Православни Србин Написано Март 18, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 18, 2018 пре 1 минут, Ronald рече Pa to, svi gledaju svoje interese i mudri politicari slabasnih zemalja kao Srbija ako vec moraju da se pozicioniraju onda treba u ovom trenutku da odaberu stranu od koje mogu da imaju vecu korist. Po svim parametrima Rusija je daleko iza SAD-a i tako ce i ostati do kraja ovog vijeka koji jeste krucijalan za Srbiju. Ма да, брате. Нико не спори да је Русија ојачала. Али није јача од САД. Плус овде нема утицаја. А ми док чекамо да они ојачају, то је много неизвесно. Али, кад ја то кажем, онда сам ,,трол", чак ми и моје Православље доводе у питање, твде да сам ,,издајник", ,,клинац", ,,ништа не знам" и тако. А пази ја сам ,,издајник" и ,,глуп" јер нећу да схватим да није важно што је народ у Сирији тешко изгинуо и што је Сирија враћена у камено доба, градовци им разрушени, много народа побегло, али важно је да су Руси сачували Асада на власти. Е зато сам ,,трол". Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 18, 2018 Пријави Подели Написано Март 18, 2018 пре 1 минут, Milan Nikolic рече Можда већина Срба баш жели да пролази као до сада, ако ће то бити цена за нешто до чега држимо. А то ће бити јако битно, најбитније, у будућем могућем формирању новог поретка у свету. Знам да многи мисле о политици као нечему што убија принципе, али Срби су доказали супротно. Уосталом, биће референдум за шта год треба па ћемо видети. Ма какава референдум, нема од тога ништа. Какав год да буде резултат референдума, биће свеједно. Свет је у кризи, ми смо један шраф, и морамо да пливамо у бујици воде. Ево овде су причали о кризи ЕУ, ал егзистенцијална криза је на светском нивоу. http://www.rts.rs/page/radio/sr/story/24/radio-beograd-2/3074117/agora.html Ми се ту ништа не питамо, ни питају се ни јачи играчи од нас. У току је и Индустријска револуција 4.0, Дигитална револуција. Времена су турбулентна, и питање дал ћемо преживети као нација, и као држава. Што се тиче државе, мислим да смо у настајању/нестајању. Идемо ка ЕУ експерименту, а немамо јаку државу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 18, 2018 Пријави Подели Написано Март 18, 2018 пре 29 минута, Православни Србин рече Да, то намерно сад се покреће ова тема. Сигурно је тако. Nije samo to, sad su kod Rusa i izbori, a to jos pride zulja sve ljubitelje zapadne "demokratije". "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 18, 2018 Пријави Подели Написано Март 18, 2018 Inace, bas u vezi izbora u Rusiji na fb malopre vidim mnogo dobar stos... ... Poziv ruskog CIK-a (centralne izborne komisije) glasačima da izađu u što većem broju: "Ako ste mogli izabrati američkog predsjednika, red je sad da izaberete i ruskog". Благовесник and NinaD је реаговао/ла на ово 1 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Март 18, 2018 Пријави Подели Написано Март 18, 2018 пре 3 минута, Православни Србин рече А ми док чекамо да они ојачају, то је много неизвесно. Pitanje je hoce li uopste ojacati izvan vojnih mogucnosti. Ekonomski su svjetlosnim godinama iza SAD. Demografska slika je losa, ogroman broj visoko obrazovanih ide na zapad, pa cak i u Juznu Ameriku. Ako cekamo da oni ojacaju a ne idu ka ekonomskom prosperitetu, ne vidim da nesto mozemo docekati. Ako Srbija udje u EU na primer 2025. godine bice daleko gori scenario nego u Hrvatskoj, jer i sad demografske studije kazu da je ovde svake godine manje izmedju 40000 i 50000 ljudi, kao posledica negativnog prirastaja, plus migracije koje ce se ekstremno pojacati u slucaju ulaskau EU. