Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Ведран* рече

Јесте. А сад пре, дан два, опет су оплели по Москви због неког документа у коме се каже да исповест и причешће нису условно повезани. 

Znaš kako u kombinaciji sa ovim postom gore što si napisao, stvarno nisam iznenađen. Bio sam jedno vrijeme blizak tim ljudima u periodu negdje između 2007 i 2011 i otprilike imam predstavu koliko je sklono mračnjaštvu i kakvim sam likova viđao, a to nije ništa kakvih njih tek ima. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 сат, Ведран* рече

Ја мислим да ни они нису свесни своје несвести. Другим речима, није им јасно за које и какве интересе њихово деловање бива коришћено. 

А уз то су прилично тупи. И болују од сличне бољке као несрећни Никодим и Артемити и онај несрећни монах-немонах Антоније "литијски". 

Сећате се како су Артемити безумно у трансу певали "града Ниша да га нема, ако папи дочек спрема". Они би спалили цео град са стотинама хиљада људи због неког тамо папе. А Никодим и његова сањалица, управо су усањали неки торнадо како разара Београд и на крају кажу: "Не може Србији да сване док Београду не смркне". Какво демонско безумље!

А Антоније и његови мрачњаци су намерно носили иконе и друге светиње да буду потопљене са ваљевском Грачаницом, и онда снимали како иконе пливају у води ради медијског ефекта. Чисто демонски наум. 

Нека их Бог све уразуми.

Ведране добри људи као што си Ти,а таква је и већина нашег народа не могу да схвате да је неко зао.Нажалост ништа није несвесно или ако јесте онда то неко користи.Не смемо бити наивни.Откуд сада баш навала будала у нашем народу у ком никад није било верског фанатизма.Све је то испланирано и координисано.Наши људи су по природи добри и наивни и не могу да верују да неко например прима новац.Сећам се кад је било бомбардовање 99 прва ракаета је ударила близу мене чак је моја жена видела како иде ракета на Стражевицу кроз прозор је видела.Био сам у продавници и све је одскочило.Људи су коментарисали -То наши нешто испробавају.Нашој наивности нема краја.Па када из разних центара прате овај форум па вероватније је да су све то болесне појаве организоване.Безумље на том нивоу се или глуми или користи од трећег. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ведран* рече

Али има ту и занимљивости.

Они врло мало сада критикују Фанар.

Занимљиво?

А знате на кога су се окомили? На Москву.

Занимљиво? 

Њима смета молебан за нову годину московског патријарха. И то је страшан екуменизам тра, ла, ла. А тај молебан се деценијама чита. Али баш сад се нашао на тапету. А чита се и у руској заграничној Цркви још далеко пре сједињења са Моспат-ом. Каквог екуменизма је било у заграничној Цркви, под Виталијем на пример? 

Кад отпадне Фанар онда зурлоти неће имати на шта да се ослоне, зато морају против Москве. То је једна шизофренија да унутар здравог тела пројектују да су сви болесни сем њих.

Има на снимку код артемијеваца на ручку кад су га питали о овом расколу, каже да је све то исто и Цариград и Москва.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Milan Nikolic рече

Кад отпадне Фанар онда зурлоти неће имати на шта да се ослоне, зато морају против Москве. То је једна шизофренија да унутар здравог тела пројектују да су сви болесни сем њих.

Има на снимку код артемијеваца на ручку кад су га питали о овом расколу, каже да је све то исто и Цариград и Москва.

Па да. Можемо се сеити и оног недрећника Рафаила Берестова. Пред Крит је он говорио да је то азбојнички Сабор, ако Кирил оде тамо одбациће га као јеретика, а ако не оде, прихватиће га као истинског пастира. Има снимак негде на yt. И шта се десило? Кирил није отишао, а Рафаил и дружина му и даље беснују. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Његова Светост о укрјинској кризи и Фанару у Божићном интервјуу од 9-ог мин. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Свитак Томоса је наводно израдио јеромонах Лука из манастира Ксенофонта на Св Гори. 

:(

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ведран* рече

Свитак Томоса је наводно израдио јеромонах Лука из манастира Ксенофонта на Св Гори. 

Jeste.

