Jump to content

crisbo88

Члан
  • Број садржаја

    71
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

3 Пратилаца

О crisbo88

  • Рођендан 08/31/1988

Profile Information

  • Пол :
    Мушко
  • Локација :
    Крушевац

Contact Methods

  • Facebook
    https://facebook.com/boris88simic

Скорашњи посетиоци профила

2105 посетилаца

crisbo88's Achievements

Ту је, мало гледа-мало пише

Ту је, мало гледа-мало пише (4/9)

119

Форумска репутација

  1. @Aandrej Немамо брате ми толике парцеле из једног дела. Зато не можемо да се ослонимо на земљу, а и на живот само од пољопривреде. Живимо на селу само зато што не волимо да живимо у граду на који смо ослоњени. Своје место волим и замишљам у будућности на неки свој начин и кад о селу уопштено причам ја причам из своје перцепције. Наша Србија је богата и разноврсна па су нам таква и села. Нисам имао прилику да пустим поглед кроз вашу непрегледну равницу, са друге стране крш у ЦГ и БиХ ми је познат делује атрактивно на слици али је суров за живот. (моје мишљење, не тврдим да је тако) Можда би могли да осмислимо изазов да се свако потруди кроз слику и пратећи текст представи оно што је њему занимљиво у свом крају и тако упознао остале са својим доживљајем живота на селу.
  2. @Банатски деран Сва села у Расинском округу имају путну инфраструктуру, чак је и добар део пољских путева проходан аутомобилом. Старије насеобине су биле углавном удаљене 500м+ од главног друма. Данас се граде куће и радње у том не насељеном делу поред главних међуградских путева. Тако сам и ја урадио али ипак живим тамо где су ми били преци, а радња је на главном путу. Код мене има пусте земље (парлога) и напуштених домаћинстава, а углавном имамо само 3-6 хектара по домаћинству за разлику од неких других МЗ код којих је просек 10+ хектара. Хоћу рећи да земље има за разне планове и пројекте, ако то данас неког интересује. Крушевац је у центру, а сви остали су у радијусу од 20 км тако да је све близу, нпр. ја сам удаљен 11км. Што се тиче Фрушке Горе, свако насеље има неко своје брдо или планину где се само од јесени до јесени неко појави због дрва за огрев. Што се посла тиче за вредног домаћина има га у неограниченим количинама, а пара, и њих има, али се мора знати неки занат друштвено опште потребан. За програмере који раде од куће село је Рај на земљи у сваком смислу. Овако како сам описао свој крај мислим да је у централној Србији мање више свуда. Не убеђујем никог да се пресели овде јер ако би сте сви дошли ове тишине више неби било ??. Него размислите, отворите старе албуме, питајте где вам је огњиште, прошетајте се до тамо сад је прилика, а остало ће доћи само. ♥️
  3. Због природе посла нисам никад имао прилике да оволико времена проведем у континуитету напољу, у раду на отвореном и на свежем ваздуху. Тако да сам и сам затечен разним бенефитима таквог живота. Понекад затекнем себе испред прозора док гледам на оно што сам у току дана урадио па се неретко сетим свих оних који у исти гледају сасвим другим очима. Боже здравља, врати ће се живот у "нормалу", али погледи на праве вредности, слободу, осећај сигурности и поседовање нечег више од зидова стана који опет само једном одлуком владе могу постати затворски, никад генерацијама које су ово стање осетиле на својој кожи никад неће бити исти.
  4. Мислим да је добар моменат да реактивирам тему само једним питањем. Шта мислите о животу на селу? Питање није злурадо само вас подстичем на ревизију мишљења о животу на селу.
  5. Ето ти сад, ти мислиш Вук оно вучица! Вук Аџић
  6. Мислим да то и није тако лоша идеја. Многи и не знају какав се живот у манастирима одвија, које су то обавезе, дилеме, бриге и искушења са којима се монаси сусрећу свакодневно. Да би то сазнали морали би да посећују неки манастир редовно, а то код већине није пракса. Могу рећи да је телевизијски садржај који се емитовао у моје време у многоме утицао на моје одлуке и бирање посла којим се бавим. Па тако можда овај руски ријалити утиче на нечије животне одлуке и буде им на здравље и спасење.
  7. Тролови, Христос се роди!!!
  8. Секс није примитивна ствар да би се он десио потребно је пуно међусобног поверења, разумевања и других ствари које треба да се уклопе. То што постоји од постанка свете не значи да то свако уме, напротив видиш и сам да то не иде баш тек тако. Углавном кључну улогу игра поверење и разумевање. Ако су ти лична искуства оскудна посматрај како се он деси у животињском свету па ћеш, надам се, извући неку поуку.
  9. Брат Неша воли да буде у центру пажње и то му јако добро иде. Надао сам се да ће да се увреди кад сам предложио да има своју тему међутим он се насмејао. Од тад ми је све јасно.
  10. Пример витештва она роди, српкиње примера вам ево од нашег горе листа наша Милица. У Крушевцу је њен срушени престо, а на небу заслужено место. Витешка срца она горе плете и моли се рађајте српкиње бар једно дете. Кнегиња на земљи, царица на небу милог лица наша Милица.
  11. Кад је нешто стручно одрађено ја то поздравим па макар било и на моју штету.
×
×
  • Креирај ново...