Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 5 минута, Ведран* рече

Хаха. Вели Денисенко, уједињујући сабор је био цариградски, а не наш. "Зато што је њиме председавао представник Цариграда а не ја"

:))

Баш непослушан и јогунаст... никако да му се угоди... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 3 минута, Vladan :::. рече

Баш непослушан и јогунаст... никако да му се угоди... :smeh1:

Немој да ми вређаш Денисенка! Он је мој омиљени расколник. :))

Да га поживи Господ Бог. :)

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ведран* рече

Немој да ми вређаш Денисенка! Он је мој омиљени расколник. :))

Да га поживи Господ Бог. :)

Па добро се изгледа држи... Много си се молио изгледа :smeh1: 

Подели на овим сајтовима

Епифаний отказался провести совместную службу с Филаретом 14 мая

13.05.2019, 19:42
Епифаний отказался провести совместную службу с Филаретом 14 мая
© пресс-служба президента Украины / Михайло Палінчак | Перейти в фотобанк
Глава непризнанной «Православной церкви Украины» (ПЦУ) Епифаний ответил отказом на предложение «почетного патриарха» этой структуры Филарета провести совместное богослужение во Владимирском соборе в Киеве. Об этом 13 мая сообщает УНН со ссылкой на пресс-службу организации

Раскол в квадрате. "Патриарх" Филарет решил вернуть себе власть и епархии Ранее сообщалось, что Филарет недоволен своим нынешним статусом и намерен провести под своим руководством совещание с раскольническим «епископатом» без участия Епифания.

Предположительно, бывший глава «Киевского патриархата» намерен воссоздать свою структуру, тем самым породив новое разделение, на этот раз в «поместной» ПЦУ.

По информации пресс-службы «церкви», на 14 мая Епифаний заранее запланировал визит в Мариуполь, поэтому не сможет быть в этот день в столице.

epifanije данас одбио да служи са filaretom denisenkom

Подели на овим сајтовима

https://www.lastampa.it/2019/05/10/vaticaninsider/moscow-wants-a-panorthodox-meeting-to-overcome-the-ukrainian-crisis-jdat1fiw6BCQdiGuLNQHAM/pagina.html

“Moscow wants a pan-Orthodox meeting to overcome the Ukrainian crisis”

"I don’t think you can say we cut the eucharist communion with the Ecumenical Patriarchate. Our Synod said: we don’t see how it is possible to continue being in communion, in this new situation. We didn’t cut, we have just said that we are in a new situation now, and we have to admit that after what happened in Ukraine we can no longer continue the eucharistic, liturgical communion..."

Secam se Vedrane pisao si da nije RPC prekinula prekinuli evharistijsko opstenje zbog nekog svog 'kaprica', nego je to bio iznudjen potez delovanjem VP i ovde zvanicnik Moskve potrdjuje takvu perspektivu stvari.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Bokisd рече

Secam se Vedrane pisao si da nije RPC prekinula prekinuli evharistijsko opstenje zbog nekog svog 'kaprica', nego je to bio iznudjen potez delovanjem VP i ovde zvanicnik Moskve potrdjuje takvu perspektivu stvari.

Легојда. 

Тако је. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Морам да констатујем да је теолог чтец г.г.Ведран Гагић опет показао не само аналитичке него и пророчке способности нарочито у вези лажног патријарха Филарета и његове улоге у расколу.Како кажу Руси у тексту који сам презентовао то ја сада захваљући Фикију постао раскол на квадрат.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Августин рече

Морам да констатујем да је теолог чтец г.г.Ведран Гагић опет показао не само аналитичке него и пророчке способности нарочито у вези лажног патријарха Филарета и његове улоге у расколу.Како кажу Руси у тексту који сам презентовао то ја сада захваљући Фикију постао раскол на квадрат.

.. 'njuh' za analizu tekstova par excellence .... :citac: .. 0512_music

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Bokisd рече

.. 'njuh' za analizu tekstova par excellence .... :citac: .. 0512_music

Размишљање њухом тј. носем је @Александар Милојков мени приписао, немој да бркамо супер-моћи.. :)) 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Vladan :::. рече

Размишљање њухом тј. носем је @Александар Милојков мени приписао, немој да бркамо супер-моћи.. :)) 

(e, Vlado, .... ko' da sam znao, stavio sam rec 'njuh',.... pod aktivne navodnike... :D :smeh1:)

Подели на овим сајтовима

Ово је тек занимљиво.На државној манифестацији Епифаније пришао митр.Онуфрију да се рукује.Овај прихвати.У овом прилогу се објашњава да Онуфрије није могао да бежи или гурне расколника.Погледајте.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Августин рече

На државној манифестацији Епифаније пришао митр.Онуфрију да се рукује.Овај прихвати.У овом прилогу се објашњава да Онуфрије није могао да бежи или гурне расколника.

У брате Августине ја сам о овоме овде писао у суботу мислим након што је @Александар Милојков то представио на фејсу као целив мира... и исмевао форумаше...

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Vladan :::. рече

У брате Августине ја сам о овоме овде писао у суботу мислим након што је @Александар Милојков то представио на фејсу као целив мира... и исмевао форумаше...

Па добро нисам знао али занимљиво је објашњење.припадника УПЦ МП.Било би добро да ово виде ови са Борбе за веру јер објашњава разлику између молитвеног општења и такозваних како каже-формалних и статусних сурета.Каже кад дођемо на посао ако неки атеиста или иноверни каже -Добар дан.Нећемо рећи марш него ћемо пристојно одговорити.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Августин рече

Па добро нисам знао али занимљиво је објашњење.припадника УПЦ МП.Било би добро да ово виде ови са Борбе за веру јер објашњава разлику између молитвеног општења и такозваних како каже-формалних и статусних сурета.

Ако ако ваља се :)  ништа не шкоди:ok:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...