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 18, 2018 Пријави Подели Написано Март 18, 2018 пре 50 минута, Православни Србин рече О човече, па не кажем, наравно кад су нас напали наравно да је једино што је требало да радимо било да се бранимо. Кад сам рекао да нисмо требали да се бранимо, о чему ти? И ја бих се борио и бранио, нико то не спори. Али, кажем, не можеш ти после свега тога да очекујеш да те они одмах гледају са одушевљењем. Негоп мораш да чекаш да прође мало време и да покажеш за то време, да си променио политику. Мислим да сам био јасан у том погледу. Па звучало је као да сад испада да смо им се замерили што смо се бранили кад су нас они први напали. Иначе што се тиче Рамбујеа: до годину дана пре састанка, ОВК је на западу сматрана терористичком организацијом. У Рамбујеу су тражили од Слобе да прекине да се бори против њих, да повуче трупе са Косова и остави само онај број који ће му НАТО дозволити, да пусти НАТО трупе да уђу и направе базе и да им дозволи потпуно слободно кретање по читавој тадашњој Југославији, и изузеће од кривичног гоњења за било шта што ураде. Циљ Рамбујеа је био да српска страна не прихвати ултиматум и да онда рокање може да почне. Исто као са Аустроугарском 1914. Слоба је чињенично био непособан, аутократски и аутистични идиот који је скривио доста тога за све несреће које су се издешавале нама и свима осталима деведесетих, ал' ајде да сад не апологетишемо безвезе ове друге идиоте који су исто тако одговорни за доста проливене крви. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 18, 2018 Пријави Подели Написано Март 18, 2018 пре 4 минута, GeniusAtWork рече Слоба је чињенично био непособан, аутократски и аутистични идиот Btw, posredno instaliran ovde upravo od strane tog istog Zapada, e da bi mogao da bude korisni kreten kad za to dodje vreme. Bas kao sto su to do sad bili svi Sadami, Ortege i ostale politicke karikature. NinaD and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 18, 2018 Пријави Подели Написано Март 18, 2018 пре 5 минута, Ronald рече Pitanje je hoce li uopste ojacati izvan vojnih mogucnosti. Ekonomski su svjetlosnim godinama iza SAD. Demografska slika je losa, ogroman broj visoko obrazovanih ide na zapad, pa cak i u Juznu Ameriku. Ово је суштина, Русија је изгубила на дугорочном плану. Да би били озбиљни, морају да опораве економију, и науку и технологију, да привуку научнике у своју државу, како би могли да избацују нове технологије на тржиште и да се тако такмиче са Америком. Руси могу да се војно кур.е зато што је цивилизација (западна) у егзистенцијалној кризи. Ал демографски су на губитку, јер и даље губе људске ресурсе, јер су западне земље пријемчивљије за живот, и све што вреди ће отићи (и иде) на запад. Ако се ми у овом тренутку одлучимо за њих, то је самоубиство. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Март 18, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 18, 2018 пре 7 минута, GeniusAtWork рече Па звучало је као да сад испада да смо им се замерили што смо се бранили кад су нас они први напали. Сутра да нападне неко, Америка иули било ко, Србију, ја бих стао у нашу војску да се борима за Србију. Ја од тога не бежим, ја никакав ,,издајник" нисам, нити сам трол, него сам Србин и патриота. И мрзуим кад ме неко прозива на ту тему, само зато што не мислим исто као и други. Дакле, мислим да ту више не би требало да имаш дилеме. пре 8 минута, GeniusAtWork рече Иначе што се тиче Рамбујеа: до годину дана пре састанка, ОВК је на западу сматрана терористичком организацијом. У Рамбујеу су тражили од Слобе да прекине да се бори против њих, да повуче трупе са Косова и остави само онај број који ће му НАТО дозволити, да пусти НАТО трупе да уђу и направе базе и да им дозволи потпуно слободно кретање по читавој тадашњој Југославији, и изузеће од кривичног гоњења за било шта што ураде. Циљ Рамбујеа је био да српска страна не прихвати ултиматум и да онда рокање може да почне. Исто као са Аустроугарском 1914. Што се овога тиче- циљ није био да Србја одбије, циљ је био да они уђу на Косово. То је њима био циљ, пријатељу. Опширно смо причали о томе на теми о Младићу. Јесу услови били тешки, али има разлога за то. Ми смо тада имали проруску власт (Слоба је то био) и они су зато дали тешке услове. Не правдам их, објашњавам зашто су дали тако тешке услове. Али, требало је их прихватити, јер су у обе опције Амери добијали оно што су хтели. Оно што желе-своје снаге на Косову. И базу. И то су они добили. А ми смо у једној опцији могли да добијемо, а у другој да изгубимо. Могли смо да довбијемо бар нешто-бар ограничени суверенитет. А