Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Nemaju ovde veze uopste Licnosti Bozije jer on se Takav Javio na BOGOJAVLJENU u TRI LICNOSTI <OCA glas ,SINA ,HRISTOSA i SVETOG DUHA Golub i Sva TROJICA jesu JEDAN BOG a sad kakvi su odnosi medju njima to su samo naklapanja i tracarenja i ljudske fantazije ovde je pitanje ponosa i opstanka ! Za nas slovenske Pravoslavne Hriscane ovaj djurovic treba da bude raskolnik ,sa njim moze da se prica ali nista vise od toga !! Ruski Car je zbog Srbije zrtvovao Rusku Imperiju a mi danas nismo izgleda ni spremni ni sposobni da se za Svetog Cara Nikolaja makar verski zrtvujemo i da odvojimo zito od kukolja ,,,da odvojimo od sebe fanariote ,helene,i ostale koji su sa njima i koji cepajuci Hristosa cepaju i slovensko telo ostavljajuci ga tako nezasticenim pred anglo germanskim nasrtajima 

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Кратос рече

E konačno ko čovek da kažeš,ti si zamenio....nije u Predanju Crkve...veliki pomak....:navijanje:

Како нигде нема кад пише апостол Павле да смо васкрсли са Христом. Ти тек тако упадаш а ни не провериш. Кад ти ја објасним или неко други повучеш се једно време па после извесног времена вртиш исту причу.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Православни теолзи (Св. Оци и они који то нису) су као премисе у силогизму (две, или могуће више), узимали само очигледне, неспорне, јасне и доказиве појмове. (Нпр. Бог је један у три ипостаси, Хрисос је Богочовек, Христос је васкрсао, Три ипостаси су Отац, Син и Свети Дух, Свети Дух од оца исходи, итд.)

Evo šta si rekao otud i moje pitanje,na koji način su ti pojmovi bili dokazivani?Čak i vaskrsenje ne možeš da uzmeš kao neku istorijsku činjenice ali kao istorijsku činjenicu možeš da uzmeš da su ljudi verovali i stradali verujući u vaskrsenje Hristovo al to opet ne može da bude dokaz...da se to zaistza i desilo,ti veruješ a to nema potrebe bilo kome i bilo čime dokazivati,možeš samo da navedeš razloge zašto....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жика рече

Како нигде нема кад пише апостол Павле да смо васкрсли са Христом. Ти тек тако упадаш а ни не провериш. Кад ти ја објасним или неко други повучеш се једно време па после извесног времена вртиш исту причу.

Naravno,al to imaš lepo objašnjeno kod Damaskina i to sam vam navodio..al vi se pravite toše....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Жика рече

Зато сам и рекао да текстове читам фундаменталистички, а онда користим мозак. Јер, Павле је ово рекао, а ја само поновио, међутим ликови као Кратос, нити читају нити размишљају. И онда паламуде. Причају њихове бесмислене досетке...  

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Жика рече

Pa, kontekst (bre) Ziko....:D

(inace,ne bi oci govorili o vasksrsenju i sudu na the end)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Зато сам и рекао да текстове читам фундаменталистички, а онда користим мозак. Јер, Павле је ово рекао, а ја само поновио, међутим ликови као Кратос, нити читају нити размишљају. И онда паламуде. Причају њихове бесмислене досетке...  

Не знам шта је Кратосу последњих годину дана. Пре је боље и смисленије писао. На овој теми сам му скоро сваку поруку исправљао.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, nikola888 рече

sta sam lose rekao u poruci ako sam napisao da je ovaj djurovic raskolnik i da sa njim tako treba da se opsti 

Ти си само будала. СПЦ није у расколу са Фанаром.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, nikola888 рече

izgleda da za vas nista ne znaci odluka Patrijarja Kirila i Svetog Sinoda Ruske Pravoslavne Crkve a u toj odluci sve je jasno receno ! Carigradskra Patrijarsija i njeni klirici = raskolnici 

Не буди безобразан. Нису свештеници и лаици криви што Вартоломеј ово ради.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

Зоране зашто вређаш човека.Шта у Светом Писму Спаситељ каже за оне који човеку кажу будала.Мени изгледа као да се шали не могу да верујем да озбиљно мисли то што пише.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

spc nije ali ja jesam jer moj Patrijarh je Kirili ,Patrijarh TRECEG RIMA i SVIH SLOVENA a SPC nazalost nije sposobna da odgovori ovom istorijskom trenutku i nije sposobna da kao negdasnji njeni poglavari bude dosledna svom narodu i BOGU kome se moli 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...