Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 11 минута, невски рече

Вероватно Катон, пошто му свака порука на форуму почиње или се завршава са : "У осталим питањима мислим да Картагину (Русију) треба спалити".

Убеђен сам да Русију волим више од вас који је као по неком дифолту браните.
Оно што осуђујем јесте што критикују ВП за нешто што апсолутно има и у њиховим редовима. "Сила и моћ и само смо ми у праву" је мото савремене Русије а исто тако РПЦ.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

1 hour ago, Ivan Marković рече

А колико римски бискуп има попова под собом (и бискупа кад смо већ код тога)?

Ма није ваљда...

Сам себе негираш. 

Има пуноправне бискупе, надбискупе, кардинале. Нема тамо неке нееклисиолошке викаре.

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, невски рече

Пољаци којима је дао цео запад земље, дао им велику обалу

Da li možda znaš zašto je to uradio?

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Bernard рече

Da li možda znaš zašto je to uradio?

Заблуде, тада је била политика интернационале (не у смислу Троцког), ширење комунизма, сви људи су браћа, исто као наша заблуда југословенства.

7a2c1ebe-1c49-4244-bdbf-698d787b9bbc.gif

Жутим оквиром границе пре 1939.

Тамно браон данашње границе.

Смеђа боја то је данашња западна Украјина и Белорусија која је припојена СССР,а тиме Пољска ослобођена на пример данашњих проблема које Русија са Украјином има.

Плус Немачка није хтела да дозволи да Гдањск који су сматрали својим градом буде у Пољској,а и хтели су да се повежу са Источном Пруском, која је после подељена између Пољске и Русије (данашња Калињинградска област). Пољска је тада имала свега пар километара морске обале, а сада има јако велику морску обалу.

Запад Пољске,као и Источна Пруска су територије које су биле настањене у великој већини Немцима, а онда их је СССР очистио, депортацијом у данашњу Немачку и то све у име интернационале.

Мислили су да ће то дуго потрајати, да ће они бити задовољни, али време је показало да то није било тачно, као уосталом и наше стварање Југославије.

Подели на овим сајтовима

Око бројева. 2013 католика је 1.254 милиона. Клира са катихетама и мисионарима лаицима 4.762.458. Свештеника 415.348. Године 2014 католичких владика у свету имамо само 5.237.  

Подели на овим сајтовима

Упокојио се светогорски старац Григорије, игуман манастира Дохијар, који је позивао на помирење Украјине и Русије. Такође је подржавао поглавара УПЦ (МП) Онуфрија и саму Украјинску православну цркву Московске патријаршије.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Zoran Đurović рече

Око бројева. 2013 католика је 1.254 милиона. Клира са катихетама и мисионарима лаицима 4.762.458. Свештеника 415.348. Године 2014 католичких владика у свету имамо само 5.237.  

Znaci oko 80 svestenika na jednog episkopa.  I dalje mnogo ali donekle prihvatljivo.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Ole Gunnar Solskjær рече

Znaci oko 80 svestenika na jednog episkopa.  I dalje mnogo ali donekle prihvatljivo.

Значи 415.348 попова и 5.237 владика под римским бискупом (назови бискупом, ал да то занемаримо). Која гордост и мегаломанија!!! 

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Ole Gunnar Solskjær рече

Сам себе негираш. 

Има пуноправне бискупе, надбискупе, кардинале. Нема тамо неке нееклисиолошке викаре.

Fora je u celoj prici, sto je papa krajnja instanca u apelaciji, pa, tako kao da upravlja svim biskupima i svim svestenicima koji mogu da se obrate papi po nekoj svojoj zalbi ( ako nisu zadovoljni presudom i misle da nije pravedno sudjeno od strane njegovog biskupa )

Tako da, i papa ima dosta posla, mnogo vise nego kod nas. Just_Cuz_19

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, невски рече

Вероватно Катон, пошто му свака порука на форуму почиње или се завршава са : "У осталим питањима мислим да Картагину (Русију) треба спалити".

Уосталом, мислим да Катона треба задржати у минусу:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ivan Marković рече

Уосталом, мислим да Катона треба задржати у минусу:ani_biggrin:

Moji minusi nece tebe oslobiti kompleksa. Definitivno. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ole Gunnar Solskjær рече

Moji minusi nece tebe oslobiti kompleksa. Definitivno. 

Остави ту баналну психологију за неког другог и гледај да се ослободиш сорошевско-цариградског злодуха. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ivan Marković рече

Остави ту баналну психологију за неког другог и гледај да се ослободиш сорошевско-цариградског злодуха. 

Колико мораш бити паглу од 0 до 10 да кажеш овако нешто, а да заступаш ставове КГБ-а и пресвучених комунистичких шпијуна који још увек дрмају Русијом.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ole Gunnar Solskjær рече

Колико мораш бити паглу од 0 до 10 да кажеш овако нешто, а да заступаш ставове КГБ-а и пресвучених комунистичких шпијуна који још увек дрмају Русијом.

Колико мораш бити инспирисан поднебесним духовима па заступати цариградског артемиту.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...