Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 16 часа, RYLAH рече

ђилкош

Ђилкош ти тата. Зато си ти простак и само такав језик разумеш. И опет се пројектујеш. Ја у твојој пљуваоници нећу учествовати, нашао си погрешну цркву богу да се молиш.

пре 16 часа, RYLAH рече

Не делује баш да си му тад рекао да је патолошки лажов.

Ја ти рекох да си и глуп и злонамеран. Ни на једном месту нисам назвао Амфилохија лажовом. Поменуо сам Максима, а овде је демонстрирано његових 5-6 текстуалних лажи. - На истој вечери у Риму сам критиковао Амфилохија гледе крштења. Рајко био одушевљен: Како је ово лијепо да неко може митрополиту у лице да каже што мисли и да се не слаже са њим и да дискутују! - Обрену баш није било мило. А ти пуштај своје филмове. 

После сам се ангажовао и око Митрополитовог пута за Јужну Америку. Имам преписку. Кад су интереси Цркве у питању ја не гледам своје, као ти. Његовима и данас помажем. Кад год имају потребу. 

Превише си дуго у тим артемитским круговима па ти се примио и речник и начин њиховог мишљења. Тако они називају Теодосија прељубником, или слично, нисам дуго читао. Тако и ти. Страсти су ти помутиле разум. Када не можеш да одговориш, онда крећеш у пљување, где си се специјализовао. Лепо каже: Не препири се са простаком, увалиће те у блато и победити искуством! На шта би личило да сам ја казао да те је мама окотила? Ни на шта. А ти попа називаш псом. Све си казао. Ја са тобом више ни 1 реч нећу проговорити. Није ни чудо да је Патријарх одговорио једном владики: Поред вас усташе нам не требају! 

Само да се не завараваш да не знамо шта снијете. Знамо јако добро и неће вам проћи, без обзира што сте професионалци у расколима.      

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 16 часа, Милан Ракић рече

Нзнм што бих Вам рекао на ово оче. Свака част на закључку. 

Одговори ми директно: Иза прављења овог раздора у Украјини а и целом православљу да ли стоји Нато или не? 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Ја ти рекох да си и глуп и злонамеран. Ни на једном месту нисам назвао Амфилохија лажовом.

Али си га називао расколником. То је боље? Јел могуће да је расколник задњих пар месеци, а онда кад си овако одушевљено гледао у њега на слици није био?

Ово значи или да си лагао кад си причао да си га још пре пет година провалио да је расколник и да је расколник постао тек онда кад си ти променио табор, или да теби не смета да седиш са расколницима ако мислиш да ћеш од тога да имаш користи. Шта је од тога?

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Само да се не завараваш да не знамо шта снијете. Знамо јако добро и неће вам проћи, без обзира што сте професионалци у расколима.  

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо сада, The Godfather рече

placa renta u iznosu od minimum 40.000eur

Љууди се овде уплету у хаос. Рецимо КиМ, или та рента...и они који верују и очигледно је да неко иза кулиса гура ствар, каже себи: Чекај, а што они хоће паре кад су власници штампарије пара. Они праве паре из ништа...крајње газде, банкари - ФЕД (Федералне резерве).

Квака је да сада ратују глобалне епита, да процес похода на Русију и промене у свету из имерије која бичује бомбама, свет прераста у више полова, сад иде у више правца...неке елите су се пребациле на страну Кине и Русије, неке фурају даље. Ротшилди су пребацили злато у Кину, и подржавају визију света Путинове политике. Синиша Љепојевић то сведочи, 3 деценије је у Лондону, има пријатеље у лордовским ложама. Отуда и Брегзит...отуда и Трамп, отуда и тихи ргађански рае елита у Америци...Ротшилд није будала, види на коју сзрану вага иде и прилагођава се...

Е сад...наше КиМ....благе везе нема да то гура Трамп, то гурају неки шести секретари...Трампа заболе за то, сад је ускочио да им отме поене....тако је са Црквом...дакле ма да је и Трамп, било која структура да фура причу напада на Цркву, ако треба потплатиће, али ако може постићиће циљ и опљачкати још.То су стари процеси који су део глобалног рата елита. Пошто је стање алармантно они који су гурали напад на Русију и Цркву сада су у паници...удар на цркву је, мислим, последњи озбиљан ударац рањене звери...

Вартоломеј је уцењен сигурно, потплаћен није, и сад он рекетира, треба живети од нечега...јер кад ти неко продаје циглу, онда ти да би платио циглу продајеш своју циглу другоме јер не можеш да платиш све....пошто си се продао већ, онда нема правила...тако да овај атак на цркву је гополитички, али он није из високих структура елите, из највиших, него из нижих...мада НАТО је иза, а то значи војна индустрија САД....али њих хоће да се ослободе и чланице велике, али не знају како...хаос и шизофеност...Вароломеју добро дође 40 иљада, треба живети а тропкови велики....Ердоган му не даје подстицај, негои би га набио на колац да сме...

