Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 10 минута, Pontifex Emeritus рече

Треба да му одговори овако: Ваша Светост губи из вида да је први Сабор Цркве Христове одржан у Јерусалиму, и да му је председавао наше смерности најсветији и велики претходник, апостол Јаков Праведни, Брат Господњи. Стога, нека и Ваша Светост чује наш апостолски глас са Сиона, и нека похита у загрљај Мајци свих Цркава. Јер се Мајка радује својој деци, и са љубављу их ишчекује. (све на арамејском)

:))

Ево их ка Барт и Теофил

10548264_904378422939959_839017504439598658_o.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, Pontifex Emeritus рече

А тко је часни прота што стоји от десна оцу Зорану?

Епіфаній Дімітріу, вікарний єпископ Православної церкви України з титулом Ольвійський, який опікується грецькою православною діаспорою України

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Pontifex Emeritus рече

И шта, сад отац Зоран и преосвећени Епифаније нису више у слози и љубави?

Nek se Avvvica izjasni, znam da me Nikodim Bogosavljevic blokiro upravo na FB, prije toga mi je napisao da Vartolomej nije ni malo manji raskolnik od Filareta D.

hahaha.PNG

Подели на овим сајтовима

Управо сада, The Godfather рече

Кијевски патријархат ће кроз коју годину имати више парохија него ПЦУ.

Подели на овим сајтовима

У свом писму Васељенски патријарх изражава изненађење што је писмо које је послао Јерусалимски патријарх први пут написано на енглеском, а не на грчком језику, што је уобичајено у преписци између њих.

Грчка православна патријаршија’ општи с Васељенским патријархом на страном језику, а не нашем матерњем језику, као да се одједном престао осећати истокрвним и да  не припада истом историјском и страдалном народу

Од када је Јерусалимска црква грчка црква то је нешто ново.:0205_whistling: Васељенски патријарх изгледа почео да отворено промовише етнофилетизам. То се знало да су највише у јереси етнфолетизма баш у Васељенској Цркви и да као лукави византи за то оптужује друге, али Патријарх Вартоломеј показује знаке нервозе и не може да сакрије свој фашизам у односу на негрчке Цркве. Пре неки месец је изјавио да ће све словенске цркве морати да схвате како су подређене грчким, ово је само логичан наставак јеретичких мисли у његовој глави.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Света_Матрона рече

У свом писму Васељенски патријарх изражава изненађење што је писмо које је послао Јерусалимски патријарх први пут написано на енглеском, а не на грчком језику, што је уобичајено у преписци између њих.

Грчка православна патријаршија’ општи с Васељенским патријархом на страном језику, а не нашем матерњем језику, као да се одједном престао осећати истокрвним и да  не припада истом историјском и страдалном народу

Од када је Јерусалимска црква грчка црква то је нешто ново.:0205_whistling: Васељенски патријарх изгледа почео да отворено промовише етнофилетизам. То се знало да су највише у јереси етнфолетизма баш у Васељенској Цркви и да као лукави византи за то оптужује друге, али Патријарх Вартоломеј показује знаке нервозе и не може да сакрије свој фашизам у односу на негрчке Цркве. Пре неки месец је изјавио да ће све словенске цркве морати да схвате како су подређене грчким, ово је само логичан наставак јеретичких мисли у његовој глави.

Greek Orthodox patriarch of Jerusalem je titula za koju ja jedino znam

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

MAKFAX.COM.MK

Претседателот на Владата, Оливер Спасовски, во придружба на претседателот на СДСМ, Зоран Заев, и директорот на Комисијата за...

Државна делегација на Република Северна Македонија (техничкиот премиер, поранешниот премиер, претседателот на комисијата за верски односи, амбасадорот во НАТО итн.) во официјална посета на Неговата Божествена Сесветост Архиепископот на Константиновград - Новиот Рим и Патријарх Вселенски г. г. Вартоломеј и Вселенската Патријаршија.

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Pontifex Emeritus рече

А кад сам ја на ово упозоравао, ви сте говорили да ширим панику, да Грци и (Северни) Македонци имају тисућу нерешених питања, да не постоје никакви изгледи да ће се то десити. Ето вам сад. 

Naprotiv. Vecina je bila ubedjena da ce se stvari ovako odvijati. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Pontifex Emeritus рече

Па сте брже-боље гурали да се то деси. 

Neki govore da gura US department of state. 

Meni je drago da SPC nije trgovala oko Ukrajine. 

Nego ako smo "mi" gurali, koji si ti? Jesi u SPC?

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Pontifex Emeritus рече

А кад сам ја на ово упозоравао, ви сте говорили да ширим панику, да Грци и (Северни) Македонци имају тисућу нерешених питања, да не постоје никакви изгледи да ће се то десити. Ето вам сад. 

Kad nam je lopov arhiepiskop šta se moglo očekivati, bitno je da imamo Srbina u Sinodu MPC.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...