Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, Cedomir L рече

Ivan C pozdravila Vas je popadija i složila se sa Vama da nema potrebe da više piše na Vašem forumu a ni želje. 

Banovali ste je i sada ste napokon pokazali, da se na ovom forumu ne može ni odbraniti od kleveta. Pristrasnost i dupli aršini. Neka Vas.Samo vi radite svi svoj posao djeco. U zdravlju i svakom dobru bili. 

Preporuka. Banujte me!

Ви заиста морате да добро одморите.

Ено, имате твитер, распалите ако не желите одмор.

И овај налог ће вам бити банован истог момента.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 минута, The Godfather рече

Za Dusicu koja je banovana a i sve ostale - cisto evidencije radi - imam skrinsotove kom o kome pricate o ubistvu. Mrzi me sada da trazim po fajlovima, a i ne bih da uznemiravam ljude na forumu i kacim gluposti koje ste pisali u ko zna kakvom stanju svesti.

Наравно да је то писала. Као и ови са Црквене актуелности и ту приказују и леш мог пријатеља Јеронима. И сада треба да штедим те шакале!? 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Иван Ц. рече

Ви заиста морате да добро одорите.

То је та екипа. Ова се хвалила да је добила благослов од Тасе да учествује на овом форуму. Не разумем никакву болећивост према овим особама, а знам и за претње (било би добро да пријавиш полицији ако су писане или снимљене) које си добијао. Ја сам добијао претње смрћу, па сам морао да реагујем. Скинули су ми били злотворе са врата. Сада ће бити нови налет, јер је друга екипа у питању.    

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Sta vi mislite oce, hoce li biti sve u redu I da li vladike imaju jedinstvo oko pitanja u  Crnoj Gori?

Имају јединство. То су изјавили и у свом обраћању где дају пуну подршку Митрополиту, Епископима, свештенству и верном народу.

Имаш обраћање САС-а.

Оно што треба радити сада, по мом скромном уверењу јесте што више и што масовније протесте свуда у Црној Гори и свуда у Србији. Да не постоји ни један град у нашој Цркви који није дао подршку СПЦ у Црној Гори.

А ово, где ћемо да нападамо, да вређамо, понижавамо, исмејавамо са надимцима - то никоме добра донети неће.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

То је та екипа. Ова се хвалила да је добила благослов од Тасе да учествује на овом форуму. Не разумем никакву болећивост према овим особама, а знам и за претње (било би добро да пријавиш полицији ако су писане или снимљене) које си добијао. Ја сам добијао претње смрћу, па сам морао да реагујем. Скинули су ми били злотворе са врата. Сада ће бити нови налет, јер је друга екипа у питању.    

Ја према њима немам милости на форуму уопште. То не брини. А те "црквене актуелности" и слични твитераши - знамо ко иза њих стоји. Ниско, ниско... али Поуке не смеју и не треба да буду као они. Они су пример како се сеје клице мржње и неповерења.

Да ли је њој неки Владика дао благослов да пише ово што пише говори и о том човеку. У то, морам да признам, тешко да могу да поверујем, али остављам у себи резерву, јер кад чујем шта говори за Патријарха, не бих смео сада да ставим руку за њега.

Он је један од оних у које сам се посебно разочарао као млађи свештеник и човек, чије сам лично беседе ноћима куцкао да би могли да буду објављени на сајту, али је веома сличан теби по много, много чему.

Подели на овим сајтовима

Имају јединство. То су изјавили и у свом обраћању где дају пуну подршку Митрополиту, Епископима, свештенству и верном народу.

Имаш обраћање САС-а.

Оно што треба радити сада, по мом скромном уверењу јесте што више и што масовније протесте свуда у Црној Гори и свуда у Србији. Да не постоји ни један град у нашој Цркви који није дао подршку СПЦ у Црној Гори.

А ово, где ћемо да нападамо, да вређамо, понижавамо, исмејавамо са надимцима - то никоме добра донети неће.

Nadam se da je tako no I kod moje familije se okupljamo samo oko sahrana ili slavlja, posle toga ocemo I po nadimcima :)) Slazem se da je potrebno jedinstvo ali drugacije saopstenje nije ni moglo da se da, jer je vanjska pretnja.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Nadam se da je tako no I kod moje familije se okupljamo samo oko sahrana ili slavlja, posle toga ocemo I po nadimcima :)) Slazem se da je potrebno jedinstvo ali drugacije saopstenje nije ni moglo da se da, jer je vanjska pretnja.

И не сме и не може другачије.

То да се даје подршка СПЦ у Црној Гори показали су управо Епископи за које појединци мисле да "поткопавају" некога. То никако није истина!

То је чиста манипулација коју користе појединци, а нажалост, такве закључке извлаче из једног неодговорног и острашћеног начина писања и неких чланова овде.

Поуке, сагласно Патријарху и Синоду СПЦ дају пуну подршку очувању наше Свете СПЦ у Црној Гори и сву могућу логистичку подршку им дајемо.

Чим је ово зло доле кренуло, моја вибер група која сада броји преко 5000 људи је стала уз нашу Цркву у Црног Гори.

Учинили смо и неколико одличних акција помоћи, али нема потребе да се ја хвалим било коме. Наше је да радимо оно што нам је дато да радимо.

Подели на овим сајтовима

И не сме и не може другачије.

То да се даје подршка СПЦ у Црној Гори показали су управо Епископи за које појединци мисле да "поткопавају" некога. То никако није истина!