овако смо одбијањем добили рат, страдање и отето нам је Косово. Па да ли смо онда добро урадили? Па ја сам убеђен да нисмо. Требало је прихватити тај споразум. Али Слоба је мислио да ће Руси да уђу у светски рат због нас. То говори колики је он кретен био. пре 16 минута, GeniusAtWork рече Слоба је чињенично био непособан, аутократски и аутистични идиот који је скривио доста тога за све несреће које су се издешавале нама и свима осталима деведесетих, ал' ајде да сад не апологетишемо безвезе ове друге идиоте који су исто тако одговорни за доста проливене крви. Нико не правда НАТО и запад, само кажем кад су јаки, може им се. А ми морамо да се прилагодимо, да би избегли страдање. Слоби је лако било да избацује америчког амасадора из своје канцеларије кад није његов син гинуо, него је стицао паре и радио криминал. О томе ја причам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Март 18, 2018 Пријави Подели Написано Март 18, 2018 пре 6 минута, Ђорђе Р рече Ово је суштина, Русија је изгубила на дугорочном плану. Да би били озбиљни, морају да опораве економију, и науку и технологију, да привуку научнике у своју државу, како би могли да избацују нове технологије на тржиште и да се тако такмиче са Америком. Руси могу да се војно кур.е зато што је цивилизација (западна) у егзистенцијалној кризи. Ал демографски су на губитку, јер и даље губе људске ресурсе, јер су западне земље пријемчивљије за живот, и све што вреди ће отићи (и иде) на запад. Ако се ми у овом тренутку одлучимо за њих, то је самоубиство. Milan Cirkovic kaze kad je bio na jednom naucnom skupu u Juznoj Americi a usput na nekom naucnom institutu u Cileu nije mogao da vjeruje da skoro svi pricaju ruski. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Март 18, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 18, 2018 пре 13 минута, obi-wan рече Btw, posredno instaliran ovde upravo od strane tog istog Zapada, e da bi mogao da bude korisni kreten kad za to dodje vreme. Bas kao sto su to do sad bili svi Sadami, Ortege i ostale politicke karikature. Да, а Слобина жена је у Москви, тамо их Руси штитет а Марко зарађује паре. Толико о томе. Немој да смо толико баш нереални у тој русофилији. Grizzly Adams and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 18, 2018 Пријави Подели Написано Март 18, 2018 Не заборавите Кину у овој рачуници и како ће ствари стајати за нешто година. Нама је Кина исто као Русија. Треба бити стрпљив па видети шта ће бити са самим западом међу њима, између европских земаља и Енглеске и САД. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Март 18, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 18, 2018 пре 4 минута, Milan Nikolic рече Не заборавите Кину у овој рачуници и како ће ствари стајати за нешто година. Нама је Кина исто као Русија. Треба бити стрпљив па видети шта ће бити са самим западом међу њима, између европских земаља и Енглеске и САД. Нисмо ми ни свесни колико Кина одлично, пре свега економски, сарађује са САД. А и културолошки. Кина ће постати један од најтежих капитализама у свету. И њихови градови личе на Њујорк и америчке градове. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 18, 2018 Пријави Подели Написано Март 18, 2018 пре 31 минута, GeniusAtWork рече Слоба је чињенично био непособан, аутократски и аутистични идиот који је скривио доста тога за све несреће које су се издешавале нама и свима осталима деведесетих, ал' ајде да сад не апологетишемо безвезе ове друге идиоте који су исто тако одговорни за доста проливене крви. Јесу, али тај скот није смео да дозволи да уопште дође до тога. Није смео да злопутребљава полицију и намеће решења тамо где је војска већ била спремна да учествује и рашчивија проблем. И после "решења тог проблема" од тероритса постаде ОВК, остало је повијест. Мрзи ме да пишем, био судионик тога Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Март 18, 2018 Пријави Подели Написано Март 18, 2018 пре 7 минута, Milan Nikolic рече Нама је Кина исто као Русија. Kako mislis da je Kina Srbiji isto kao Rusija? http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука