Jump to content

Доксологија форумашима и поздрав

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Клањам ти се до земље! Егзегета си егзегета, столб тумача православног предања!:))12:smeha::)) Ти знаш ђе ђаво спава и зека пије воду!

Оплаках!12:smeha: 

Ovo je delimično šaljivo tumačenje Kornelija Agripe iz, valjda, XVI veka, da ne uzimam zasluge na sebe ;)

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Одговори 163
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 3 минута, Paradoksologija рече

Ovo je delimično šaljivo tumačenje Kornelija Agripe iz, valjda, XVI veka, da ne uzimam zasluge na sebe ;)

Нисам знао. Одушевљен сам! Фала ти!

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Жика рече

Пратио сам, али нисам стручан да оценим да ли је то што кажеш.

Прочитај Мирковићев текст па кажи да ли би се и ти збунио... А ако је немогуће да се збуниш, онда остаје само једно логичко решење ове "омашке". Психологија је озбиљна наука.

Ја да сам направио овакву грешку, одмах бих узео да у свим преносима је исправим. То овде није случај. 

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Zoran Đurović рече

12:smeha:

Пропустио си митски покушај наметања жењенима правила да се 3 пута годишње само причесте! Пошто су грешни, доста им је 3 пута.:)) Остале су нејасне 2 ствари: 1) Зашто се не причешћују на Апостоле?, 2) Да ли и удате могу да се причесте чак 3 пута? - То ме у инбоксу сморила ова Парадоксологија јер би она да се причести више пута годишње (непоправљива феминисткиња)! Дакле, или ти одговори, а ако питање надилази твоју мудрост, онда питај Дјечарца. Он ће сигурно знати одговор! 

Пропустио јесам. Не знам ко је Дјечарац.

Ал може да се причешћује. Жене су и овако грешне, па треба више од нас да се причешћују, сем кад имају течење или кад се и иначе не ваља да идеш у цркву (знају то бабе да им кажу). И да плачу стално и сећају се колико су грешне и да нам буду послушне.

Али ожењени мушкарци, још ако иду по кафанама, и још ако по каганама има певаљки, морају озбиљно и темељно да се исповеде пре сваког причешћа. Јер неће да се замери жени ако направи неку грешку, ал нама свесним бићима оће.

пре 20 минута, Zoran Đurović рече

а ако питање надилази твоју мудрост

Јел ово нека провокација?!!!

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Прочитај Мирковићев текст па кажи да ли би се и ти збунио... А ако је немогуће да се збуниш, онда остаје само једно логичко решење ове "омашке". Психологија је озбиљна наука.

Ја да сам направио овакву грешку, одмах бих узео да у свим преносима је исправим. То овде није случај. 

То и кажем да би било добро да се исправи на свим сајтовима.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Жика рече

То и кажем да би било добро да се исправи на свим сајтовима.

Чудан је био феномен да се Дјечарац извинио, исправио на 2 сајта ову грешку, а кад су 2-3 теме по овом питању закључане, јер смо га "черечили", он је вратио првобитну верзију! Сада, он није узео да на свим сајтовима пошаље допис да се та "грешка" исправи. 

Ево, на тимочкој имаш непреправљен текст: http://eparhija-timocka.org/post-u-cast-presvete-bogorodice-2/ Неће да га преправи јер је из те епархије па се нада да нико није чуо какву је глупост направио. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Paradoksologija рече

Isto kao što nije bila frka da Eva kuša od Drveta, jer njoj nije eksplicitno branjeno, kurcšlus nastaje kad deli plod sa Adamom. :0205_whistling:

( nemoj da bude kao sa pricicom oko trecebracnih, ....nisam dobro videla,...   )..   :smeh1:

"Само род с оног дрвета усред врта, казао је Бог, не једите и не дирајте у њ, да не умрете." 

( zvanicna izjava buduce gospodje Eve,... :)) )

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Чудан је био феномен да се Дјечарац извинио, исправио на 2 сајта ову грешку, а кад су 2-3 теме по овом питању закључане, јер смо га "черечили", он је вратио првобитну верзију! Сада, он није узео да на свим сајтовима пошаље допис да се та "грешка" исправи. 

Било би добро да се јави и да објасни, али од тога изгледа нема ништа. Он само поставља текстове, неће да дискутује.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Zoran Đurović рече

Da, odgovornost treba da postoji. :buba:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жика рече

Било би добро да се јави и да објасни, али од тога изгледа нема ништа. Он само поставља текстове, неће да дискутује.

Јавио се он, као владика, у 2 наврата, али опет ништа није објаснио, него је кривицу свалио на Мирковића да не зна српски, па га је то као завело. Мали се спрема за владику. А онда ће да приупита за здравље попове који се праве паметнима, као што сам ја.   

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Zoran Đurović рече

Нисам знао. Одушевљен сам! Фала ти!

Deciamatio de nobilitate & precellentia Foeminei sexus, 1529.

U principu je bio za jednako dostojanstvo polova i najviše se u suštini zalagao za obrazovanje žena, te je u ovom visprenom i zabavnom spisu koristio slične egzegetske taktike onima koji su žene unižavali da dokaže da su - superiorne :D

Tako je Eva, između ostalog, prava kruna stvaranja, jer je stvorena poslednja, i to ne od crvenice, već od živog čoveka; on je nazvan po zemlji, ona po životu. Zato je njoj plod Drveta Poznanja bio dopušten, jedini problem bio je što ga je podelila sa nedostojnim Adamom. ;)

Imam u pdf na engleskom, ako nekog zanima.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Zoran Đurović рече

Ево, на тимочкој имаш непреправљен текст: http://eparhija-timocka.org/post-u-cast-presvete-bogorodice-2/ Неће да га преправи јер је из те епархије па се нада да нико није чуо какву је глупост направио. 

За две године, колико радим, направила сам гомилу грешака. Сваки пут бих исправила грешку чим бих је приметила и никад ми није било тешко да се извиним својим колегама или клијенту, ако су осетили последице.

Да ли толико тешко признати да ниси непогрешив? Зар је важније глуматати неки ниво него одрадити посао како треба? Како ми такви људи иду на ...  :dry:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...