Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Paradoksologija рече

Možeš li ti da mi objasniš ove postove koji kao da impliciraju da 'mi' sad treba da nismo jedno sa Carigradom i/ili čak sveštenicima pod Carigradom zbog nečeg što je rečeno iz Moskve - sa kojom takođe valjda ostajemo u zajednici? Hvala.

Izvini, tek posle sam skontala da se 'nisi' odnosi na raskol, ne razumevanje. Prvo sam shvatila da mi odgovaraš, kao i Ivan, da nisam dobro razumela - ja svakako od nekog želim objašnjenje, pa sam iskoristila priliku da zatražim i od tebe, ne zameri :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 сат, Августин рече

Лансирање Зизиуласа

Наши Зизулисани Срби нису ни свесни да је Зизи у свету само неки тамо споредни теолог. А код нас је все и всја. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Paradoksologija рече

Možeš li ti da mi objasniš ove postove koji kao da impliciraju da 'mi' sad treba da nismo jedno sa Carigradom i/ili čak sveštenicima pod Carigradom zbog nečeg što je rečeno iz Moskve - sa kojom takođe valjda ostajemo u zajednici? Hvala.

Sveti sinod Ruske Pravoslavne Crkve je celu carigradsku patrijarsiju izopstio kao raskolnicku i zabranio svaku zajednicku molitvu a kamoli pricesce sa njenim kliriicima i mirjanima ! ako mi pristajemo na zajednistvo sa carigradom onda smo isti sa onima koji moju krsnu Slavu Svetog Georgija Pobedonosca ikonizuju kako probada ruskog dvoglavog orla na kome je sam Sveti Georgije !!!

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Жика рече

Ми смо у јединству и са једнима и са другима. То је њихов прекид општења тј. Московске патријаршије. Има још таквих случајева чини ми се Антиохија и Румунија или Јерусалим и Румунија не могу сад да се сетим па смо у општењу и са једним и са другима. Кад су Москва и Загранична били у расколу ми смо општили и са Московском патријаршијом и са Заграничном Црквом.

Hvala.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жика рече

Ми смо у јединству и са једнима и са другима. То је њихов прекид општења тј. Московске патријаршије. Има још таквих случајева чини ми се Антиохија и Румунија или Јерусалим и Румунија не могу сад да се сетим па смо у општењу и са једним и са другима. Кад су Москва и Загранична били у расколу ми смо општили и са Московском патријаршијом и са Заграничном Црквом.

to tako ne moze ali ovde su ostaci titoizma i novog vucicizma ,,,naser ,tito i nehru su mrtvi odavno nema nesvrstanih ,,takve i BOG ne voli jer su mlaki zato su svi nesvrstani propali ko i mi 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Проблем је што сам ја заменио цео тај систем са тренутним васкрсењем по смрти. Код мене не пролази никакво време од када се умре. Одмах се васкрсава. Будимо се у васкрслом телу. И то оном које је подигао Ис са својим васкрсењем пре око 2.000 година. Дакле, нема никаквих душа ни по благодати ни без благодати.   

Из свега овога ће неки "добронамерни" да закључе само следеће: о. Зоран Ђуровић одриче постојање душе. :))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, nikola888 рече

to tako ne moze ali ovde su ostaci titoizma i novog vucicizma ,,,naser ,tito i nehru su mrtvi odavno nema nesvrstanih ,,takve i BOG ne voli jer su mlaki zato su svi nesvrstani propali ko i mi 

Ја кажем како је тренутно. Нисмо ни са ким прекинули општење.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, nikola888 рече

znam za ovo i ovo je lepo ali to je filosofska bajka ,,sve to jeste lepo ali je bitno ko zemljom gospodari ! ovo je za visu duhovnu sferu a covek treba da zna da je rodjen ipak pre krstenja pa da i taj rod nesto znaci ,,da treba da se bori i za ono gde je rodjen i za ono u sta je krsten ,,rod slovenski i veru Pravoslavnu dele samo Srbi i RUSI i zato su na sve nas ovoliki nasrtaji a na to ne odgovaramo kako treba 

Ти испољаваш ништа друго до одраз папизма, којег сада здушно треба одбацити у сваком облику.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

drugo problem Moskovske Patrijarsije i Ruske zagranicne Crkve nije bio isti ,,a ruska zagranicna crkva je osnovana kod nas cini mi se u sremskim karlovcima i to je bilo u vreme dok je u Rusiji bio bas cvrsti komunizam posle staljinove smrti i to su pravljeni kontakti i kasnije dovelo do ujedinjenja posle propasti sovjetskog saveza 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Paradoksologija рече

Izvini, tek posle sam skontala da se 'nisi' odnosi na raskol, ne razumevanje. Prvo sam shvatila da mi odgovaraš, kao i Ivan, da nisam dobro razumela - ja svakako od nekog želim objašnjenje, pa sam iskoristila priliku da zatražim i od tebe, ne zameri :D

Нисам разумео.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ведран* рече

Наши Зизулисани Срби нису ни свесни да је Зизи у свету само неки тамо споредни теолог. А код нас је все и всја. 

Не знам да ли то озбиљно мислиш или се ругаш и шта значи оно смејање мом текстићу али код нас је био све и свја пре двадесет година више није волео бих да ми одговориш.Пошто овде многи пишу са неких несагледивих висина.

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Августин рече

Зоране зашто вређаш човека.Шта у Светом Писму Спаситељ каже за оне који човеку кажу будала.Мени изгледа као да се шали не могу да верујем да озбиљно мисли то што пише.

Читај даље његове тираде... Ниси га разумео. Лупа као будалетина.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Јеси ли видео ја сам написао да мислим да се шали.Па написао сам то.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

ja nisam lupio ni jednu jedinu rec nego samo pisem sustu istinu ,,ona je mozda gorka i treba da se umota ko svilena bombona ali je takva 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Жика рече

Нисам разумео.

Mislila sam da 'nisi' znači 'nisi razumela', zato sam te smarala da mi objasniš. Tek posle sam shvatila da sintaksa može značiti samo 'nisi u raskolu', ali mi je ipak drago što sam ti tražila objašnjenje :)

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...