Иван ♪♫ Написано Јул 6, 2018 Пријави Подели Написано Јул 6, 2018 пре 9 минута, Нифада рече Ovako su nekada izgledali kupaći kostimi,tu je čak i kontrolor na plaži da proveri da li je ispoštovana podrzumevana dužina.Prema nekim signalima,izgleda da se i danas javljaju slične tendencije u svesti nekih,a osim plaža bilo bi uključeno i kupatilo, Je l on to pipa tudju zenu po kolenu? Ne bi on, inace, nego jadan mora, po sluzbenoj duznosti Рапсоди, Branislav81, Вукашин Ковачевић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јул 6, 2018 Пријави Подели Написано Јул 6, 2018 Управо сада, Иван ♪♫ рече Kakvih (osim izdvajanja koje pominjes)? Večsam pominjala to ranije.Nošeje marame u to vreme bilo je afirmativno za žene,tako da je nošenje marame u Crkvi,na Liturgiji,ukazivlo na određeni satus i autoritet koji je žena stekla u hrišćanstvu,mogla je da ravnopravno sa muškarcima učestvuje u bogosluženju.Danas marama nema to značenje ukulturi kojoj pripadamo. Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лубеница Написано Јул 6, 2018 Пријави Подели Написано Јул 6, 2018 Бога ми, те су га прилично окраћале, овако је почело Вукашин Ковачевић and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јул 6, 2018 Пријави Подели Написано Јул 6, 2018 пре 1 сат, Bokisd рече ( Avocado )....Trik pitanje,.... Ne bas. Ako ima treca mogucnost mozes da izneses slobodno... samo da ne bude ono sa cudnim putevima... Bokisd је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јул 6, 2018 Пријави Подели Написано Јул 6, 2018 пре 5 минута, Нифада рече Večsam pominjala to ranije.Nošeje marame u to vreme bilo je afirmativno za žene,tako da je nošenje marame u Crkvi,na Liturgiji,ukazivlo na određeni satus i autoritet koji je žena stekla u hrišćanstvu,mogla je da ravnopravno sa muškarcima učestvuje u bogosluženju.Danas marama nema to značenje ukulturi kojoj pripadamo. jedno podpitanjce, da nisi slucajno feministickog opredeljenja? Вукашин Ковачевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јул 6, 2018 Пријави Подели Написано Јул 6, 2018 пре 1 минут, Иван ♪♫ рече jedno podpitanjce, da nisi slucajno feministickog opredeljenja? Koristim razne itvore u obradi teme,ako je to to feminizam,onda neka bude Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 6, 2018 Пријави Подели Написано Јул 6, 2018 пре 9 минута, Avocado рече Ne bas. Ako ima treca mogucnost mozes da izneses slobodno... samo da ne bude ono sa cudnim putevima... Recimo, prosto, ( mogucnost ) kao primer ( za ugledanje ili ne ), ne mora da bude neki novi primer ....pa, pametan covek ce' se zamisliti ( nad tim dogadjajem i primerom ).....ne mora ponovo da se ponavlja,...( uostalom, mozda se i nekad, negde ili nekom posebno i dogodilo slicno kao sa slucajem sv.Jakova ),....ili, recimo, moze Bog, pouku price iz primera ( sv. Jakov ),..... da kreira po nekom drugom scenariju,....itd,... Вукашин Ковачевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јул 6, 2018 Пријави Подели Написано Јул 6, 2018 Управо сада, Нифада рече Koristim razne itvore u obradi teme,ako je to to feminizam,onda neka bude izvore Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јул 6, 2018 Пријави Подели Написано Јул 6, 2018 пре 1 минут, Нифада рече Koristim razne itvore u obradi teme,ako je to to feminizam,onda neka bude Sto ne zelis da kazes? Ili jesi, ili nisi feministkinja? Ili delimicno. Nije to sramota пре 1 минут, Нифада рече izvore takodje, razmak nakon znakova interpunkcije, hehehe Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јул 6, 2018 Пријави Подели Написано Јул 6, 2018 пре 6 минута, Bokisd рече Recimo, prosto, ( mogucnost ) kao primer ( za ugledanje ili ne ), ne mora da bude neki novi primer ....pa, pametan covek ce' se zamisliti ( nad tim dogadjajem i primerom ).....ne mora ponovo da se ponavlja,...