојте да мислите да вас људи не читају. За вас не постоји одговарајућа квалификација! Када бих вас поредио са неком од животиња, увредио бих животињу!        

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Нифада рече

Обично сви користе латинске сентенце, кад хоће да кажу неку мудрост,као нпр.Аquila non capit muscas (Орао не лови муве),међутим и наш народ има сјајне  мудрости,као што је ова-За добрим коњем прашина се диже !:mahmah:

Орао не лови муве ,односно  Aquila non capit muscas  може се тумачити на разне начине,нпр.док орао лети високо (орао се иначе слика поред Јована Богослова,не случајно),муве се ниско сударају у лету и оговарају орла :) Има ту још могућих тумачења.:D Но,ова наша мудрост- да се за добрим коњем прашина диже нема много тумачења,ту је бар све јасно,односно требало би да је јасно:citac:

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Родољуб Лазић рече

Александре, нема потребе за овим. Буди на нивоу. Свако добро од Господа ти желим. 

Ето, одмах се човек наљути. :)

Христос Васкре, брате Родољубе!

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Родољуб Лазић рече

Види, немам намеру да се с тобом препуцавам нити да слушам твоје неваспитане испаде. Дакле то "јајара" и сличне изразе, доказе твоје светости, или чега већ, или изостави, или завршавамо.

Са Александром Лазићем се договорај и преговарај, то није моја ствар. 

Само, савет за Вас: обновите своје познавање правописа . 

Наводници у оба коментара вам не ваљају јер нису у складу са правописом нашег језика.

Друго, именица је договор а облик другог лица императива глагола договарати гласи договарај а не договорај.

Тако, ако попа Ђуровића могу некако да разумем кад погреши, наравно, с обзиром на то да преко 10 година не живи на српском говорном подручју - Вас не могу, и не желим.

Стварно, најбоље је да баталите те форе исправљања нечијег правописа а уствари користећи argumentum ad hominem. 

Дакле, чекамо текст. :0205_whistling:

FB_IMG_1558911004036.jpg

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Нифада рече

Орао не лови муве ,односно  Aquila non capit muscas  може се тумачити на разне начине,нпр.док орао лети високо (орао се иначе слика поред Јована Богослова,не случајно),муве се ниско сударају у лету и оговарају орла :) Има ту још могућих тумачења.:D Но,ова наша мудрост- да се за добрим коњем прашина диже нема много тумачења,ту је бар све јасно,односно требало би да је јасно:citac:

Свуда је прашина нешто што је лоше. Оговарања, лажи, увреде, псовања итд. Нигде не постоји позитивна конотација те речи. Зато је и значење те изреке да ће за добрим човеком увек неко да псује, пљује и остало. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Александар Милојков рече

Ма какав Хегел, тај ни Канта није укапирао, а ни да је постојала византијска философија на Истоку (за коју је тврдио да је сува дреновина, а за нас источњаке да смо дивљаци који су се тукли због једне "јоте" - то је мислио на омоусијане и омиусијане :) ). Он је мала маца за ловћенског Тајновидца. ;)

@Родољуб Лазић да не буде забуне, ја ово написах за Хегела не за Тебе. Хегел није укапирао Канта, лупетао је о византијској философији и око спора између omoousios и omoiousios...

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Александар Милојков рече

@Родољуб Лазић да не буде забуне, ја ово написах за Хегела не за Тебе. Хегел није укапирао Канта, лупетао је о византијској философији и око спора између omoousios и omoiousios...

Сад и ја видим да се стварно односило на Хегела а испрва сам помислио на г. Лазића. :coolio:

Подели на овим сајтовима

Ваља подражавати светима. Молитвом, постом, милостињом, уздржањем и сваком добродетељи. Упркос сиротињском стању својих талената, слабости воље и одсуству веће памети. 

Уместо на добродетељ, З.Ђ. по дубини своје звероподобне озлобљености и пакости је одлучио да се фокусира на чин пражњења  црева. У једној реченици говори о екскременту а наставља у истој или у следећој о светињи. Каква гадост. Његова писаније је као вербална дијареја, смрадна  бљувотина просута по златним словима светих списа. По духу, зломислије ватикански надахнутог провокатора. Без стида и срама.

Бога не можеш унизити, али неке од лаковерних слабе памети можеш завести на погибао душевни. То ти и јесте посао. Покај се несретниче. 

pexels-photo-682375.jpeg?auto=compress&c

Подели на овим сајтовима

@Леон Професионалац

Врло духовито. Импресиониран сам.

