Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

Људи су опасно заратили, људи у Цркви се деле... а непријатељ Цркве - ђаво се весели неслози.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 минута, Иван Ц. рече

Јесте да свако ко износи неке ставове НИСУ и не морају да буду ставови администрације, али то многи не гледају.

To je forum kojeg svi volimo.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Јесте постоји Епископски Савет у ЦГ, који се на википедији назива Православна Црква у ЦГ (која не постоји јер је као такву не помињу остале Цркве), а фанариотски Елпидофорос у писму американцу Помпеу брани баш Православну Цркву у ЦГ а не СПЦ, митрополију, Савет итд.

Еп. Савет саветује, сарађује, нема Синод, Сабор, архиепископа, патријарха тако да (потпуно самостално) не одлучује о оваквим стварима.

Православна Црква у ЦГ би имала и Синод и Сабор и арх. и патр. који би преговарао у име свих осталих па и одлучивао као Барт, Денисенко, Епимафије, Јероним, Теодор...

Дакле, Амфилохије може да одлучује у име митрополије и можда некакве Елпидофорове Православне Цркве у ЦГ али не и у име Савета, Синода или СПЦ.

Ако хоће сам да преговара у име свих СПЦ епархија у ЦГ било би добро да што пре отклони ову забуну шта је хтео уопште да каже.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Иван Ц. рече

Људи су опасно заратили, људи у Цркви се деле... а непријатељ Цркве - ђаво се весели неслози.

Pa to oce doslo s vrha, ne mislite valjda da smo mi I popovi doprinos tome? Sta da radimo, evo ja vagam svaku rec a da me niko nije pitao zasto je to opste I potrebno, kad to ne rade ni vladike.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Иван Ц. рече

Пријавиш поруку администрацији. Ја немам времена да будем цео дан на сајту.

Тај је новојављени тамбураш. Тек дошао, а све зна. Можда је она иста суманута попадија што је оптуживала Буловића за убиства... Не знам што се пецаш? Видиш да те опомињу, а и ти си се овде био залетео са изјавама...  

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

To je forum kojeg svi volimo.

Многи га не воле. То што га Ти волиш, ја и наравно много других, једном броју људи ништа не значи - њима је ово само још једно од места за њихове циљеве, какви год да су.

Свако ко није дао никакав мисионарски допринос овом сајту, већ га видим само на темема где се кува и препире, по мени не вреди превише као члан.

Не мислим ни на кога посебно, али јасно Ти је ваљда то.

Људи, ово ће решити више инстанце. Решиће боље него што сте и сањали. Знам то. Приче рекла-казала, твитер пророци и они који праве свађу и гужву не смеју да буду никоме иоле разуменом било каква референца.

Не видим поенту постављања твитова где неко вређа било код Владику.

Ено, човек направио твитер налог где вређа мене са мојом сликом - па шта? Јака ствар. Безимена протува без храбрости да каже ко је, па да ми то каже у очи.

Хвала Богу да се ама баш никога не бојим до самог Бога и то зато што ми је чиста савест.

Пазите како се изражавате, да се неки не изненаде да ће бити очишћени са овог места.

Нама који смо овде уложили дане и ноћи ово место много значи.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa to oce doslo s vrha, ne mislite valjda da smo mi I popovi doprinos tome? Sta da radimo, evo ja vagam svaku rec a da me niko nije pitao zasto je to opste I potrebno, kad to ne rade ni vladike.

Ради Амфилохије кад каже аутофекална црква, или Таса кад каже да Иринеј није његов патријарх. Зато се и ти умери...:))

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

Тај је новојављени тамбураш. Тек дошао, а све зна. Можда је она иста суманута попадија што је оптуживала Буловића за убиства... Не знам што се пецаш? Видиш да те опомињу, а и ти си се овде био залетео са изјавама...  

Не пецам се, не брини. Суманута попадија је суманута попадија. Жена која није нормална, а да ли је овај члан она или неко други - видећемо... Она да је била нормална не би то ни причала.

И ти оче, батали са претњама... доста је. И не покушавај да ме увучеш у то да ја подржавам такве сумашедше. То ти нећу дозволити, буди убеђен. То што сам рекао да те ценим као теолога који пише најбољим стилом за ово време да се разуме, остаје на томе.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, RYLAH рече

Очигледно ниси.

Преслушај опет свих десет минута, али сад са смирењем, па ако не нађеш, постујем ти кад седнем за комп. 

Poluautonomija se nigde ne pominje

пре 15 минута, RYLAH рече

Ако си и ти међу тим врапцима, нек је са срећом. 

Ja mozda jesam medju pticicama, ali si ti osvedoceno slagao! Tj dokumentovano!

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Ради Амфилохије кад каже аутофекална црква, или Таса кад каже да Иринеј није његов патријарх. Зато се и ти умери...:))

Ma ne stvarno, kad pogledas ovde moze svako da te navali a sad ja zbog te izjave ne mogu recimo da ga nazovem Tasa. No nije bit no....

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Zoran Đurović рече

Где је рекао полуаутономија? Наведи минут. Ја сам све преслушао. 

Nigde nije rekao! Slagao je da jeste! A optuzuje druge da ne slusaju pazljivo! 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Иван Ц. рече

Не видим поенту постављања твитова где неко вређа било код Владику.

Не вређај ми интелигенцију. Ти твитови су речити јер подржавају одређену фракцију у СПЦ. И наручени су. То је као када би ти сада казао да Жељка или Тасићка пишу бестрасно, тј. објективно. Бачки је већ добио спорове на суду, а имамо и оно речито приопћење са пастријаршијског сајта о нарученој кампањи против Синода, а онда имаш видео са Тасом где каже да он и њему блиски не мисле тако, него да је то масло Бачког. Да то ије мишљење Патријаршије. Дакле, не прави се наудрен, како се каже у Врању.   

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Миле Бајшев рече

Kako bre može mitropolitija da preogovara oko drugih Eparhija???Za to je nadležan sinod i Patrijarh! Molio bih ja vas više da ne lažete u svom idolopoklonstvu ili smišljenom laganju!
Ovo je sajt SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE i da prestanete da promovišete više taj vaš ekumenističko monitiigerski projekt! sikter od moje CRKVE!Sikter od mog naroda!

Ти беше бановано Стаљиново унуче:))

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Не вређај ми интелигенцију. Ти твитови су речити јер подржавају одређену фракцију у СПЦ. И наручени су. То је као када би ти сада казао да Жељка или Тасићка пишу бестрасно, тј. објективно. Бачки је већ добио спорове на суду, а имамо и оно речито приопћење са пастријаршијског сајта о нарученој кампањи против Синода, а онда имаш видео са Тасом где каже да он и њему блиски не мисле тако, него да је то масло Бачког. Да то ије мишљење Патријаршије. Дакле, не прави се наудрен, како се каже у Врању.   

Наравно да има наручених твитераша, сајтова итд... Ево ти га Политикон па онај други, не знам ни како се зове - политички итд...

Шта је ту чудно? Било их је и биће их... Знамо и ко стоји иза њих. А, да ли то значи да треба да их показујемо свима? Онда да их качимо и на насловну?

Не видим никакву потребу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...