Јако битна ставр - у Сирији Турска и НАТО умало не ратују, а НАТО је Ердогану био спремио свилен гатан...никада им то неће опростити, а Вартоломеј је човек НАТО, а устао је на Русију. Дакле шансе Вартоломеја су више него слабе...аку Руси крену у контранапад...па шта рећи...Руси су одмерени ради Цркве и делују црквено....није Црква пијаца као што је вартоломеј направи...али ако буду неопходне друге методе...тада се преузима Катедра на Босфору.

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Zoran Đurović рече

Одговори ми директно: Иза прављења овог раздора у Украјини а и целом православљу да ли стоји Нато или не? 

Ја то не могу да знам.

Могу да имам своје мишљење где сам пре неки дан и поставио неколико питања и где ми је Владан са тачкицама врло коректно и стрпљиво насочио и на тацни изнео неколике аргументе који су донекле изменили визуру. (И чика Рођа са канунима и поглавица Ноћни соко и месчини још неки)

Но, верујем да Ви и не гледајући дотадања писања - сем последњих неколико коментара, после тога сам од Вас проглашен љубитељем НАТО, који је (НАТО) убио много мојих колега и још више невиних грађана ове земље, те тако да од мене као НАТО плаћеника (и домаћег издајника) врв више нема потребе за мишљењем и одговором.

Јери, сада је модерно крварити ћега онлајн.

Нека.

Као што и сами рекосте, врућа јесен је ту, све ће се врв убрзо раскрилити у истини.

Ова земља и народ јој, као и сваки на шару земаљском није оскуђевала у издајницима, па ето причислих се и ја, по мненију Вам тој менажерији. Нека. Нећу се праћити на тај начин са Вама, нити доказивати и полемисати. 

Свакако је најлакше гујзцом двери затварати.

То може свако; без и да промисли пре но што максималним глутеусом ангажује врата.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, RYLAH рече

Ово значи или да си лагао кад си причао да си га још пре пет година провалио да је расколник и да је расколник постао тек онда кад си ти променио табор, или да теби не смета да седиш са расколницима ако мислиш да ћеш од тога да имаш користи.

Не. Никада никакав табор нисам мењао. За мене постоји само интерес Цркве, што за вас са клановским менталитетом је несхватљиво. Ви мислите да су сви људи као ви. То би било јако тужно да је тако и показало би се Божије сиромаштво.

Ево да испричам других ради, јер суЈмам да ће на тебе имати икаквог утиска. Наиме, седео сам увече за компјутером, позове ме неко, кад оно митрополит! Бих пријатно изненађен, јер је то био први позив у 20 година. Овде су дошли као чланови комисије о Степинцу. Био и Буловић (са њиме се нисам видео - толико о таборима). Разговор тако оде у разним смеровима, почесмо да се распитујемо и за старе пријатеље и Лохи ми каза за Слобу Васића: Па он је погинуо сада, ударио га ауто! - Нисам могао да верујем. Неки месец пре тога сам га поменуо у молитвама док сам ујутро ишао до продавнице. И тако се сетим особа, али и специфично, па рекох: Господе, Слоба је сјајан човек, испунио је своју мисију на земљи, узми га код себе! И Господ га је узео, а то чух од Митрополита који је био њихов кућни пријатељ. 

Ја сам се искрено обрадовао кад ме је Лохи позвао на вечеру. Ту се понудио и да штампају мој докторат (не мисли да сам неки шарлатан) без да сам ишта поменуо, а тај докторат немам на српском. Рекох му да ћемо видети о томе када будем имао времена. Мени је битно да ми је овде објављен, а не као многих што су га добили у иностранству и не смеју да га публикују. Ја сам мој окачио и у пдф на мом сајту. Иначе, сви примерци су се продали овде и немам коме да поклоним једну копију. На Августинијануму су га разграбили. 

Као што можеш да видиш - ако хоћеш - ствари ни најмање нису црно-беле. Ја и данас имам контакт са черногорцима и чујем се са најближим Лохијевим сарадницима, и он зна све о тим контактима. Редовно ме чита, чак и коментаре му штампају, иако се не слаже са неком мојом интерпретацијом догађаја, али сада делимо заједничку позицију око једне јако саблажњиве ситуације у нашој Цркви, али о томе не могу јавно.    

Подели на овим сајтовима

@Zoran Đurović

Јел ово све што си написао значи да одржаваш редовне контакте са расколницима? Вероватно да би им стављао до знања да су расколници?

Или да си се ипак много залетео и да Амфилохије није расколник и Мефистофел каквим си га представљао до данас, и да је сасвим могуће да нема планове да од СПЦ одвоји ЦГ и КиМ и шта све не приде?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Милан Ракић рече

Ова земља и народ јој, као и сваки на шару земаљском није оскуђевала у издајницима, па ето причислих се и ја, по мненију Вам тој менажерији. Нека. Нећу се праћити на тај начин са Вама, нити доказивати и полемисати.

