Jump to content

Маните се љубави, ко би да се жени? Удаје?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, Maja Pavlovic рече

@Натан, ја разумем шта хоћеш да кажеш. Ја никад не бих ушла у неку комбинацију, кад знаш да нешто нема будућнос́ти, за мене нема сврхе почињати. 

Е сад, они су се нашли, тако одговара обома...

Значи нема сврхе свесно ући у привремену везу ради обостраног задовољства, али је ОК сваки пут ући у везу надајући се да ће бити за цео живот иако је поприлично јасно, на основу претходних веза, да највероватније тако неће бити? 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, Juanito рече

Значи нема сврхе свесно ући у привремену везу ради обостраног задовољства, али је ОК сваки пут ући у везу надајући се да ће бити за цео живот иако је поприлично јасно, на основу претходних веза, да највероватније тако неће бити? 

Па зато си прво у вези, да видиш да ли то види некуда, да ли имате шта заједничко и сл.

Ја сам једном свесно ушла у тако нешто са бившим из млађих дана, нашли се на фејсу, куцкали, видели... Иако ссм знала да нема ништа од везе, тад је нисам хтела ни ја. Није ми било свеједно после. Ја не могу тако. Има ко може.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Juanito рече

има сврхеако обоје искрено и свесно улазе у такву везу, међутим ретко када се заврши тако...жене имају једну бољку "промениће се", јаћу га променити, љубав ће га променити и остале тралалајке, на крају остану саме и разочаране или се развлаче у тој вези надајући се хепиенду.

• Свиђа ми се 1

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Снежана рече

има сврхеако обоје искрено и свесно улазе у такву везу, међутим ретко када се заврши тако...жене имају једну бољку "промениће се", јаћу га променити, љубав ће га променити и остале тралалајке, на крају остану саме и разочаране или се развлаче у тој вези надајући се хепиенду.

ОК, контам да је таква веза емотивни ризик и да у њу не треба улазе они који баш баш нису зрели и одговорни. Али зар није слично у сваком случају?

Чини ми се да већина људи де факто улази у привремене везе, ал из неког чудног разлога верују да ће баш тог пута бит до вијека иако и њихово и туђе искуство прилично јасно и немилосрдно поручује да вероватно тако неће бити. Другим речима, да је људима заиста и онако најдубље битно да им свака веза у коју улазе буде потенцијално вечна, онда у већину веза у које улазе не би ни улазили. С друге стране, ако не улазе у привремене везе, како онда да отркију вечну? Једина суштинска разлика између ових и оних је што једни унапред одлуче да ће бити привремено, а једни да ће да покушају да буде вечно. Тачно је да се код ових првих може десити и често се деси да се ипак једно (чешће жена?) нада и због тог јаловог надања страда, али се јако слично страдање дешава и у овим другим везама кад једно схвати да то ипак неће бити вечно, а оно друго се и даље нада. Па се онда почесто вуку још неко време и продубљују патњу да би на крају пукло још јаче него што би да је на време прекинуто. Зато ми није јасно у чему је суштинска разлика? Ризике и патњу је немогуће избећи овако или онако. То је нераскидиви део живота.

Подели на овим сајтовима

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

@Juanito немам појма у чему је ствар, али оно што сам ја могла да приметим код људи који су склони честим и нестабилним везама (било да су мушкарци или жене), је да су у ствари увек у једној истој вези, са једном истом особом, као тамни вилајет, као шаблон неки, онда је некако и логично да је глупо и за очекивати или надати се некој драстичној промени.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Vegeta рече

Bolje nego u bilo kojoj mojoj prethodnoj (pravoj) vezi. Bez igara, bez emotivnih manipulacija, tvrđenja pazara i signaliziranja statusa.

Nabitnije je ljudi da znaju sta zele. 

To je odlika zrelih ljudi. Ja bih nazvao tskve ljude dzentlmene. A ti Alfe. Ali kad se svede sve na kraju glavne osobine su iste, samo se razlikuju finese.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Ana B. рече

Bez icega samo ne bez seksa :smeh1:

Ana, zasto je lose ako je neko tako odlucio? 

