Flojd Написано Новембар 14, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2018 пре 50 минута, Рапсоди рече После годину дана та заљубљеност о којој ти причаш може да нестане, а ти (условно ти) можеш да се навучеш на тај осећај лептирића односно заљубљености....и шта онда...никада краја, од једне заљубљености до друге, па треће и тако редом, може да се деси да никада и не ступиш у брак ( многима се дешава). Ако сте заљубљени, гледате на исту страну (у Христа ) имате нека слична интересовања, карактери и нарави на препознатљивим фреквенцијама.....и шта ту одуговлачаити....јер ризикујеш да заљубљеност престане, и да поново пожелиш тај осећај са неком другом. Све сам те фазе прошао и читао о њима код разних духовника. Елем, седнем ја тако са оцом Јоцом, и попричамо о тим стварима и он каже овако: " Када год сам тражио девојку какву желим, Бог ми је послао такву и ја сам био незадовољан, не могу да је разумем и да је заволим. И ја кажем једног дана, Боже пошаљи ми најбољу за мене, ја желим ту а ти ми пошаљи најбољу. И одем у цркву и тамо угледам своју садашњу жену. Нисмо ни реч проговорили а осетио сам да је она права." "А како ћу знати да је то она права или најбоља за мене?" "Па просто, биће ти довољно да је она само ту, крај тебе, нећеш осећати потребу ни за каквим контактом, само да је ту." " А оче, ја сам сад страственији и не могу ја тако да се суздржавам око свега. А шта тад?" "Са том најбољом за тебе, нећеш имати проблема да нађеш заједнички језик, увек ће те моћи око свега да се договорите." Мени је ово било довољно. Да напоменем само да имају још и четворо деце. Рапсоди and Maja Pavlovic је реаговао/ла на ово 2 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Новембар 14, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2018 пре 4 минута, Рапсоди рече Не знам, превише сам старомодна, не могу да те скапирам. Ако си се њој обећао.....ниси се обећао. Био си са њом срећан док сте били занесени, опијени, односно заљубљени, односно острашћени....нема велике разлике између заљубљености и острашћености. Но прости мени грешној, старомодној.... Да појасним. Док сам се мувао са њом, ја сам био само њој посвећен, нисам тражио ништа са стране. Док смо били у вези ја сам био посвећен њој. Обоје смо били заљубљени, заљубљености није нестало и страсти је било на претек ( да не мислиш да причам о сеху јер сам писао да сам је испоштовао, не везује се страст само за кревет) , све је било ок. Међутим, ипак нас је нешто раставило, тј није била набоља за мене. Има ли боље објашњење за то? ? Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Крушић Написано Новембар 14, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2018 Ја уопште не разумем ово што радите [emoji1]Има ли ико овде ко је за то да се скупимо негде да се видимо УЖИВО. Попијемо пиће поразговарамо...Или сви само чекате као запете пушке на тастатури...Ја сам вољан платити 20 пића за људе који хоће да изађу напоље и да се упознају уживо.С’ вером у Бога!За крст часни и слободу златну! Лубеница је реаговао/ла на ово 1 Са вером у Бога За крст часни и слободу златну! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Новембар 14, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2018 пре 51 минута, Mali Marko рече @Liga Džentlmena Oооо гдеее си,нема те @Silvija да се удаш Ево ме брате, вратих се са хлађења. Рекоше да сам много закувао атмосверу па ми дали пар дана да будем офф. Оо а ко је млада дама за коју ми наводаџишеш? Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Новембар 14, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2018 пре 2 минута, Никола Крушић рече Ја уопште не разумем ово што радите Има ли ико овде ко је за то да се скупимо негде да се видимо УЖИВО. Попијемо пиће поразговарамо... Или сви само чекате као запете пушке на тастатури... Ја сам вољан платити 20 пића за људе који хоће да изађу напоље и да се упознају уживо. С’ вером у Бога! За крст часни и слободу златну! Убијамо време. ? И ето пискарамо да би сазнали нешто ново. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Новембар 14, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2018 пре 3 минута, Liga Džentlmena рече Обоје смо били заљубљени, заљубљености није нестало и страсти је било на претек ( да не мислиш да причам о сеху јер сам писао да сам је испоштовао, не везује се страст само за кревет) , све је било ок. Међутим, ипак нас је нешто раставило, тј није била набоља за мене. Има ли боље објашњење за то? ? Чудно, да сте се растали ( или вас је нешто раставило) док је још било заљубљености (страсти) . Није била најбоља за тебе као што рече....биће да је то. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Новембар 14, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2018 И лепота је у томе, да ако већ имамо некога посветимо се тој особи све док не схватимо да она није најбоља за нас. Не треба тражити са стране пажњу, није лепо а није ни хришћански. Значи све до тренутка док не осетите неку да неко није за вас посветите се тој особи. Онога тренутка када схватите идете даље. Тј: дописујете се са другима, мувате или како год. Много је ружно тражити пажњу код других ако не добијете од некога ко вам се свиђа или ко је са вама у вези, истинској, платонској итд. Посветите се једној особи као сто сам и ја урадио све док не будете сигурни, па ако то не буде то та особа, даће Бог и бољу да нађете. Само стрпљења. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Новембар 14, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2018 пре 3 минута, Рапсоди рече Чудно, да сте се растали ( или вас је нешто раставило) док је још било заљубљености (страсти) . Није била најбоља за тебе као што рече....биће да је то. Хахаха а како ће бит ако није тако? Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Новембар 14, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2018 пре 18 минута, Liga Džentlmena рече И лепота је у томе, да ако већ имамо некога посветимо се тој особи све док не схватимо да она није најбоља за нас. Ти као да прејудицираш, са оваквим склопом реченице.(Све док не схватимо.) Добар си ти дечко, али ово ми мало вуче, као да дајеш зелено светло везама и везицама ....а никако да схватимо, односно никако да верујемо. пре 18 минута, Liga Džentlmena рече Не треба тражити са стране пажњу, није лепо а није ни хришћански. Ок.Слажем се. пре 18 минута, Liga Džentlmena рече Значи све до тренутка док не осетите неку да неко није за вас посветите се тој особи. Онога тренутка када схватите идете даље. А шта ако она не схвати да није та тебе, а ти схватиш да није за тебе...шта тада, једна повређена особа. Ти би само да идеш даље, и даље и даље.... пре 18 минута, Liga Džentlmena рече Посветите се једној особи као сто сам и ја урадио све док не будете сигурни, па ако то не буде то та особа, даће Бог и бољу да нађете. Само стрпљења. Нема боље и горе,(једино боље у смислу да теби прија, али она може да буде и гора ) постојиш ти и она, и труд док год сте живи. Запитај се да ли ти онај са леве стране дошаптава мисао ( није то она твоја најбоља за тебе, иди даље, и још даље, ма није ни та, иди даље....итд). Испадох још са поукама и нека старица духовница..... Milica Bajic, Smaragdni kamičak, Лубеница and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 1 1 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
crisbo88 Написано Новембар 14, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2018 1 hour ago, Liga Džentlmena рече Да ли би у данашње време било то изводљиво? Не, за то је данас потребно проћи неке тестове. Нпр. : КА, ФБ, УЧО, НД, РО, ФР, ДИП, ОЋДЖ, ИНС, МДИД, НХ тест и друге сличне и после пар година се разведу. Јер како кажу "стручњаци" у новинама ако брак издржи пет година трајаће још пет ? Нисам ни за оно пре, а ни за ово сад... Само знам да је овога све мање Flojd and Лубеница је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Новембар 14, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2018 @crisbo88 Нисам мислио ништа лоше када сам то питао, нити сам хтео да будем саркастичан или да неког вређам тимме. Већ сам чисто хтео да чујем њен одговор, ал нрма везе. Занимало ме је само, која девојка би данас на то била спремна, на то што она пише, да ли би она била спремна и да ли она сведочи о томе мислим има такво искуство. Или било ко други у данашње време. Само сам хтео одговор пошто ја волим то из искуства, да ђе неко не од вас не разуме погрешно. ? Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Новембар 14, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2018 1 hour ago, Liga Džentlmena рече Страст без љубави не иде. А пта ћеш кад прође страст? Када остариш па ти није до тога? Мора нешто да вас веже и у старости - а то је оно што остаје после страсти. Al bez strasti je dosadno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Новембар 14, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2018 пре 17 минута, Рапсоди рече Ти као да прејудицираш, са оваквим склопом реченице.(Све док не схватимо.) Добар си ти дечко, али ово ми мало вуче, као да дајеш зелено светло везама и везицама ....а никако да схватимо, односно никако да верујемо. Ма једна колегиница, има дечка који је заљубљен у њу, па кад се посвађа са њим пише са неким возачем који је интересантан ал кафански човек, и још ја морам да анализитам поруке од тог возача, па сам се изнервирао зато пишем не обраћај пажњу. ? Везама да, везицама не. Чак је и лепо бити сам. Заиста. Има и у томе лепоте, сачекати ту најбољу или тог најбољег за тебе. А како ћемо знати да је неко добар за нас ако не пробамо са неким? Колико је девојака спремно да уђе са неким у брак да га не познаје?? Тако да је потребна веза да би са неким ушао у брак. ? пре 22 минута, Рапсоди рече шта ако она не схвати да није та тебе, а ти схватиш да није за тебе...шта тада, једна повређена особа. Ти би само да идеш даље, и даље и даље.... Нема боље и горе,(једино боље у смислу да теби прија, али она може да буде и гора ) постојиш ти и она, и труд док год сте живи. Запитај се да ли ти онај са леве стране дошаптава мисао ( није то она твоја најбоља за тебе, иди даље, и још даље, ма није ни та, иди даље....итд). Испадох још са поукама и нека старица духовница..... Увек неко мора да буде повређен. Ето и ја сам био много пута повређен и ја нисам схватао да нисам добар за некога, паднем а онда преживим и наставим даље. То даље одржава човека и тера те да идеш напред. Да је по Божијем промислу ми би поново били заједно. Када је Божија воља то се деси. А кад није идемо даље. ? Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Новембар 14, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2018 пре 7 минута, Ana B. рече Al bez strasti je dosadno А како ће ти бити кад имаш 60 год, хехе да ндћеш и ти да идеш као она баба на утаназију ( ако сам добро написао) зато што неможеш да спаваш са партнером? Страсти су ту док сте млади. После остаје љубав, молитва, суздржавање.? Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Новембар 14, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2018 пре 32 минута, Vegeta рече Još je gore da budeš beta orbiter devojke koju ne zanimaš. Тј, другар. ? Верно кученце које чека мало пажње. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука