Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, Ведран* рече

@Trifke :tongue:

Папини голубови мира пуштени 2014 г. након молитве за мир у Украјини. 

Kakve veze ima magare sa svrakam i golubovima. Hoces da magaretu namestis neku pricu. E Nece da moze! Nedam magare. Pravda za magare! ::kucanje:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 6 минута, Trifke рече

Nedam magare. Pravda za magare! ::kucanje:

Ја знам да ти браниш ликове из бајки. Али увек промашиш. 

Тако си бранио Снежану без патуљака, а сад Магаре из Чаробног сточића, али да ти кажем, ово магаре не каки златнике, као оно из бајке. 

Да простите, али тако пише у бајци. :))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Ведран* рече

Ја знам да ти браниш ликове из бајки. Али увек промашиш. 

а сад Магаре из Чаробног сточића, али да ти кажем, ово магаре не каки златнике, као оно из бајке. 

Да простите, али тако пише у бајци. :))

Opet projektujes! Ne branim ja magare zbog koristi kao sto bi ti to uradionego zbog pravde.:tongue: Pravda za magare! :kucanje:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Trifke рече

Ala si ti magare ratoborna! Jesi li to pokupila od ovog Vedrana? :) 

Ne može se to pokupiti,to ili jesi ili nisi?;)

Evo tako se borim sa školskim sustavom ovih dana..znaš ono kad su svi za samo ti protiv ali ne mogu jednostavno šutiti na neke stvari..i na kraju se uspostavilo da sam u pravu..:sunce:joooj što volim taj osjećaj.

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, kopitar рече

A gdje ti zabijaš svoj nos??:))

Od tebe sam ocekivao malo pristojniji odgovor. Bas me iznenadjujes. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Православни Србин рече

Грци су наша православна браћа, део су православног света и Цркве.

Зашто кажеш Грци, а мислиш на Цариград? Грци су и атинска, и Јерусалим...и Јеротеј Влахос и Серафим Китерски...

Није Црква компартија па да тек тако ,,ишутирамо" из ње нашу браћу и православне вернике, само због једног спора иза кога стоји политика.

Иза овога не стоји само политика...а то за компартију види са Вас саборима када су избацивали Арија, Евномија, омијце, македонијанце, несторијанце, евтихијанце, северијанце, монотелите, иконокласте...

има и пуно верних, честитих православних хришћана којих се не смемо одрећи. 

За њих ћемо направити егзархију:ani_biggrin:

Не смемо правити расколе и фракције, морамо чувати јединство Цркве.

Реци то Вероломеју и његовим НАТО/ЕУ газдама...

Раскол је највећа несрећа и то је оно што никако не смемо прижељкивати, нити се томе радовати.

Види горе.

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Lady Godiva рече

Само ми је симпатично како би људи да чисте и спашавају цркву уместо да крену од себе.

Е нек си ми рекла. Само примени то и на себе кад следећи пут будеш учествовала у малтретирању "креатарда" и "талибана". Јер је сваки термин батина са два краја. Постоје и еволутарди и екулибани (екуменистички талибани). Такође је и ова твоја етичка препорука двосмерна. На све то, само потврђује моју тезу о вашем пренемагању и моралисању најгоре врсте...јер ова тема везе нема са етиком, него сарасколом.

Подели на овим сајтовима

@Ivan Marković @Lady Godiva

То је проблем код нас. Или задрти "десничари" или задрти "левичари". 

Подели на овим сајтовима

Jucerasnja poseta Filareta Dzo Bajdenu

http://www.romfea.gr/diafora/23959-sunantisi-tou-sxismatikou-patriarxi-filaretou-me-ton-proin-antiproedro-ton-ipa-tzo-mpainten

Dzo (inace rimokatolik) - Podrzavam stvaranje ukrajinske autokefalne crkve i hvala vam na vasem duhovnom i drustvenom radu.

Filaret - Hvala vama sto nas tolikih godina podrzavate i izvolite orden sv.Vladimira.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, kopitar рече

A gdje ti zabijaš svoj nos??:))

pa sigurno ne u katoličke forume, mada razumem vas, nije vama lako :smeh1:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Снежана рече

pa sigurno ne u katoličke forume, mada razumem vas, nije vama lako :smeh1:

Не знам шта би Копитару... Као да га је дух Васијана за моменат запосео...

Подели на овим сајтовима

@Ivan Marković 

Шта је горе: Бити геј или екумениста?

Би ми симпа кад прочитах пре неки дан да су Оци означили новацијане као мрзитеље људског рода, израз који сам ја користио за ревнитеље без разума...  

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ivan Marković рече

Е нек си ми рекла. Само примени то и на себе кад следећи пут будеш учествовала у малтретирању "креатарда" и "талибана".

Не малтретирам ја никога, нити користим те изразе. Једном сам давно тако нешто "талибански" рекла Војводи па си ми, мсм баш ти, указао на то да етикетирам. Тако да се од тада трудим да то не радим.

пре 2 часа, Ivan Marković рече

Такође је и ова твоја етичка препорука двосмерна. На све то, само потврђује моју тезу о вашем пренемагању и моралисању најгоре врсте...јер ова тема везе нема са етиком, него сарасколом.

Океј, ако ти тако кажеш..

У праву си идем у оф. :mahmah:

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Zoran Đurović рече

Не знам шта би Копитару... Као да га је дух Васијана за моменат запосео...

0405_feelMožda je Vasko bacio anatemu na sve nas..evo mene neki zloduhić salijeće cijeli dan da uplatim loto reko dobro je ne trebam ja love ajde ti dalje..staniiiiiii:pop:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...