Mozda mi nismo u godinama kada nam tako nesto ne treba i ako tezimo vezivanju sa dugorocnim ciljem, zasto osuditi ljude koji odlucili da tako zive?Za njih je to ispravan nacin delovanja i to treba postovati. Bili su hrabri da donesu takvu odlku. Kao sto je hrabro doneti odluku sa nekim da udjes u brak i posvetis se partneru i podizanju i vaspitanju dece. 

Ako su oni srecni tako, njihovo je pravo.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Vegeta рече

. Dovoljno da se jedno drugom nađemo kao podrška u svakodnevnim izazovima.

Više poverenja nego u bilo kojoj vezi u kojoj sam bio, možda zato što je od samog početka na čistoj osnovi.

:dobro: Odlika prave i zrle veze. Zrelih i odgovornih ljudi. Kada se bolje pogleda sa strane vi stvarno imate pravu i kvalitetnu vezu zasnovanu na iskrenosti bez zavaravanja i skrivenih namera.  Zato ste i opusteni u vezi. Gradite tu bezuslovnu ljubav.

Jedina mana je sto na neki nacin ne vodi nekoj trajnoj zajednici zato je mozda mnogima i tesko da prihvate to sto procitaju jer su njihova gledista drugacija. Da je jos i to izvodljivo, bila bi idealna.

Al opet kazem ako je to vasa odluka. Ne treba je osudjivati. Bitno je da vi znate sta zelite. 

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Vegeta рече

Počelo od seksa, a kada sam spustio barijere, došlo je do nekakvog povezivanja, očigledno mnogo dubljeg od samog seksa. Dovoljno da se jedno drugom nađemo kao podrška u svakodnevnim izazovima.

Više poverenja nego u bilo kojoj vezi u kojoj sam bio, možda zato što je od samog početka na čistoj osnovi.

Kada budes otisao iz zemlje, da li ce se ona osecati iskorisceno i ostavljeno?

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Vegeta рече

Počelo od seksa, a kada sam spustio barijere, došlo je do nekakvog povezivanja, očigledno mnogo dubljeg od samog seksa. Dovoljno da se jedno drugom nađemo kao podrška u svakodnevnim izazovima.

Onda neka je blagosloveno :))))))

Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, ronin рече

Kada budes otisao iz zemlje, da li ce se ona osecati iskorisceno i ostavljeno?

Осећаће се лоше, ал је сама пристала на то, ако ћемо да верујемо Василију, а немамо разлога да не верујемо. Неће бити искоришћена и остављена, него ће се завршити нешто што је било лепо и за шта су знали да ће се завршити. Преузели су тај ризик на себе свесно, те ће морати и да трпе последице. Он је није лагао, па да кажемо да ју је искористио. Он јој је рекао да носи чизме скитаљке и да га је тешко волети, да је само вагабундо и да је њега волит лудо. Није јој обећао себе заувек. Осећаће се и он лоше, па ће потискивати. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Осећаће се лоше, ал је сама пристала на то, ако ћемо да верујемо Василију, а немамо разлога да не верујемо. Неће бити искоришћена и остављена, него ће се завршити нешто што је било лепо и за шта су знали да ће се завршити. Преузели су тај ризик на себе свесно, те ће морати и да трпе последице. Он је није лагао, па да кажемо да ју је искористио. Он јој је рекао да носи чизме скитаљке и да га је тешко волети, да је само вагабундо и да је њега волит лудо. Није јој обећао себе заувек. Осећаће се и он лоше, па ће потискивати. 

Значии њему и њој предстоји дружење са Џонијем Шетачем:smeh1:

• Хахаха 1

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, ronin рече

Значии њему и њој предстоји дружење са Џонијем Шетачем:smeh1:

Kad vec coveku proricemo sudbinu ajde onda da

@Broken napravi anketu, koliko je njih za to da ce da se udave u alkoholu a koliko ja za to da ce nastaviti dalje bez posledica po nju i njega. :)))

• Оплаках :)) 1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...