Podle informace z různých médií Thomos pro Pravoslavnou církev na Ukrajině vyhotovil známý kaligraf, malíř a ikonoposec otec Lukas z kláštera Xenofóntos na Athosu. Tak listina o autokefálitě církve na Ukrajině má i velkou uměleckou hodnotu.

https://tinyurl.com/ycwuynuy

https://tinyurl.com/ybkrsy82

https://tinyurl.com/y954vqxm

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ведран* рече

Ксенофонт је ваљда фанариотски манастир.Ту непомјаник има и своје просторије.

Подели на овим сајтовима

Патријарх Кирил: Нова украјинска црква — удружење расколника

„Нова“ црква у Украјини коју су створиле кијевске власти је удружење две групе расколника, изјавио је патријарх московски и целе Русије Кирил у божићном интервјуу телевизији „Русија 1“.

„По мишљењу оних који вуку конце и председника Украјине, тај сабор је требало да уједини све и створи јединствену православну цркву за целу Украјину. А шта се десило? Десило се то да су се две расколничке групе једноставно ујединиле“, објаснио је патријарх Кирил.

У исто време, Украјинска православна црква на челу са митрополитом кијевским и целе Украјине Онуфријем била је и остаје „благодетни духовни организам“ у тој земљи, нагласио је он.

Патријарх је стварање нове црквене структуре назвао мешањем државне власти у верске ствари, што је без преседана.

„Украјина би требало да буде држава која тежи Европи. Држава која тврди да дели европске вредности. Међутим, једна од врло важних вредности Европе је принцип одвајања цркве и религије од државе… Шта видимо? Видимо председника Украјине који председава црквеним сабором, који одређује ко треба да буде на челу помесне цркве. Он се грубо меша у црквени живот и не либи се да то ради јавно, што све то претвара у театар апсурда“, нагласио је руски патријарх.

„Замислите да председник Русије Владимир Путин председава црквеним сабором, да он директно говори ко треба да буде изабран и да после представи новоизабраног патријарха јавности. То је тешко замислити“, додао је он. 

Да се то деси, руски патријарх верује да би западне државе и заштитници људских права бацали дрвље и камење на Русију. Међутим, у случају Украјине, ни европске земље ни САД, које бране фундаменталне принципе либерализма, између осталог и одвајање цркве од државе, нису реаговале на мешање украјинских власти. 

https://rs.sputniknews.com/rusija/201901071118413376-Kiril-crkva-Ukrajina/

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Vladan :::. рече

Ovo je možda dio plana kako će se Putin boriti protiv raskolnika u Ukrajini :)

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Гледао сам неки дан совјетски филм Јак духом о совјетском обавештајцу који припремљен лажним документима долази за време стаљинградске битке у Кијев као реконвалесцент који се опоравља након рањавања.Задатак му је био д а открије где је Хитлеров главни штаб.Сетио сам се оно што је Иван Марковић написао неки дан о Виници.Немци су били толико бахати да кад би Геринг долазио код Хитлера ишао у оперу у Виницу и они су по томе закључили да ту мора бити Хитлеров штаб.Почели су обавештајне акције хватања немачких официра.И ухвате једног грађевинског официра са мапама.На једној мапи црвена линија спаја село Стрижевку код Винице са Берлином владом и са још једним местом.Испитују Руси тог официра и он призна једна црвена линија је кабл који је дубок заштићен и директно спаја Хитлера чији је штаб у селу Стрижевка и довољно је да прича само дигне слушалицу а друга са Химлеровим главним штабом Вервулф (вукодлак) негде на северу.Пита руски официр Немца.Па како сте мислили сачувати тајност и полагања тог кабла и штаба који је имао зидове дебеле 5 метара од армираног бетона.Овај каже па Руси су градили.Па шта каже рус.Побили смо их каже Немац као д а је то нормално да се руси убијају.Па колико их је било.Овај одговара 12.Па чега 12 па хиљада каже овај.И ето сада Симеон виницки оде на бјесовско совјешчаније и три парохије га подржале.Можда баш ове две где је био Хитлеров штаб и још једна.Па каква је ово симболика и какве нам знакове Бог даје.И шта је то истамбулски шеф постао.Ова срамота се не може опрати ничим.Како је одједном искочио Хитлер.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...