Jump to content

Za vreme Hirotonije u Novom Sadu nepropisni parkiran vozni park SPC od sigurno milion evra

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 49 минута, Поуке.орг инфо рече

@Жичанин Како мислиш да се то реши? Шта би требало да се ради по том питању?

Ako je problem samo u automobilima, moglo bi da se reši ovako npr.

Za svaku eparhiju, tj. vladiku (četrdeset i koji više) u kragujevačkoj Zastavi se kupi Fiat 500L kao službeno auto. Verujem da bi u flotnoj prodaji mogla cena da se spusti i ispod 10000 evra/kom. Auto nov, komforan, itd... Nije preterano skup, ne "bode oči" itd. I time se začepe usta Blicevima i ostalim tabloidima. Ne mora a priori taj model i brend, to više radi "kupujmo domaće", ali svakako za desetak hiljada evra može da se kupi solidan i pouzdan automobil sa višegodišnjom garancijom.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Милан Ракић рече

Za svaku eparhiju, tj. vladiku (četrdeset i koji više) u kragujevačkoj Zastavi se kupi Fiat 500L kao službeno auto. 

Bolje neka Lada ili Dacia... pravoslavno bre!

A ne neki tamo ekumenisticki Fiat!

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

@Милан Ракић То је свакако одлична идеја, АЛИ то неће ништа решити. Поента није у томе, то је само један од многих повода за разне пљувачине.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Милан Ракић рече

Za svaku eparhiju, tj. vladiku (četrdeset i koji više) u kragujevačkoj Zastavi se kupi Fiat 500L kao službeno auto. Verujem da bi u flotnoj prodaji mogla cena da se spusti i ispod 10000 evra/kom. Auto nov, komforan, itd... Nije preterano skup, ne "bode oči" itd. I time se začepe usta Blicevima i ostalim tabloidima. Ne mora a priori taj model i brend, to više radi "kupujmo domaće", ali svakako za desetak hiljada evra može da se kupi solidan i pouzdan automobil sa višegodišnjom garancijom.

Амин. Има и владика који су се возили и јефтинијим, па тиме и мање безбједним колима, али то нико не помиње (ево ја ћу: владика ваљевски Милутин, који је због тога доживио удес).

С друге стране, некад је, нпр у Банату, цело село дочекивало владику, сјећам се тога из 70-их и 80-их година: до атара владика дође аутомобилом, ту пред њега изјашу момци са барјацима, а онда га чезом довезу до цркве. Боже ме прости, то је било нама дјеци забавније од литургије. Хоћу да кажем народ никада није штедео на владикама, напротив владика је најдражи гост био (чак и у вријеме друга Тита:)). Тај осјећај треба да се чува.

Тачно је, и много пута у историји показано и код нас и у свијету, ово што каже Никола три осмице, да су манастири и цркве страдали због прекомјерног материјалног богатства.  

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, александар живаљев рече

Тачно је, и много пута у историји показано и код нас и у свијету, ово што каже Никола три осмице, да су манастири и цркве страдали због прекомјерног материјалног богатства.  

Јесте, ово је тачно.

Подели на овим сајтовима

Који сте ви телетабиси!

Хајку су покренули новосадски аутономаши, који из дубине душе презиру СПЦ. Да они којим случајем имају власт, они би све цркве порушили а попове стрељали, а ви бисте зато што сте верници ишли на преваспитавање. То што Бљуц преноси њихове спинове, зар је још коме чудно?

У питању је било хиротонисање Исихија у епископа. Гостију је било са разних страна а паркинг простор испред саборног храма у Новом Саду једноставно не постоји. Тако су комунисти одрадили урбанистички план, јер нису ни предвидели попове у њиховој светлој будућности.

Гадите ми се сви ви који тако лакомислено наседате на спинове овејаних црквобораца и мрзитеља хришћанства. Нису мрзитељи који покрећу ове спинове достојни презреније, него управо ви који као она руља која је викала "распни га" подржавате и ширите њихове спинове. Аутономаши су достојни непријатељи и као сваки непријатељи служе се пропагандом, али ви који ни зрно поверења немате ни у своју цркву ни државу, ви сте руља! Као што сад распињете СПЦ на правди Бога, сутра бисте разапели и Бога да којим случајем сиђе. Хвала Богу па неће још и неће међу Србе. Ако и буде долазио, доће неком другом народу.

Да се ја нешто питам бановао бих вас истог момента.

