Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Pontifex Emeritus рече

Теби је драго?! Драго ти је што наши архијереји нису отишли у Никеју прошле године, на свечаност поводом 8 векова од стварања Српске Цркве, а коју је у част наше СПЦ приредио цариградски Патријарх. То ти је драго? Драго ти је што смо Вартоломеју показали средњи прст? Па добро, сад ће да покаже и он нама, али онда нема љутиш. 

To oko proslave nije bio glavni kamen spoticanja, tj. nije od toga pocelo. Nemoj se saliti.

SPC je prva izasla sa jasnim stavom po pitanju UKR, tj. ep. Irinej Bulovic, kasnije i patrijarh i ceo sabor. 

Oko ovoga moze da se diskutuje.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо сада, Pontifex Emeritus рече

Нећу ниједног архијереја да оптужујем ни за шта нечасно, али их оптужујем за кратковиду и неодговорну политику, за то што ће да упропасте све оно што су нам преци оставили, за то што нису успели да сачувају Цркву какву су наследили. А судити им нећу ја. Судиће им Свети Сава. 

Ne rece jesi u SPC?

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Pontifex Emeritus рече

Наравно да јесам. Какво је то питање?!

Pa sto onda potenciras neke podele, kad je po pitanju Ukrajine saborska odluka jednoglasna? Trebalo bi da znas to.

Mislim da je to oko nikejske proslave manje vazna stvar u odnosima SPC i CP, nego tvrd stav oko UKR.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вукашин рече

Pa sto onda potenciras neke podele, kad je po pitanju Ukrajine saborska odluka jednoglasna? Trebalo bi da znas to.

Mislim da je to oko nikejske proslave manje vazna stvar u odnosima SPC i CP, nego tvrd stav oko UKR.

Tvrda kohabitacija, hahahh

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, بسم الله الرحمن الرحيم рече

Kad nam je lopov arhiepiskop šta se moglo očekivati, bitno je da imamo Srbina u Sinodu MPC.

Koji arhiepiskop je lopov? Vi ljudi vise niste normalni sa ovim optuzbama i osudama koje tako lako sipate.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, feeble рече

Koji arhiepiskop je lopov? Vi ljudi vise niste normalni sa ovim optuzbama i osudama koje tako lako sipate.

Znate vi dobro koji, ovo sve je da Bog sačuva

Dalje od ovog ne može

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Pontifex Emeritus рече

Па сте брже-боље гурали да се то деси. 

Evo gde pravis podelu. Koji smo to mi? 

Da je bilo volje resilo bi se pitanje autokefalija na Kritu. Greh je optuzivati nase episkope za podele.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Pontifex Emeritus рече

Па ви, моји саговорници на овој теми, као и они који мисле слично вама.

Ја не прозивам наше епископе због поделе, јер ја поделу не видим. То што имају различито мишљење око неких ствари, то је сасвим природно. Ја њих све скупа, а нарочито врх наше Цркве, оптужујем да не воде озбиљну и одговорну црквену политику, јер су својим изјавама и односом према Вартоломеју показали кратковидост и исхитреност. Тиме су угрозили положај Српске Цркве, увели је у “опасне воде” где ми можемо лако да се слупамо. Они, наши епископи, имају одговорност пред Богом и пред верним народом, да сачувају Цркву Светог Саве. Да оно пто су им свети и велики претходници предали у руке, да сачувају и унапреде. А не да потомству оставе у наслеђе развалине. 

Ako sam dobro shvatio, optuzujes forumase za kreiranje crkvene politike? :D

Licno, podrzavam i postujem saborno donete odluke nase Crkve i to je to. 

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, بسم الله الرحمن الرحيم рече

Moze i od davno vigeno:). Patrijarh Kiril kad je bio jos mitropolit Smolenski i Kalingradski:)) u Kamberi 1991

i_009.jpg.16c8856623a618ddf398eda9d77f1629.jpg

Подели на овим сајтовима

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Orthophill рече

Kaze da su doneli odluku da se pozuvu delegacije iz SPC i MPC u Konstantinopol, da probaju da rese spor sa posrednistvom Vaseljenske Patriarshije:dobro:

Подели на овим сајтовима

Па ви, моји саговорници на овој теми, као и они који мисле слично вама.
Ја не прозивам наше епископе због поделе, јер ја поделу не видим. То што имају различито мишљење око неких ствари, то је сасвим природно. Ја њих све скупа, а нарочито врх наше Цркве, оптужујем да не воде озбиљну и одговорну црквену политику, јер су својим изјавама и односом према Вартоломеју показали кратковидост и исхитреност. Тиме су угрозили положај Српске Цркве, увели је у “опасне воде” где ми можемо лако да се слупамо. Они, наши епископи, имају одговорност пред Богом и пред верним народом, да сачувају Цркву Светог Саве. Да оно што су им свети и велики претходници предали у руке, да уздигну и унапреде. А не да потомству оставе у наслеђе развалине. 
Zar se Crkva ne cuva beskompromisnim ispovedanjem Istine. Bljutavost nas izbacuje iz Bozijih usta.

Послато са SM-A530W користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...