Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 23 минута, Milan Nikolic рече

Можеш ли да појасниш како су Руси највећи губитници 21. века и како ће неминовно бити уништени? Нисам сигуран да си баш то хтео да кажеш.

Њихова економија је на нивоу града Њујорка. Без јаке економије нема јаке војске. Без јаке војске политика је немоћна. Дакле, успон Русије је евидентан. Након комунизма се доста тога променило, али је то све још далеко од онога што је Русија некада била а светска је сила само захваљујући нуклеарним бојевим главама које је наследила од Совјета. Британска политика изоловања Русије од Европе је увек давала резултате. Иако је заправо Немачка и ЕУ највише оштећена због те изолације, ни Русија не може да се похвали да је успела да отвори нека друга тржишта. Америчка дугорочна политика којој сад Трамп приступа студиозно(чак наводи предавања са факултета) јесте да се не заоштравају односи са Русијом да се не би гурнула у наручје Кинезима. И да се ради на подривању односа између Кинеза и Руса. Сибир и граница између Кине и Русије је будуће кризно жариште. Кинези ће преплавити Сибир и преотети га. То је сасвим извесно.

Русија нема јединствену политику. Олигархија је окренута Кини и истоку али војска је окренута Американцима и западу јер војска правилно процењује реалну опасност од Кине. Такође Русија нема дугорочну стратегију, заправо нема никакву.

Наталитет им је лош. Кавкаски народи масовно насељавају европски део Русије. Дугинова идеологија Русијана је глупост левел југословенство, која неће заживети код муслиманских народа кавказа. Руски народ такође масовно мигрира на запад, за сад насељава Пољску, Словачку, Аустрију, Немачку итд, али прва већа криза која избије у РУ показаће колико је патриотизам у Русији флуидан, пола Руса ће отићи на запад.

Руси немају чему да се надају. Њихова и наша срећа је што ће апокалипса десетковати човечанство јер Амери не одустају од рата са нуклеарним бомбама па је и то извесно. Тако да ћемо некако преживети али на шта ће то све личити Бог свети зна.

Црква и вера ће ипак остати код Словена, Грчићи су своју историјску етапу завршили давно. Немају више никакву историјску улогу, осим да сметају.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 49 минута, Жељко рече

Реакција Руса је блага и килава. Очекивано. Мислим, ја сам очекивао.

Шта је требало РПЦ да уради? Објаснили су још једном у чему је грешка Грчке Цркве у образложењу одлуке и ставили до знања да ће оне архијереје који буду у заједници са ПЦУ сматрати такође расколницима. И да ће бити у евхатристијаском јединству са онима који не буду у јединству са Думенковом квазицрквом. Како то РПЦ може да "сравни са земљом" Истанбулску патријаршију?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Родољуб Лазић рече

Шта је требало РПЦ да уради? Објаснили су још једном у чему је грешка Грчке Цркве у образложењу одлуке и ставили до знања да ће оне архијереје који буду у заједници са ПЦУ сматрати такође расколницима. И да ће бити у евхатристијаском јединству са онима који не буду у јединству са Думенковом квазицрквом. Како то РПЦ може да "сравни са земљом" Истанбулску патријаршију?

Не причам о Руској цркви шта је трбала да уради, већ о држави

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Жељко рече

Не причам о Руској цркви шта је трбала да уради, већ о држави. 

Хм...

Пре сат времена, Жељко рече

Реакција Руса је блага и килава. Очекивано. Мислим, ја сам очекивао. Зна се како се овакве ствари решавају. Ово су политичке одлуке Васељенске патријаршије, немају никакво утемељење у предању и канонима, јасно су окренуте против Руске цркве.

Ко? Држава да реагује поводм одлуке Атинске архиепископије? Ваљда на ту одлуку реагује РПЦ, а не држава. 

С друге стране Руска црква се понаша као Срби током ратова '90. док те душман коље ти га зовеш на преговоре. Место непријатеља да сравне са земљом, ослањају се на њихову хуманост, разумевање, човекољубље и трте мрте

Овде свакако помињеш РПЦ.

Ништа те не разумем. Како то (и зашто?) Путин треба да реагује на одлуку помесне Цркве, и кога треба да сравни са земљом?

Подели на овим сајтовима

Да је Путин оно што се прича и пише у медијима, пре свега западним, о њему, Вратоломије би изгурао пар дана после признања расколника,

Kada ga ne bi cuvali NATO specijalci, a non stop je pod jakim merama obezbedjenja

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Жељко рече

Наталитет им је лош. Кавкаски народи масовно насељавају европски део Русије. Дугинова идеологија Русијана је глупост левел југословенство, која неће заживети код муслиманских народа кавказа. Руски народ такође масовно мигрира на запад, за сад насељава Пољску, Словачку, Аустрију, Немачку итд, али прва већа криза која избије у РУ показаће колико је патриотизам у Русији флуидан, пола Руса ће отићи на запад.

mosmus1.jpg

mosmus2.jpg

mosmus3.jpg

mosmus4.jpg

Подели на овим сајтовима

Оци браћо, а зашто не отворите посебну тему, нпр. "Коначно решење..." или "Неспособни Путин", или "Чудо Божије - васкрснуће нинџа у Лесковац"? Овде смо разговарали о Расколу који се захуктава...

Ako mora da se gine, hbg, da ginemo, ali ja necu da ginem sa poklicem na usnama da je gg. Radovic "svetac koji hoda" zbog toga sto je propustio da radi ono sto mu je bila duznost. A nije mi ni deda, nijedna od moje dve pokojne babe nisu imale nista s njim.

P.S. Moj nalog na ovom forumu je banovan.

P.P.S. Ne druzim se sa fanariotima.

Подели на овим сајтовима

image.png.2b98734a07964d408acfcbc74ce96a2e.png

Русија има најмоћнија оружја на свету; има највише ресурса на свету, има највише епископа на свету. Дакле има имање, има одбрану имања и има Бога са собом.

Све друго је шупља прича. Како ће то да исористи? Па ако им подвале новог Лењина опет или Трицког онда требају нестати...а неће им подвалити. То је то. Дођите у Москву и провозајте се за 50 динара са мерцедосовим градским автобусима, на струју. Понекад ј епотребна права перспектива...виртуални свет је виртуалан.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ćiriličar рече

...

Русија има најмоћнија оружја на свету; ..

Е, нека си нам рек'о. Баш си нам рек'о. 'Ајде сад разрада како би ти хиперсонично решио раскол и остале проблеме...

Ako mora da se gine, hbg, da ginemo, ali ja necu da ginem sa poklicem na usnama da je gg. Radovic "svetac koji hoda" zbog toga sto je propustio da radi ono sto mu je bila duznost. A nije mi ni deda, nijedna od moje dve pokojne babe nisu imale nista s njim.

P.S. Moj nalog na ovom forumu je banovan.

P.P.S. Ne druzim se sa fanariotima.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, farisejski.bukvojed рече

Е, нека си нам рек'о. Баш си нам рек'о. 'Ајде сад разрада како би ти хиперсонично решио раскол и остале проблеме...

Zeljko je admin, neka pocisti temu...nema razrade nikave...komarci se zalecu i satanisti kao ovi iz SAD, veliki narodi i po broju i u dusi rade odmereno...Grcima je pruzena ruka, a i napravice razdor medju njima...em hriscanski em su im spustili....pa da se razluci. Sto da sipasju so na ranu...ili da se brinu oko sake gordih jelinski vladika...komarac zuji, medo mahne sapom i ide dalje

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Жељко рече

Њихова економија је на нивоу града Њујорка. Без јаке економије нема јаке војске. Без јаке војске политика је немоћна. Дакле, успон Русије је евидентан. Након комунизма се доста тога променило, али је то све још далеко од онога што је Русија некада била а светска је сила само захваљујући нуклеарним бојевим главама које је наследила од Совјета. Британска политика изоловања Русије од Европе је увек давала резултате. Иако је заправо Немачка и ЕУ највише оштећена због те изолације, ни Русија не може да се похвали да је успела да отвори нека друга тржишта. Америчка дугорочна политика којој сад Трамп приступа студиозно(чак наводи предавања са факултета) јесте да се не заоштравају односи са Русијом да се не би гурнула у наручје Кинезима. И да се ради на подривању односа између Кинеза и Руса. Сибир и граница између Кине и Русије је будуће кризно жариште. Кинези ће преплавити Сибир и преотети га. То је сасвим извесно.

Русија нема јединствену политику. Олигархија је окренута Кини и истоку али војска је окренута Американцима и западу јер војска правилно процењује реалну опасност од Кине. Такође Русија нема дугорочну стратегију, заправо нема никакву.

Руси немају чему да се надају. Њихова и наша срећа је што ће апокалипса десетковати човечанство јер Амери не одустају од рата са нуклеарним бомбама па је и то извесно. Тако да ћемо некако преживети али на шта ће то све личити Бог свети зна.

Црква и вера ће ипак остати код Словена, Грчићи су своју историјску етапу завршили давно. Немају више никакву историјску улогу, осим да сметају.

Mudro zboris i trezveno sagledavas.

Predlazem novu temu " Raskol ili pocetak kraja " ili " Poslednja vremena, apokalipsa, znamenja i naznake "

Pa kad umesamo u sve to judeo - masonsku zaveru, prorocanstva staraca, Jovanovo Otkrivenje, pa zatim povezemo Vartolomeja i Papu, nezaobolazni Islamski faktor...Tema ce da traje mesecima:aplauz:

P.S. i naravno na kraju cemo za sve da okrivimo Djurovica koji je svojim subverzivnim delovanjem i omogucio da se sve bas tako zbude :))

Подели на овим сајтовима

Иеронимос данас није дочекао Вартоломеја у Солуну . Сутра би требао да дође да заједно служе Литургију пре Вартоломејевог одласка на Свету Гору . 

Подели на овим сајтовима

@The Godfather Жекс није наиван...он је и Вид мало таблоидизовао да појача посету. Рек'о  сам ја да је он Беба Поповић у црквеним круговима...Мило га спомиње, још чека да га Амфилохије спомене...али Митрополит мудро ћути, иако га Жекс стално изазива...чим Амфилохије не сме Жексу да стане на црту, зна се да лик није шала. Воле га жене, воли га камера, воле га форумаши...Пинк, Ђука...а секенд сербија не сме да зуцне...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...