То је чиста манипулација коју користе појединци, а нажалост, такве закључке извлаче из једног неодговорног и острашћеног начина писања и неких чланова овде.

Поуке, сагласно Патријарху и Синоду СПЦ дају пуну подршку очувању наше Свете СПЦ у Црној Гори и сву могућу логистичку подршку им дајемо.

Чим је ово зло доле кренуло, моја вибер група која сада броји преко 5000 људи је стала уз нашу Цркву у Црног Гори.

Учинили смо и неколико одличних акција помоћи, али нема потребе да се ја хвалим било коме. Наше је да радимо оно што нам је дато да радимо.

Kad bi nas sve ovo okupilo kao pilice...

Meni ne smetaju I oni sa drugacijem misljenjem da izadjem na ulice Hrista radi jer tamo narod brani svog Duh a, koji ispunjava Hramove. Evo ja cu kod backog. :)) ssalim se.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Kad bi nas sve ovo okupilo kao pilice...

Meni ne smetaju I oni sa drugacijem misljenjem da izadjem na ulice Hrista radi jer tamo narod brani svog Duh a, koji ispunjava Hramove. Evo ja cu kod backog. :)) ssalim se.

Дивно је када имамо и различита мишљења, али када пазимо да онога другог не повредимо, да га уништимо, да му покажемо наш презир да не постоји...

Ја се томе до краја противим!

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Иван Ц. рече

Дивно је када имамо и различита мишљења, али када пазимо да онога другог не повредимо, да га уништимо, да му покажемо наш презир да не постоји...

Ја се томе до краја противим!

Da. Medjutim ovde je prezir u rukovodjenju odredjennih radnji nisam stekao utisak da je to prezir bez poziva na pokajanje iako je mozda prezir promasen.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Иван Ц. рече

Па то је био вишедеценијски спин! Сви смо слушали срамне оптужбе Тасе на рачун Патријарха и Бачког на оној седници на ПБФ где су пучисти покушали да отму факултет од СПЦ, уводећи некакве либерашке регуле. Сама Ректорка је деловала противправно. - СПЦ Сабор је за јединство и тиме изражава подршку народном бунту. Проблем је преусмеравања те енергије на сепаратистичку воденицу, а реторика из МЦП, као и много других чињеница не дају нам да будемо спокојни. - Зашто се опструисао долазак Патријарха и Председника у ЦГ? Зашто сада Амфилохије онемогућава да Синод преговара са Владом ЦГ? - Литију на Цетињу нису направили, сада ће бити литија од 300 метара, а у њој ће бити деца из школа! Нема тих 400 верника о којима је лагао Перовић.         

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Па то је био вишедеценијски спин!

Наравно да је спин, сасвим си у праву и то си много пута доказао.

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Зашто сада Амфилохије онемогућава да Синод преговара са Владом ЦГ?

Пусти њих да то реше.

Видећеш, биће боље него што можеш и да замислиш. Ми имамо паметне Епископе, мудре главе.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ronald рече

Ogroman broj ljudi koji skandiraju nikad ne ide u Crkvu da se ne lazemo.

Знам. То је баш добро. Они не мисле да бачки цензор жели себи да потчини цркву нити кажу да Иринеј није њихов патријарх.

Моја теза је да су пројектанти раскола, ако их је икада и било, изгубили моментум. Ако можемо почетну грају како Србија ћути да тумачимо као покушај одређених кругова да манипулишу народом, онда су протести у организацији цркве ван ЦГ ово оружје отупели.

Сетите се да је овде неко, на најаву протеста у НС, био цинично питао да ли ће их предводити владика. Е, предводио је. Тиме је дао пример и осталима. А, колико је тај његов потез био дубоко црквен може да се види из тога што је, како кажу, владика Иринеј звао митрополита Амфилохија да га обавести и да пита за братски благослов.

Не можемо се изборити против ватре ватром, против кнеза персије помоћу демона, већ само озбиљном црквеном свешћу. Сви морамо да будемо свесни опасности, али да не паничимо него да деламо. Кад возиш по леду, не стајеш на кочницу. Кочиш мотором. Лед је непријатељ - превари га.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Zoran Đurović рече

Тај је новојављени тамбураш. Тек дошао, а све зна. Можда је она иста суманута попадија што је оптуживала Буловића за убиства... Не знам што се пецаш? Видиш да те опомињу, а и ти си се овде био залетео са изјавама...  

Не ради ти треће око, оче Зоране. Нити сам та попадија нити тамбураш, како зовеш ове из Херцеговине, мада ми није јасан израз.  Штавише, поштујем и познајем вл. Иринеја Буловића, али и митр. Амфилохија и вл. Атанасија. Сматрам неприхватљивим називање епископа разбојницима, расколницима и издајицама. Под старим ником сам на форуму био скоро од оснивања, тада је постојало поштовање и знао се ред. Ти си од форума направио ријалити. Пошто се теби и даље дозвољава бахатост и безобразлук, за које би свако други био заувек банован, ја не желим да трошим време овде. Надам се да ће форум вратити стари углед. Свако добро свима и срећан празник! 

Подели на овим сајтовима

Драга  браћо и Оци у Христу . Ова тема је активна већ преко годину дана и бави се озбиљним питањем по Цркву у целини .Не верујем да је толико тешко да се отвори нова тема где ће се дискутовати о ЦГ итд . Ваљда нисмо због целе ситуације у СПЦ заборавили овај велики проблем који нам прети . Немојте да се тема затвори и тролује са стварима који нису повезани са свеправосланим проблемом . 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...