Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

A, pa, nije bas bio med i mleko izmedju nas.:catfight

Ima ovde rekapitulacija svih stvari koje nas razlikuju :

https://svetosavlje.org/okruzna-poslanica-pravoslavnih-istocnih-patrijaraha-protiv-poslanice-pape-pija-ix-upucene-istocnim-hriscanima-iz-1848-godine/

" Посланица је један опширнији документ који детаљно набраја све новине у вери и практичном црквеном животу у Римокатоличкој цркви на Западу...."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 28 минута, Жика рече

Овај каже да су сви Свети Оци називали католике јеретицима, што није тачно. Он изгледа мисли да су сви светитељи који су нешто писали Свети Оци. Зна се ко су Свети Оци у Патрологији.

Потпуно је небитно шта Леонид каже, осим што каже да су римокатолици јеретици. Што обара падрову тврдњу да је у РПЦ забрањено да се они називају јеретицима...

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Zoran Đurović рече

Што се тиче видеа, Сведок Скверни не обнаша функцију Алфејева. Само се правиш малоуман

Што се тиче видеа, као што Сведок Верни не обнаша функцију Алфејева, тако ни Алфејев не обнаша функцију Сабора...само се не правиш манипулантом, већ то реално јеси...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ivan Marković рече

Потпуно је небитно шта Леонид каже, осим што каже да су римокатолици јеретици. Што обара падрову тврдњу да је у РПЦ забрањено да се они називају јеретицима...

Нисам никад чуо за њега.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Zoran Đurović рече

Ћути, немој Кратосу и Ивану да кажеш како католицви за нас нису јеретици

Лепо је што признајеш да ми католици нисмо јеретици. Па нисмо. Само сад се мани таутологија и откривања топле воде и иди да сликаш...учини себи и не закопавај се даље...

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Zoran Đurović рече

А таман су помислили да ће Путин да пали топа па да затре сву Јевропу!:)))

Неће...уместо тога ће да настави да чека да ваши људи: Порошенко, Турчинов, Парубиј и слични изгубе власт...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жика рече

Нисам никад чуо за њега.

Kako bre nisi cuo, pa to je Sojke iz Mezgraje brat od ujaka, onoga sto migrirao u Rusiju 47-e. :coolio:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Жика рече

Ја нисам битан већ  то што ти поредиш њега и Алфејева.

Ма ко пореди њега и Алфејева?

пре 7 минута, Ivan Marković рече

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Жика рече

Знам ко су, овако ми је брже да напишем.

Јел ме ти то зезаш?

" Ја нисам битан већ  то што ти поредиш њега и Алфејева. "

"

пре 2 минута, Ivan Marković рече

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ivan Marković рече

Ма ко пореди њега и Алфејева?

Зоран је навео Алфејева који је патријархов заменик и ваљда су његове речи веродостојније. Ти Алфејеву супростављаш овог човека.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Жика рече

Знам ко су, овако ми је брже да напишем.

Ако знаш ко су, онда ти је јасно на патер лаже да је у РПЦ забрањено звати РИМОКАТОЛИКЕ ЈЕРЕТИЦИМА...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...