Ја се надам да си разумео да те провоцирам? Када бих помислио да си ти натовац? На томе сам те притискао да ти покажем бесмислицу твоје позиције која је условљена другим мотивима, а сигурно не понешеношћу за нато демокрацијом и сличним стварима. Али смо у свему овоме јако осетљиви и не желимо да страдамо од пријатељске ватре. Нато једноставно преко Фанара иде на разбијање Православља. Зато гурају Фанар у први план јер знају да они имају неке древне привилегије, које су биле условљене само овоземаљским мотивима, а не божанским (Халкидон 28: Пошто је Рим био царски град, добио је првенство и у црквеним стварима. Из тог разлога су и Оци са другог Васељенског сабора, одредили да Нови Рим - Цариград - који има цара и сенат, буде уздигнут и у црквеним стварима као и Стари Рим, и да буде други после њега). 

Исти пројекат се спроводи у САД где би се сви потчинили Фанару. Њима не треба амерички Патријарх кога би штитио амерички закон, него управо да су "аутокефални" под Фанаром јер њих могу да контролишу лако. Дају им паре, штите их од Турака, на први знак непослушности Султан ће задавити патрића. Дакле, ово није нека дечија игра, него озбиљни напад на Цркву. Такође, Амери финансирају "модерну и напредну" Цркву, а сви који би били уз националне прогласиће шовинистима. Тако се иде у глобализацију и потчињавање Васељене. Ја тако видим ствари, а ти чак и ако то не видиш, сада можеш разумети зашто сам жустар у свему овоме.   

Подели на овим сајтовима

Nisam video da je pop Djurovic bilo gde tvrdio da gg. Amfilohije Radovic ima bilo kakve planove o raskolu.

On je iznosio, a i ja sam, a i drugi diskustanti su, da su odredjeni postupci i radnje gg. Amfilohija pripremne radnje za otcepljenje od SPC.

Ako mora da se gine, hbg, da ginemo, ali ja necu da ginem sa poklicem na usnama da je gg. Radovic "svetac koji hoda" zbog toga sto je propustio da radi ono sto mu je bila duznost. A nije mi ni deda, nijedna od moje dve pokojne babe nisu imale nista s njim.

P.S. Moj nalog na ovom forumu je banovan.

P.P.S. Ne druzim se sa fanariotima.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, farisejski.bukvojed рече

Nisam video da je pop Djurovic bilo gde tvrdio da gg. Amfilohije Radovic ima bilo kakve planove o raskolu.

On je iznosio, a i ja sam, a i drugi diskustanti su, da su odredjeni postupci i radnje gg. Amfilohija pripremne radnje za otcepljenje od SPC.

Нема планове о расколу, него има припремне радње за отцепљење од СПЦ. 

Која је разлика између планова и припремних радњи, с једне стране, и између раскола и отцепљења од СПЦ, с друге стране?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, farisejski.bukvojed рече

Не да је то износио, него има и целу тему посвећену томе.

Из које сте бре галаксије, јел могуће да оволико не пратите? Сто пута је до сад рекао да Амфилохије припрема раскол, чак је и "пророковао" кад ће то да се деси и како ће то да се деси и ко ће све у том расколу да га прати, онда је пословично западао у параноју и мени причао као "они" неће да дозволе "нама" да направимо раскол, успут ме частећи свакаквим простаклуцима и додатним параноичним испадима. Наводио је чак и територије које Амфилохије оће да отцепи, аман. И то је причао са таквом сигурношћу и уверењем као да је то већ готова ствар, с тим што ће "они" да "нам" помрсе конце, јер је он ваљда велики бранитељ црквеног јединства и стуб Православља.

Хвала Богу, памет ме још врло служи и знам шта ми је причао последњих дана. Ако треба, могу и цитате да ти тражим кад будем имао времена.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Milan Nikolic рече

Мислио је на то да није само план него да и дела.

Па то, активно ради на расколу, тако сам ја разумео све ове приче ових дана.

У чему је сад проблем да стане иза свега што је причао ових дана? Или, што је врло људски и разумљиво, каже да се мало залетео и да је погрешио. Што се мене тиче, ту би био крај било које дискусије око те теме.

Подели на овим сајтовима

Али није добро да пристанемо на амнезију. Зна се шта је у Украјини, зна се како еп.Максим и америчка компанија ради на сврставању уз Фанар, а м.Амфилохије одржава те актере који у томе не одустају.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Ево, кога мрзи да оде на целу тему посвећену овоме о чему причамо, само део текста који је и више него јасан (ја подвукао):

On 10.10.2019. at 20:54, Zoran Đurović рече

Најалармантнија је последња реченица у којој прете расколом: «Сматрамо да би несазивањем јесењег Сабора дошло до погоршања наведених проблема и нарушавања јединства Српске Цркве». Напокон и казаше шта им је на срцу. Мене су спиновали и троловали да умишљам некакве расколе, али сада и рекоше.

Раскол је процес. Он се припрема како сам и показао у текстовима и коментарима око америчког и црногорског раскола. На свему већ годинама марљиво раде. И ћутали су све до сада да се народ не би досетио.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...