Jump to content

Зоран Ђуровић: Шта има Амфилохије против Степинца?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Да слушам уназад или?

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 3 часа, Zoran Đurović рече

Племићу, заслужио си да ти дам тезе Васијана да се не би мучио:

E pa ne može tako..staniiiiiiinek se muči,to nek mu bude kazna zato što se pozdravio sa svima i "otišao"..malo čistilišta neće mu naškoditi..:kucanje:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Isusovo magare рече

E pa ne može tako..staniiiiiiinek se muči,to nek mu bude kazna zato što se pozdravio sa svima i "otišao"..malo čistilišta neće mu naškoditi..:kucanje:

Е, ви католици, ако не би некоме до задњег динара наплатили, нисте живи!:)))

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ведран* рече

Да слушам уназад или?

Kako god sledi ti: 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Zoran Đurović рече

Е, ви католици, ако не би некоме до задњег динара наплатили, нисте живи!:)))

I Bog reče:"...do posljednjeg novčića..."

Подели на овим сајтовима

On 13.9.2018. at 19:50, Васијан рече

Шта ћеш, године чине своје :D

Васијане, несрећо једна, мораћеш да мењаш теорију! Питах о. Саву (имамо једну затворену групу за борбу за КиМ): "::::::::::::))))))))))))))))) Да те подсетим за онај линк осталих патријаршија које су осудиле Артемија..."

Сава: Oče, mislim da kad jedna pomesna Crkva osudi nekog klirika to automatski biva prihvaćeno od svih ostalih Crkava i nema potrebe da svaka pojedinačna Crkva potvrđuje nečije raščinjenje ili odlučenje. Po carigradskim tumačenjima, koja bi mnogi ozbiljno osporili, jedino da je napravio apelaciju Vaseljenskom oni bi se možda umešali kao sada u Ukrajini, ali ex-Artemije upravo njega smatra za arhijeretika. Jedino možda da se požali Papi:)

Ако се мене не стидиш, постидећеш се ваљда Саве? 12:smeha::))12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Zoran Đurović рече

Васијане, несрећо једна, мораћеш да мењаш теорију! Питах о. Саву (имамо једну затворену групу за борбу за КиМ): "::::::::::::))))))))))))))))) Да те подсетим за онај линк осталих патријаршија које су осудиле Артемија..."

Сава: Oče, mislim da kad jedna pomesna Crkva osudi nekog klirika to automatski biva prihvaćeno od svih ostalih Crkava i nema potrebe da svaka pojedinačna Crkva potvrđuje nečije raščinjenje ili odlučenje. Po carigradskim tumačenjima, koja bi mnogi ozbiljno osporili, jedino da je napravio apelaciju Vaseljenskom oni bi se možda umešali kao sada u Ukrajini, ali ex-Artemije upravo njega smatra za arhijeretika. Jedino možda da se požali Papi:)

Ако се мене не стидиш, постидећеш се ваљда Саве? 12:smeha::))12:smeha:

Nema jeretik dok sabor to ne odobri jer je samo kanonski jeretik pravi jeretik..

Vasijan mnogočestiti je najveći ekumenizam svih vremena...:))

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, kopitar рече

Nema jeretik dok sabor to ne odobri jer je samo kanonski jeretik pravi jeretik..

Vasijan mnogočestiti je najveći ekumenizam svih vremena...:))

Па кад је вас признао за Цркву, где ћеш више?!:))12:smeha:12:smeha:

Подели на овим сајтовима

@Васијане Ишчезли!

Један поп сада преприча шта је Иринеј писао на Ромфеји: 

Igor Zirojevic: Ε, βάρβαροι.... докле ћу бити с вама.... ;) ко не зна грчки, вриједи да га научи ради љепоте језика који свети бачки користи :) Каже, укратко, да се , вјероватно непажњом, а не злонамјерно или незнавено, користи еклисиолошки и свештеноканонски непрецизна терминологија када је ријећч о дешавањим ау Украјини. Говори се о давању аутокефалије Украјинској Цркви, а не ради се о томе. У Украјини посотји једна и једина канонска Украјинска Црква, под митр. Онуфријем, коју једину признају сви Православни. Ако говоримо о давању аутокефалије, можемо говорити смао о тој Цркви, која је није тражила, и која је под јурисдикцијом Москве, са аутономијом. Овдје се ради о давању аутокефалије расколницима који је нису ни тражили, нити су се покајали, а и да јесу, треба да је траже од Цркве од које су се одвојили, тј. од Москве. То је једини начин. Исто је и са МПЦ. До недавно, каже, је било незамисливо и није Цариград себи могао дозволити да прими било кога из МПЦ на било какав разговор о превазилажењу раскола, или писмо, а да се заобиђе СПЦ.... и у свом стилу озбиљне ироније додаје... "а да СПЦ о томе сазнаје из медија".... :) Поставља питање, ако Цариград, или било која Црква, може тако да заобилази помјесну Цркву, и поништава или признаје нешто мимо ње, какав је онда смисао аутокефалије коју имају помјесне Цркве? Ако рукоположење једне Цркве, или Тајне, или епитимије признају аутоматски и све остале помјесне Цркве, како може тај Денисенко одједном да буде Патријарх, јер он је не само рашчињен, већ и анатематисан, а то би требало да важи до сада је важило и прихватао је ту одлуку и Цариград. И каже да аргумент Цариграда да се овим превазилази раскол може схватити само у овом смислу: посотје три расколничке групе у Украјини, а овим би се оне могле ујединити у једну. Дакле, то је једино што се може постићи. а свакако ће они остати ван јединства са Црквом. Ето, укратко :)

Ерго, Цг у време иконоборства је био валидно анатемисан. И то на основу Владике Иринеја!:sunce:Преко Папе су се вратили у Цркву.  

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Zoran Đurović рече

@Васијане Ишчезли!

Један поп сада преприча шта је Иринеј писао на Ромфеји: 

Igor Zirojevic: Ε, βάρβαροι.... докле ћу бити с вама.... ;) ко не зна грчки, вриједи да га научи ради љепоте језика који свети бачки користи :) Каже, укратко, да се , вјероватно непажњом, а не злонамјерно или незнавено, користи еклисиолошки и свештеноканонски непрецизна терминологија када је ријећч о дешавањим ау Украјини. Говори се о давању аутокефалије Украјинској Цркви, а не ради се о томе. У Украјини посотји једна и једина канонска Украјинска Црква, под митр. Онуфријем, коју једину признају сви Православни. Ако говоримо о давању аутокефалије, можемо говорити смао о тој Цркви, која је није тражила, и која је под јурисдикцијом Москве, са аутономијом. Овдје се ради о давању аутокефалије расколницима који је нису ни тражили, нити су се покајали, а и да јесу, треба да је траже од Цркве од које су се одвојили, тј. од Москве. То је једини начин. Исто је и са МПЦ. До недавно, каже, је било незамисливо и није Цариград себи могао дозволити да прими било кога из МПЦ на било какав разговор о превазилажењу раскола, или писмо, а да се заобиђе СПЦ.... и у свом стилу озбиљне ироније додаје... "а да СПЦ о томе сазнаје из медија".... :) Поставља питање, ако Цариград, или било која Црква, може тако да заобилази помјесну Цркву, и поништава или признаје нешто мимо ње, какав је онда смисао аутокефалије коју имају помјесне Цркве? Ако рукоположење једне Цркве, или Тајне, или епитимије признају аутоматски и све остале помјесне Цркве, како може тај Денисенко одједном да буде Патријарх, јер он је не само рашчињен, већ и анатематисан, а то би требало да важи до сада је важило и прихватао је ту одлуку и Цариград. И каже да аргумент Цариграда да се овим превазилази раскол може схватити само у овом смислу: посотје три расколничке групе у Украјини, а овим би се оне могле ујединити у једну. Дакле, то је једино што се може постићи. а свакако ће они остати ван јединства са Црквом. Ето, укратко :)

Ерго, Цг у време иконоборства је био валидно анатемисан. И то на основу Владике Иринеја!:sunce:Преко Папе су се вратили у Цркву.  

Ja sam ovo razumio : ako te jedna pomesmi crkva prizna onda si priznat..jer je dio crkve isto crkva.

Ako nije tako onda je Vasijan iščezli u pravu.

Подели на овим сајтовима

Само се ви зезајте, Васијана ће сада да запосле у Константинопољу, има додирних тачака између њихових еклисиологија, да не елаборирам :)))

А Ави броје лајкове у Ленглију. :tongue:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ведран* рече

Васијана ће сада да запосле у Константинопољу

Оде човек ко по' литре ракије! А не сећам се да сам га клео...:))

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Оде човек ко по' литре ракије! А не сећам се да сам га клео...:))

Злотвори га закључали сто посто. А скривају злодела своја јер нико од нас не зна шта је с њим. Зато ја трубим да им трагови смрде нечовјештвом. . . и пишем скорбне посланице...

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Ведран* рече

Само се ви зезајте, Васијана ће сада да запосле у Константинопољу, има додирних тачака између њихових еклисиологија, да не елаборирам :)))

А Ави броје лајкове у Ленглију. :tongue:

Loša sudba će da snađe ko se Avi suprostavi...:))

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, kopitar рече

Loša sudba će da snađe ko se Avi suprostavi...:))

Тако попи одмах валидну и извршну анатему онај о. Горан антиеволуциониста!12:smeha: Сабор Поука га изопћио док се не покаје!:)))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...