@Zoran Đurović

Што си толико узбуђен? Какве везе има што те ја не сматрам пророком ни светим? Имаш толико људи овде, а и шире, које си успео да убедиш у то. Вероватно су они читали неку другу хришћанску литературу. У оној коју сам ја читао, почев од Јеванђеља па надаље, сви свети људи су себе називали грешницима и своје духовне дарове су скривали. И сваки покушај да их други узнесу пред људима, био им је мрзак. Бежали су од славе и од похвала. Ти се намећеш као пророк и светац и на разне начине градиш и подстичеш култ своје личности. Своје духовне "дарове" износиш јавно, хвалиш се њима. Претиш људима који те не узносе да ће им се десити нешто лоше. Ко је то пре тебе чинио? Седи, смири се, размисли о себи, дођи к себи. Немам разлога да те мрзим.

На почетку свог одговора испричао си лажну причу о мени и еп. Иринеју. Или си је измислио, или ти је неко нешто погрешно рекао а ти си поверовао. Како год, то што си испричао једноставно није истина. Већ само то је довољно да те дисквалификује за даљу причу. Ако си пророк и прозорљивац, то си морао да знаш.

Они који те хвале и који ти се клањају као пророку и свецу, нису ти пријатељи. Већина то чини несвесно и некима од њих није замерити. Али их има који (би требало да) знају да је овакво твоје понашање доказ духовне самообмане. Свештеници, студенти теологије, доктори теологије...

Ови потоњи би морали да знају да постоје и лажна чуда и лажни чудотворци. Није их мало забележено у историји хришћанства. О томе је писао и преп. Јован Касијан у разговору са светим подвижницима. Писао је и преподобни Никон Антиохијски у 9-10 веку. И свети Игњатије Брјанчанинов.

Шта да ти кажем? Нека ти је Бог у помоћи. Бићу тужан ако наставиш да упропашћаваш себе и оне којима хоћеш да се наметнеш као пророк и светац. 

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Родољуб Лазић рече

@Леон Професионалац

Врло духовито. Импресиониран сам.

@Zoran Đurović

Што си толико узбуђен? Какве везе има што те ја не сматрам пророком ни светим? Имаш толико људи овде, а и шире, које си успео да убедиш у то. Вероватно су они читали неку другу хришћанску литературу. У оној коју сам ја читао, почев од Јеванђеља па надаље, сви свети људи су себе називали грешницима и своје духовне дарове су скривали. И сваки покушај да их други узнесу пред људима, био им је мрзак. Бежали су од славе и од похвала. Ти се намећеш као пророк и светац и на разне начине градиш и подстичеш култ своје личности. Своје духовне "дарове" износиш јавно, хвалиш се њима. Претиш људима који те не узносе да ће им се десити нешто лоше. Ко је то пре тебе чинио? Седи, смири се, размисли о себи, дођи к себи. Немам разлога да те мрзим.

На почетку свог одговора испричао си лажну причу о мени и еп. Иринеју. Или си је измислио, или ти је неко нешто погрешно рекао а ти си поверовао. Како год, то што си испричао једноставно није истина. Већ само то је довољно да те дисквалификује за даљу причу. Ако си пророк и прозорљивац, то си морао да знаш.

Они који те хвале и који ти се клањају као пророку и свецу, нису ти пријатељи. Већина то чини несвесно и некима од њих није замерити. Али их има који (би требало да) знају да је овакво твоје понашање доказ духовне самообмане. Свештеници, студенти теологије, доктори теологије...

Ови потоњи би морали да знају да постоје и лажна чуда и лажни чудотворци. Није их мало забележено у историји хришћанства. О томе је писао и преп. Јован Касијан у разговору са светим подвижницима. Писао је и преподобни Никон Антиохијски у 9-10 веку. И свети Игњатије Брјанчанинов.

Шта да ти кажем? Нека ти је Бог у помоћи. Бићу тужан ако наставиш да упропашћаваш себе и оне којима хоћеш да се наметнеш као пророк и светац. 

Било је случајева да су светитељи причали о својим даровима да би било на корист другима. Један од новијих примера је Старац Порфирије а доста њих и раније. Не знам како би читао да нису говорили или писали. Због тога су нападали Преподобног Симеона Новог Богослова, Светог Григорија Паламу итд. Тако да не знам коју си литературу читао. И апостол Павле износи мада говорећи знам човека, а има где пише да се трудио више од свих апостола.

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Zoran Đurović рече

Тотално небитно. Но, како је јавно писано, поменух успут јер је овај безумник од Лазића узео да ме прозива. Мени је драго да се човек освестио, а испунило му се и друго Авино да ће му бити добро. Зато, слава Господу! 

Пронашао сам о коме се ради.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...