Али овај форум не водим само ја, има ту и других који су дуготрпељиви и многомилостиви па ће се са вама телетабисима докоњацима још натезати да вам објасне да није баш све тако "црно" како аутономаши приказују.

Фуј бре, срам вас било!

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Жељко рече

Који сте ви телетабиси!

Хајку су покренули новосадски аутономаши, који из дубине душе презиру СПЦ. Да они којим случајем имају власт, они би све цркве порушили а попове стрељали, а ви бисте зато што сте верници ишли на преваспитавање. То што Бљуц преноси њихове спинове, зар је још коме чудно?

У питању је било хиротонисање Исихија у епископа. Гостију је било са разних страна а паркинг простор испред саборног храма у Новом Саду једноставно не постоји. Тако су комунисти одрадили урбанистички план, јер нису ни предвидели попове у њиховој светлој будућности.

Гадите ми се сви ви који тако лакомислено наседате на спинове овејаних црквобораца и мрзитеља хришћанства. Нису мрзитељи који покрећу ове спинове достојни презреније, него управо ви који као она руља која је викала "распни га" подржавате и ширите њихове спинове. Аутономаши су достојни непријатељи и као сваки непријатељи служе се пропагандом, али ви који ни зрно поверења немате ни у своју цркву ни државу, ви сте руља! Као што сад распињете СПЦ на правди Бога, сутра бисте разапели и Бога да којим случајем сиђе. Хвала Богу па неће још и неће међу Србе. Ако и буде долазио, доће неком другом народу.

Да се ја нешто питам бановао бих вас истог момента.

Али овај форум не водим само ја, има ту и других који су дуготрпељиви и многомилостиви па ће се са вама телетабисима докоњацима још натезати да вам објасне да није баш све тако "црно" како аутономаши приказују.

Фуј бре, срам вас било!

Da, komunisti su navikli narod da Crkva mora hodati ko Pepeljuga i da nikad ništa nema a zavidne mase to jedva dočekale!

Oni bi najradije da se vladike voze u nečem ovakvom:

36177491_880293688838534_497282714951063

A i tada bi bilo zavistivaca kojima bi i takva vladičanska auta smetala i bola oči jer oni nemaju nikakvo! Kao da to sve vladike imaju radi sebe!

I kod nas je bilo problema pa je Crkva morala prevaspitavati prvo svoje vjernike pa onda i češku javnost i medija a na kraju je to uspjelo:

Prošle godine je moj biskup ostravsko-opavski Njegova Excelencia Msgre. František Lobkowicz I. biskup ostravsko-opavský titulární biskup Catabum castra  dakle Msgre. František Václav Lobkowicz, O. Praem - cijelim imenom František z Assisi Karel Bedřich Klement Jaroslav Alois Leopold Gerhard Telesfor Odilio Jan Bosco Pavel Marie Václav Lobkowicz (on je inače plemić i biskup istovremeno, kao i vladika Njegoš, zato ima tako dugo ime) kupio svojim radnicima u šumariji Biskupskih šuma 25 SUV terenskih auta i sad je to sasvim normalna stvar i niko se više po tabloidima i bulevarima ne bavi nikakvim "biskupskim autima i crkvenim voznim parkom". Konačno shvatili da Crkva ima na to sve pravo kao i svaki drugi pravni subjekat u ovoj državi, i na zemlju i na nekretnine i na auta i na stanove itd. Nije više komunizam, hvala Bogu!

Hlučín – Pořízením pětadvaceti nových automobilů značky Dacia Duster se výrazně rozrostla flotila služebních vozidel biskupství. Terénní auta budou k dispozici zaměstnancům Biskupských lesů v revírech lesní správy Ostravice, Vrbno pod Pradědem a oborníkům v oboře Hukvaldy. Automobily v jednotné hnědé barvě s logem Biskupských lesů požehnal ve středu 8. 2. v areálu autosalonu Automotoland Hlučín generální vikář Mons. Martin David.

Dole su slike tih 25 SUV auta i cijeli članak o tome:

http://www.doo.cz/posledni-zpravy/3209-generalni-vikar-mons-

Imamo i novog horepiskopa.

https://tinyurl.com/yc4eaof4

http://www.doo.cz/

"Prosím vás, ať se tady společně sejdeme a radujeme se!" - Pozvánka biskupa Františka V. Lobkowicze

https://cs.wikipedia.org/wiki/František_Lobkowicz

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Mali Marko рече

Не ниси читао до краја, били су ту и политичари из садашњег ештабилишмента СНС-а, део аутомобила је био њихов на том кошаркашком терену. 

