Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, sanja84 рече

kad samo pomislim kako je vladika Nikolaj postovao i vileo ovaj narod... i kolike srece je bilo u zajednici.. prosto ne mogu da shvatim gde je to nestalo. 

pa kad su nas i crnogorci otkacili... zavadi pa vladaj... to je to. 

Сестро, јел си се икада питала зашто то заваѓивање увек успева?

Свети владика Николај је нас волео и ми њега волимо. Али, он ипак је био паметан и културан човек.

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 31 минута, Orthophill рече

Нисам! Бог ми је сведок, пре десетак година ја сам пуно волео и дивио сам се Србима. Али када сам схватио да просечан Србин, или Србин који се сам назива интелектуалац вреѓа све што није српско, а особено оно што мисли да треба да буде српско дошао сам до овог закључка.

Десет година сам члан овог форума, десет добрих речи нисам прочитао ни о нас Македонце (наравно нас зовете Јужносрбијанци, Чолаклији, Фиромци, сада и Северномакедонци) , ни о Црногорце, ни о Бошњаке, ни о Хрвате, ни о Бугаре, ни о Албанце, ни о Румуне... Све само омаложивања и вреѓање! И то уз подршку администратора.

Жао ми је што нисам срео неки Србин, а да је човек који не пати од комплекс више вредности.

Ma, kakvi, sve si pomesao,...... prosecan Makedonac, divni ljudi, Makedonija prelepa zemlja, crkve i manastiri san snova, bio sam pre oko 15 godina na poklonickom putovanju kroz zapadnu Makedoniju od Bitolja, (paraklis u kome je sluzio sv.Jovana Sangajski), Prespanskog jezera i crkava oko 9 -10 veka,  do sv. Nauma i Ohrida i mnogobrojnih crkava, Bigorskog manastira i Skoplja ,....pa takve crkve i manastire, takvu lepotu i blagodat nisam video skoro ni u Grckoj, to je neverovatno blago , to treba ocuvati.

Mislim da niko nema na forumu nista protiv Makedonskog naroda, cak suprotno.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Orthophill рече

Свети владика Николај је нас волео и ми њега волимо. Али, он ипак је био паметан и културан човек.

zato sto smo glupi i jedni i drugi. Gordimo se i jedni i drugi. Ja iskreno do skoro nisam znala da nas makedonci bas ne vole. ja ako sam ih svojatala ili zvala srbi sa govornom manom, to je bilo iz miloste, kao eto nasi smo. tek skoro sam shvatila da nas bas ne volite.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Bokisd рече

Mislim da niko nema na forumu nista protiv Makedonskog naroda, cak suprotno.

Да почнем да тражим само кроз ову тему: Чолаклии, Јужносрбијанци и Фиромци?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Orthophill рече

И мученик митрополит Јосиф скопски вас је исто волео као владика Николај па сте га два пута протерали, 1941. као бугараши-фашисти и 1945. као комунисти. А не може се рећи за њега  да није био паметан и без културе. 

Подели на овим сајтовима

Толико Македонаца живи у Србији и никада нисма примијетио ни најмањи знак мржње према њима. У сусједном селу један Бугарин држи продавницу аутодијелова и људи најнормалније купују код њега, нико да спомене ратове које смо водили и своје претке убијене од бугарске руке. Исто важи и за остале нације у Србији је сваком слободно живјети и прије ће Србин нешто рећи прекодринском Србину, него странцу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Orthophill рече

Да почнем да тражим само кроз ову тему: Чолаклии, Јужносрбијанци и Фиромци?

Koliko poznajem ljude na forumu, ne postoji nikakva mrznja prema Makedoncima (drugo su rasprave i polemisanja)

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Orthophill рече

I za ljubav I za zavadu je potrebno dvoje. Ipak ste Vi izabrali da nas necete, po svaku cenu, cak I po cenu ugrozavanja zivota Arhiepiskopa Jovana I njegovih chada. Kao hriscanin moras priznati da je MPC postupala sasvim nehriscanski I svesno raspolutila verni narod. 

Kakvom ljubavlju vi to volite Svetog Vladiku Nikolaja kada mrzite njegov narod?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, o. Miroljub рече

И мученик митрополит Јосиф скопски вас је исто волео као владика Николај па сте га два пута протерали, 1941. као бугараши-фашисти и 1945. као комунисти. А не може се рећи за њега  да није био паметан и без културе.  

Можда је волео и нас, али више од своју Цркву и своју паству волео је српски краљевски дом, па је нас напустио и препустио је своју епархију у руке бугарског “расколничког“ архимандрита, само због то што није хтео да помиње цара Бориса уместо српски краљевски дом.
Читао сам мемоаре његове, тако да можете да варате неког другог, а не мене.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Orthophill рече

7 година живим у албанско насеље, тако да ја боље знам од тебе. До сада сам немао ниједан проблем.

Да ли смете без неког познаника Арнаута, да уђете у Арачиново и да се осетите као свој на своме? Или да тамо, рецимо, купите имање и сазидате кућу? А то вам је ту, надомак Душановог Скопља. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, o. Miroljub рече

Да ли смете без неког познаника Арнаута, да уђете у Арачиново и да се осетите као свој на своме? Или да тамо, рецимо, купите имање и сазидате кућу? А то вам је ту, надомак Душановог Скопља. 

Наравно да можемо. У Арачиново живе око 300 жители Македонци. Многи, који путују од Скопје до Куманово пролазе кроз Арачиново, за да не плаќају путарину, па нико није никога убио.
Скопље није основано од стране цара Душана! И Душаново је колико и Романово!

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, "Tamo daleko" рече

I za ljubav I za zavadu je potrebno dvoje. Ipak ste Vi izabrali da nas necete, po svaku cenu, cak I po cenu ugrozavanja zivota Arhiepiskopa Jovana I njegovih chada. Kao hriscanin moras priznati da je MPC postupala sasvim nehriscanski I svesno raspolutila verni narod.  

Kakvom ljubavlju vi to volite Svetog Vladiku Nikolaja kada mrzite njegov narod?

Највеќа грешка која је урадила МПЦ, а и Македонска држава је то што су гонили владику Јована. Моје мишљење је да треба да му се извинимо. Ево користим ову прилику и ја у моје лично име, као члан МПЦ и држављанин Северне Македоније му се извињавам! Мада ја сам га увек волео и дивио сам се његовоме интелекту и истрајности.

Ја не мрзим Србе, ја само их сажаљевам. Исто као што сажаљевам и оне који мисле да македонски народ је веќи и бољи од било ког народа.

Подели на овим сајтовима

Hvala Ti za izvinjenje. Ne hvala ti za "sazaljenje". Lepo je imati iskrenu empatiju, ali najteze je biti iskren prema samom sebi. Prema tvojim pisanjima ne oseca se iskreno sazaljenje, vec duboka netrpeljivost. 

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Bokisd рече

Koliko poznajem ljude na forumu, ne postoji nikakva mrznja prema Makedoncima (drugo su rasprave i polemisanja)

Културан човек увек поштова свога собеседника и никада не спада на ниво да вреѓа човека, него расправља о ставу.

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, sanja84 рече

zato sto smo glupi i jedni i drugi. Gordimo se i jedni i drugi. Ja iskreno do skoro nisam znala da nas makedonci bas ne vole. ja ako sam ih svojatala ili zvala srbi sa govornom manom, to je bilo iz miloste, kao eto nasi smo. tek skoro sam shvatila da nas bas ne volite. 

Не да вас не волимо, волимо вас, али са такве изјаве “из милоште“ нас вреѓате и стварате друге емоције, различне од љубави.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...