Jump to content

Обраћање председника Александра Вучића

Оцени ову тему

Milan Nikolic

Препоручена порука

пре 1 сат, Juanito рече

Прво, нисам. Друго, јеси ли ти некад живео у некој од тих земаља којима се дивиш до имбецилности, радио с њима итд, па знаш да су паметнији пд нас. Или изводиш неке закључке на основу хиперборејских теорија и тих философа што си их читао? Јер да си икад живео с њима, мислим да би мало другачије закључке изводио...

Ne divim se uopšte. Ne vidim da je ijedan narod dostojan divljenja. Nađe se poneki pojedinac tu i tamo, nevezano za poreklo..

Niti pamet svodim na psihometrijski pojam koeficijineta inteligencije ali globalno gledano prosečan IQ jeste indikativan za te prizemnije stvari - ekonomska situacija, funkcionisanje institucija, stanje nauke i tehnologije u zemlji itd.

Mada diskutabilno je koliko je one nemerljive, zdrave pameti i duha ostalo u Srbalja nezavisno od toga što se sve raspada oko nas...

Bio sam u Cirihu 7 dana, kod prijatelja Švajcaraca,  i skapirao sam da bih se verovatno ubio ako bih bio osuđen da živim tamo.

S druge strane, Beč je super. Rim takođe. Al opet, mislim da bi mi bilo teško ako bih živeo u inostranstvu..

Bivši katolici imaju više duha od bivših protestanata svakako.

Nego, nije o tome reč.

Govorili smo o jednoj užoj temi.

Osnovna teza je - ovde smo gde smo zbog negativne selekcije koja traje već duuuuuže vreme.

Подели на овим сајтовима

On 15.12.2018. at 20:06, obi-wan рече

Jer ovo sto ti napises prosto nema sanse da dodje od liturgijskog (= pravog) vernika. Nema sanse. Ni najmanje.

Рекао бих да то што он пише је литургијски и верски ''најправије'', јер, по Писму, као што знаш, свака власт мора да се поштује, колико год да је то просечном зилотско-традиционалном вернику несхватљиво, исто као и оно да ''волимо непријатеље''.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Tumaralo. рече

Niti pamet svodim na psihometrijski pojam koeficijineta inteligencije ali globalno gledano prosečan IQ jeste indikativan za te prizemnije stvari - ekonomska situacija, funkcionisanje institucija, stanje nauke i tehnologije u zemlji itd.

Баш је индикативан... САД су број један у свету по свему побројаном, по конкретним објектицним мерилима, далеко, далеко испред свих осталих. А просечан Амер баш и није репрезентативни примерак са високим IQ-ем... Кинези имају виши тај IQ, па су опет деценијама били у тешкој беди и сад полагано излазе кад су променили систем. Систем је битан, а не IQ појединаца. То знају одлично и они који праве компаније. Не треба им гомила генија, него нешто сасвим друго. Штавише, компанија у којој су сви Ајнштајни би вероватно пропала врло брзо. 

Цела прича ти је бре много шупља од главе до пете. Не треба у Србији да отварамо институт за истраживање теорије струна, него да склонимо банду и успоставимо систем. Па ће после квалитетни људи испливати у таквом систему јер је тако ама баш у свакој успешној земљи. Нису успешне земље успешне зато што су пуне неких генија, него зато што најквалитетнији људи имају систем у коме могу да успеју својим радом и трудом и одна се тај успех шири на остатак друштва и тако све иде напред.

И на крају крајева, Вучић де факто, по званичним изборним резултатима, има подршку око 25% људи (што је и даље катастрофа, ал далеко је од већине). Огроман део од тих 25% су разни ухлеби, а не неке ниско интелигентне особе које гласају јер му верују. Морал је ту проблем, а не IQ. 

Подели на овим сајтовима

On 17.12.2018. at 23:09, GeniusAtWork рече

Ја не верујем да је икада у историји Србије на власти била гарнитура која тако дубоко, темељно и искрено мрзи и презире сопствени народ.

Мој утисак је да су ДОСовци убедљиво први по неподношењу свега што је српско, и тешко да неко може да им парира у аутошовинизму.

А ови СНСовци су утолико неписменији и простији.

У похлепи су ту негде, отприлике једнаки.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Натан рече

Рекао бих да то што он пише је литургијски и верски ''најправије'', јер, по Писму, као што знаш, свака власт мора да се поштује, колико год да је то просечном зилотско-традиционалном вернику несхватљиво, исто као и оно да ''волимо непријатеље''.

Да, али не и да се обожава.

Нема на чему, драго ми је да сам појаснио.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, АлександраВ рече

Fatal error: Vucic expected, NULL given on line 10 in main_bot/files/talking.php

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, Брка Жарковачки рече

Да, али не и да се обожава.

Нема на чему, драго ми је да сам појаснио.

У случају да обожава, онда да.

Али и противљење властима је само друга крајност, реално.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Tumaralo. рече

Low IQ.

Јок бре. Благе везе нема са тим, него са системом који генерацијама од људи намерно прави неспособне и зависне поданике власти. Народ служи политичарима, а не обрнуто. Где је корупција саставни део свакодневице, а не зло против кога се треба борити. Где су независне институције легенда о којој се приповеда, и коју нико никад није видео у пракси.

Шта друго онда можеш да очекујеш, него да оваква булумента једног дана зајаше власт и људе?

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Натан рече

Христос је јасан, бунтовнички дух није од Бога.

Мислиш ли на оног Христа ког су убили јер се бунио против свих живих и свега могућег? Мислим да си побркао људе.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Натан рече

Мој утисак је да су ДОСовци убедљиво први по неподношењу свега што је српско, и тешко да неко може да им парира у аутошовинизму.

А ови СНСовци су утолико неписменији и простији.

У похлепи су ту негде, отприлике једнаки.

Мислим да су ови ипак похлепнији и много веће штеточине од ДОСа (направили су рекордан јавни дуг, на крају крајева). Што наравно не значи да ДОС нису били барабе и лопови. Али то уопште није много ни битно.

Главни проблем је што је ДОС отишао са власти кад им је одзвонило, а овај се поистоветио са влашћу. Себе сматра месијом коме Србија и сви у њој дугују своје постојање. Обраћа се грађанима и бирачима као деци у обданишту, где је он главни васпитач. Када говори о држави, стално користи "ми". Сваку критику тумачи као лични напад на "њих", јер забога, ко сме да "њих" критикује. Човек је од читавог друштва и државе направио таоце где он одлучује о свему, од новогодишњег осветљења до политике и економије.

Е, кад се такав окружи најгорим кримосима и пропалитетима, то је рецепт за катастрофу. Јер су мале шансе да таква екипа мирно на изборима сиђе са власти.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Натан рече

А где је права страна код нас, леба ти, да сазнам, па да почнем да пратим?

Рекох да не идемо у крајности.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...