@Milan Rakic ето видиш да нису читали шта сам им написао на почетку теме.

Човек планира Бог одлучује

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Avocado рече

Bolje neka Lada ili Dacia... pravoslavno bre!

A ne neki tamo ekumenisticki Fiat!

Дачија је у Реноовом власништву, значи преостаје само Лађа. Није ни Фиат 500 лоше решење, само не знам да ли постоје црни модели.

Али, највећа препрека овим добрим идејама је есхатолошка тежња свих босанских владика да возе искључиво "Њемце" :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Mali Marko рече

@Milan Rakic ето видиш да нису читали шта сам им написао на почетку теме.

Ok. Objasnio je i Željko "poreklo" priče da se tako izrazim. Mediji dignu dževu i to je činjenica. Ima i "besnih" auta, a ima i druga strana. Ja se sećam da je vladika bački dolazio u Beograd i sa "raspadnutom" Renolom 25 sa protom Milovanom koji mu je negda bio asistent na Novom Zavetu. Skoro je na Forumu bio tekst jednog hercegovačkog prote na ovu temu koji se zapita, kako niko nikada ne uslika njega dok vozi valdiku Grigorija u nekom tinejdžeru od Forda, ali kada valdiki Grigoriju Dejan Bodiroga ustupi Maseratija, odmah se slike pojave u medijima...

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Жичанин рече

IMG_8226.jpg

Не воле само православни екслузиве :D

Ima knjiga o monahu koji je prodao svoj Ferrari i ja poletio odmah da gledam koji je to živi svetitelj a kad ono je to o budističkom monahu! :D 

The Monk Who Sold His Ferrari

https://tinyurl.com/ycrd4yxq

the-monk-who-sold-his-ferrari.jpg

Подели на овим сајтовима

Ne moraju baš da se voze u mečkama,audijima,bmw i ostalo.....malo više skromnosti jer ni Hrista nisu vozila neke besne kočije,niti je jahao najboljeg konja nego magare....drugo stvar,narod koji je osiramašen i ojađen kad ovo vidi šta drugo može da pomisli nego popovi lopovi...Crkva treba da deli sudbinu naroda a ne da se postavlja iznad njega u bilo kom smislu...

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Милан Ракић рече

Ok. Objasnio je i Željko "poreklo" priče da se tako izrazim. Mediji dignu dževu i to je činjenica. Ima i "besnih" auta, a ima i druga strana. Ja se sećam da je vladika bački dolazio u Beograd i sa "raspadnutom" Renolom 25 sa protom Milovanom koji mu je negda bio asistent na Novom Zavetu. Skoro je na Forumu bio tekst jednog hercegovačkog prote na ovu temu koji se zapita, kako niko nikada ne uslika njega dok vozi valdiku Grigorija u nekom tinejdžeru od Forda, ali kada valdiki Grigoriju Dejan Bodiroga ustupi Maseratija, odmah se slike pojave u medijima...

Ok, ali to je i normalno... veliki broj ljudi očekuje od njih skromnost i onda naravno da nije vest kad je neka normalna situacija... vest je samo kada je neko naročito skroman (kao što je bio patr. Pavle) ili kada je neko naročito neskroman...

Nije potrebno ni ovo što ti kažeš neki Fiat ili nešto slično... ipak je episkop najviši velikodostojnik Crkve i neki od njih su i u godinama i normalno je da se voze u komfornim limuzinama... ali ima danas i veoma komfornih limuzina srednje klase, ne mora baš da bude top klasa... kad neko uzme limuzinu top klase, to već nije nikakva ozbiljna potreba nego samo demonstracija bogatstva (i/ili lečenje nekih kompleksa)...

Pri čemu daleko bilo da ja nekom gledam u tanjir... zabole me šta imaju ali očigledno dobrom delu njihove pastve smeta pa ne znam što se neki stalno čude i pozivaju na neke teorije zavere kada se ovakve priče pojave... dok je takva situacija pojavljivaće se takve priče u medijima...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

@мали марко

Нико не мисли да је критика увек злонамерна. Питање је ко упућује критику и на који начин је изражава.

Бљуцу увек треба да поверујем на прву лопту, како да не.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...