( uostalom, mozda se i nekad, negde ili nekom i dogodilo slicno kao sa slucajem sv.Jakova ),....ili, recimo, moze Bog, pouku price iz primera ( sv. Jakov ),..... da kreira po nekom drugom scenariju,....itd,... To mi sve spada u prvu mogućnost... promenio je u međuvremenu mišljenje o tome kako da kazni/upozori devojke koje to urade... i njihove potoke... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јул 6, 2018 Пријави Подели Написано Јул 6, 2018 Je l' moze neko konkretno da objasni zasto zena 'mora' da nosi maramu? Kakva ,,duhovna" tajna moze da bude u tome? Da li je to dogma zato sto je neki svetac MOZDA nesto rekao? Ako se poziva na sta pise u sv. pismu, uz to diskutabilnih tumacenja, zasto se zaboravlja da pisci nisu nepogresivi, kako se Pavle u lice suprotstavio Petru, koji je gurao neke nebitne i povrsne stvari, i ispao dvolican, i Pavle je bio u pravu sto ga je kritikovao, i zahvaljujuci cemu se mi danas ne obrezujemo, na primer (ako se uopste dobro secam). Vidi ovde: https://pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=sinod&book=48&chap=2 Tim pre jos manje bitno pokrivanje, koje je vise kulturoloska, a ne, pazi sad, ni manje, ni vise, nego nekakva duhovna stvar. Ista stvar sa nosenjem dugih pantalona za muske u crkvi. Pa znas kad cu po onoj vrucinstini da nosim pantalone, narocito ako sam gladan. Sta treba da mi pozli? Zenama je tu cak i lakse, jer mogu da nose haljine i laganu odecu. Sva poenta sa pokrivanjem tela je u tome da se ne provocita seksualnost, jer crkva nije mesto za to, vec za molitvu. Ali ne treba preterivati i ici u ekstrem. To me podseca na onu Hristovu: Spolja cistite casu, a iznutra ste puni prljavstine. Cisti spolja, ko je iznutra prljav. Uredjuje spolja, ko je iznutra neuredan. Kritika naravno u razumnim granicama. Tako ja mislim. Ako mislite da gresim - promenite mi misljenje! Paradoksologija and badenac је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јул 6, 2018 Пријави Подели Написано Јул 6, 2018 Paradoksologija, Smaragdni kamičak and Вукашин Ковачевић је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 6, 2018 Пријави Подели Написано Јул 6, 2018 пре 37 минута, Avocado рече To mi sve spada u prvu mogućnost... promenio je u međuvremenu mišljenje o tome kako da kazni/upozori devojke koje to urade... i njihove potoke... Da, mogu da budu, drugi potoci ( i reke ), ali,....poruka je , slicna.... ( zene, marame na glave,....moze i samo u crkvi ....pa, bar po neki put,..... dovoljno je,..... )... Вукашин Ковачевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Ковачевић Написано Јул 6, 2018 Пријави Подели Написано Јул 6, 2018 пре 4 минута, Bokisd рече a, mogu da budu, drugi potoci ( i reke ), ali,....poruka je , slicna.... ( zene, marame na glave,....moze i samo u crkvi ....pa, bar po neki put,..... dovoljno je,..... ).. Боки, ја бих тебе да усвојим, не знам зашто Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 6, 2018 Пријави Подели Написано Јул 6, 2018 пре 1 минут, Вукашин Ковачевић рече Боки, ја бих тебе да усвојим, не знам зашто Moze,....da me malko negujes ,....sad, kad sam nesto boleciv,.... Вукашин Ковачевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука